Pinterest

Gombás lencseragu tagliatellével

A klasszikus, paradicsomos bolognai ragu zöldséges változata teljesértékű és ízekben gazdag recept. A lencse remekül helyettesíti benne a darált húst, a gombával együtt ipedig gazán nem marad hiányérzetünk. Ahogy az olaszok, mi is szélesmetélttel, azaz tagliatellével tálaljuk.
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

1 konzerv hámozott paradicsom

30 dkg csiperke

1 hagyma

1 répa

1 szál angol zeller

2 gerezd fokhagyma

2 ek. paradicsom püré

1 dl vörösbor

parmezán

1-2 dl alaplé

2 babérlevél

1 tk. oregánó és kakukkfű (friss vagy szárított)



bors

olívaolaj

250 g tagliatelle
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

1 konzerv hámozott paradicsom

30 dkg csiperke

1 hagyma

1 répa

1 szál angol zeller

2 gerezd fokhagyma

2 ek. paradicsom püré

1 dl vörösbor

parmezán

1-2 dl alaplé

2 babérlevél

1 tk. oregánó és kakukkfű (friss vagy szárított)



bors

olívaolaj

250 g tagliatelle
  1. lépés 1
    Vágjuk fel a hagymát és a fokhagymát apróra, a répát és a zellerszárat kis kockákra.
  2. lépés 2
    Hevítsünk olajat egy nagy serpenyőben és kezdjük el a zöldségeket dinsztelni, sózzuk, borsozzuk.
  3. lépés 3
    Kockázzuk fel a gombát, miután a zöldségek megpárolódtak, dobjuk hozzájuk és nagy lángon kevergessük, ameddig kissé összeesik.
  4. lépés 4
    Adjuk hozzá a paradicsompürét és főzzük pár percig, majd öntsük hozzá a vörösbort és várjuk meg, ameddig az alkohol elpárolog.
  5. lépés 5
    Adjuk hozzá a hámozott paradicsom konzervet, az egész paradicsomokat nyomkodjuk kissé szét, majd adjuk hozzá a lecsöpögtett lencsét és a fűszereket is. Ha kell sózzuk, borsozzuk meg újra és öntsük fel az alaplével. Főzzük 30 percig.
  6. lépés 6
    Főzzük meg a tagliatellét, majd keverjük össze a raguval.
  7. lépés 7
    Tálaláskor szórjuk meg reszelt parmezánnal.