Pinterest

Vegetáriánus padlizsán-lencse-gomba Moussaka

Mit szólnánk egy hús nélküli muszaka változathoz? A gomba és a lencse találkozása bizonyára megörvendezteti ízlelőbimbóinkat Görögország édes ízeit felidézve.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
50 perc

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
2 db padlizsán

olívaolaj



oregánó

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

400 g paradicsompüré

só, bors

fahéj

1 babérlevél

600 Bonduelle csiperkegomba

310 g Bonduelle Vapeur lencse

120 g reszelt sajt
hozzávalók 4 személyre
2 db padlizsán

olívaolaj



oregánó

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

400 g paradicsompüré

só, bors

fahéj

1 babérlevél

600 Bonduelle csiperkegomba

310 g Bonduelle Vapeur lencse

120 g reszelt sajt

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur LencseVapeur Lencse
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 180° C fokra. Szeleteljünk fel 2 db padlizsánt, majd szúrkáljuk meg őket egy kés hegyével.
  2. lépés 2
    Helyezzük őket egy sütőlapra úgy, hogy ne érintkezzenek egymással és locsoljuk meg olívaolajjal. Szórjuk meg sóval, oregánóval. Grillezzük őket pár percig, majd tegyük félre.
  3. lépés 3
    Közben készítsük el a paradicsomszószt. Hámozzunk meg és aprítsunk fel 1 db vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát. Pirítsuk meg kevéske olívaolajban, adjunk hozzá 400 g paradicsompürét, sót, borsot, fél evőkanál fahéjat és 1 babérlevelet. Hagyjuk párolódni, amíg a padlizsán grilleződik.
  4. lépés 4
    Szűrjünk le 600 g Bonduellle gombát. Vágjuk fel durván meg és keverjük össze 310 g konzerv Bonduelle lencsével. Adjuk a keveréket a paradicsomszószhoz, miután eltávolítottuk a babérlevelet.
  5. lépés 5
    Egy sütőtálban rétegezve tegyük bele a padlizsánszeleteket és a paradicsomszószt. Szórjunk rá 120 g reszelt sajtot. 25 percig süssük, az utolsó pár percig grillezve.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Karácsonyi quiche füstölt sonkával, zsályával, gombával

    Karácsonyi quiche füstölt sonkával, zsályával, gombával

    Könnyű karácsonyi quiche konyhakész tésztából. Egy kis salátával egyszerű, az alapanyagoktól mégis ünnepi fogás a karácsonyi asztalra.

  • Gombás-spenótos lasagne

    Gombás-spenótos lasagne

    Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki sem tud majd ellenállni. A gyerekek kedvencét, a tésztát ezúttal spenóttal és gombával kombináljuk és sajttal bőségesen megszórva ropogósra sütjük.

  • Sós galette zöldborsóval és kecskesajttal

    Sós galette zöldborsóval és kecskesajttal

    A sós, felhajtogatott szélű francia pite receptbe most gomba, spenót és zöldborsó kerül, kiegészítve édes ízű karamellizált hagymával. A végeredményt pedig a tetejére került tükörtojással koronázzuk meg.