Krémes, majonézes krumplisaláta zöldborsóval és bacon-nel
6 személy
50 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 kg kifliburgonya
20 dkg kockázott bacon
1 lilahagyma
3 szál zellerszár
2 dl tejföl
5 ek majonéz
2 tk dijoni mustár
2 tk fehérborecet
1 tk pirospaprika
½ tk fokhagymapor
1 citrom reszelt héja
1-1 kis csokor snidling, kapor és petrezselyem
só, bors
olívaolaj
tálaláshoz: 4 keményre főzött tojás és rozskenyér
1 kg kifliburgonya
20 dkg kockázott bacon
1 lilahagyma
3 szál zellerszár
2 dl tejföl
5 ek majonéz
2 tk dijoni mustár
2 tk fehérborecet
1 tk pirospaprika
½ tk fokhagymapor
1 citrom reszelt héja
1-1 kis csokor snidling, kapor és petrezselyem
só, bors
olívaolaj
tálaláshoz: 4 keményre főzött tojás és rozskenyér
hozzávalók 6 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 kg kifliburgonya
20 dkg kockázott bacon
1 lilahagyma
3 szál zellerszár
2 dl tejföl
5 ek majonéz
2 tk dijoni mustár
2 tk fehérborecet
1 tk pirospaprika
½ tk fokhagymapor
1 citrom reszelt héja
1-1 kis csokor snidling, kapor és petrezselyem
só, bors
olívaolaj
tálaláshoz: 4 keményre főzött tojás és rozskenyér
1 kg kifliburgonya
20 dkg kockázott bacon
1 lilahagyma
3 szál zellerszár
2 dl tejföl
5 ek majonéz
2 tk dijoni mustár
2 tk fehérborecet
1 tk pirospaprika
½ tk fokhagymapor
1 citrom reszelt héja
1-1 kis csokor snidling, kapor és petrezselyem
só, bors
olívaolaj
tálaláshoz: 4 keményre főzött tojás és rozskenyér
- lépés 1A megmosott kifliburgonyát főzzük meg sós vízben, majd hűtsük le hideg vízben, és vágjuk nagyobb darabokra.
- lépés 2A felkockázott bacont kevés olívaolajon süssük ropogósra, majd tegyük félre.
- lépés 3A zöldborsót 3 percig főzzük sós, lobogó vízben, majd szűrjük le és tegyük félre.
- lépés 4Daraboljuk fel a zellerszárat, karikázzuk fel a lilahagymát, aprítsuk fel a zöldfűszereket.
- lépés 5Készítsük el a majonézes öntetet: keverjük össze egy nagyobb tálban a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a fehérborecetet, adjuk hozzá az aprított zöldfűszereket, a pirospaprikát és a fokhagymaport. Reszeljük bele a citrom héját és sózzuk, borsozzuk.
- lépés 6Óvatos mozdulatokkal keverjük össze a főtt burgonyát a majonézes öntettel és a zöldborsóval, majd tegyük át egy nagyobb tálaló tányérra. Szórjuk meg a bacon-nel, a zellerszárral és tegyük rá a lilahagymát is.
- lépés 7Tálaláskor díszítsük a majonézes zöldborsós burgonyasalátát főtt tojással és további zöldfűszerrel, kínáljunk mellé rozskenyeret.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Húsvéti töltött tojás kétféle változatban - zöldborsóval és lencsével
Padlizsános-csicseriborsós shakshuka tojással
Ne hagyjuk ki ezt a brunch ötletet! Turbózzuk fel a közel-keleti lecsót, próbáljuk ki krémes, sült padlizsánnal és csicseriborsóval! Kovászos kenyérrel tálalva ellenállhatatlanul finom.
Sült feta paradicsomos csicseriborsóval és tojással
A sütőben, egyetlen edényben elkészíthető étel különlegessége, hogy az egészben sült fetát összkeverjük a sült zöldségekkel és csicseriborsóval. Ezután hozzáadjuk a spenótot, ráütjük a tojásokat, és így tálaljuk – akár egy húsvéti brunch részeként.
Fedezze fel ezt is...