1. >Receptek
  2. >Gazdag lencseleves

Gazdag lencseleves

Tartalmas leves rengeteg zöldséggel és tápláló lencsével. Hűvös téli estéken vagy böjti időszakban tökéletes választás ez az ízekben gazdag, kiadós fogás, amit konyhai kezdők is könnyen elkészíthetnek.
Könnyű
4 személy
40 perc
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

1 vöröshagyma

1 répa

1 fehérrépa

3 gerezd fokhagyma

3 paradicsom

100 g bébi spenót

1 csokor petrezselyem

2-3 ág friss kakukkfű

1,5 l víz vagy alaplé

olívaolaj



bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

1 vöröshagyma

1 répa

1 fehérrépa

3 gerezd fokhagyma

3 paradicsom

100 g bébi spenót

1 csokor petrezselyem

2-3 ág friss kakukkfű

1,5 l víz vagy alaplé

olívaolaj



bors
  1. lépés 1
    Egy edényben melegítsünk olajat és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a felkarikázott répát és a fehérrépát, és kb. 5 percig pároljuk őket.
  2. lépés 2
    Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a felkockázott paradicsomot, és pároljuk tovább pár percig.
  3. lépés 3
    Öntsük hozzá a leszűrt lencsét és az alaplevet, majd sózzuk, borsozzuk és szórjuk bele a kakukkfüvet.
  4. lépés 4
    Ha felforrt, kis lángon forraljuk 20 percig.
  5. lépés 5
    Végül adjuk hozzá a spenótleveleket. Tálalásnál szórjuk meg petrezselyemmel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Lencse és sárgarépa leves ricottával

    Sportolás vagy egy hosszú nap utáni kényelmi étel megerőltetés nélkül! Ez a pillanatok alatt megfőzhető, konzerv zöldséggel készült leves jól jön, ha nem akarunk sok időt tölteni a konyhában.

  • Marhahúsos-lencsés lasagne

    Kevesebb hús, több lencse! Ráadásként kevesebb zsír, több rost és fehérje van ebben az egészen elkép...

  • Vegetáriánus lencseburger

    Kísérlezető kedvűek figyelem! A hús helyett néha érdemes zöldségpogácsára váltani, például erre a vö...