Pinterest

Szilveszteri lencsés egytálétel chorizoval

Egy tál gőzölgő, melengető fogás szilveszter estére: paradicsomos-fokhagymás alapon párolt lencse, friss spenóttal és fűszeres chorizo karikákkal, melyek igazi karaktert adnak az ételnek. Friss, ropogós kenyérrel fogyasztva a legfinomabb. 
Hozzávalók
4 személyre

1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

30 dkg chorizo vagy más sütnivaló kolbász

1 vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 répa

50 g bébispenót

4 ek sűrített paradicsom

3 dl alaplé

1 szál friss rozmaring

5 dkg parmezán

olívaolaj

só, bors

hozzávalók 4 személyre

1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

30 dkg chorizo vagy más sütnivaló kolbász

1 vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 répa

50 g bébispenót

4 ek sűrített paradicsom

3 dl alaplé

1 szál friss rozmaring

5 dkg parmezán

olívaolaj

só, bors

  1. lépés 1
    A kolbászt felkarikázzuk és egy nagy, mélyebb serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, majd kiszedjük egy tálba.
  2. lépés 2
    További 2 evőkanál olívaolajat öntünk a serpenyőbe és hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát és a karikára vágott répát. Amikor nagyjából megpuhult és egy kicsit megpirult, hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, a rozmaringot és a paradicsompürét. Sózzuk, borsozzuk, elkeverjük és további két percig pirítjuk.
  3. lépés 3
    A zöldséges alaphoz adjuk a lencsét és a kisült kolbászkarikákat, majd felöntjük az alaplével és alacsony lángon 10 percig így főzzük az ételt.
  4. lépés 4
    Ekkor belekeverjük a bébi spenótot is.
  5. lépés 5
    Amikor a spenót levelek összeestek, tálaljuk az ételt, a tetejére szórjunk reszelt parmezánt és kínáljunk mellé kovászos kenyeret.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Sült édesburgonya lencsével és gránátalmával

    Sült édesburgonya lencsével és gránátalmával

    Elegáns, mégis gyors ünnepi előétel? Nem probléma! Próbáljuk ki a mézzel meglocsolt, sütőben karamellizált édesburgonya szeleteket, morzsolt fetával, gránátalma magokkal és lencsével megszórva, majd melegen tálalva.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Vegetáriánus padlizsán-lencse-gomba Moussaka

    Vegetáriánus padlizsán-lencse-gomba Moussaka

    Mit szólnánk egy hús nélküli muszaka változathoz? A gomba és a lencse találkozása bizonyára megörvendezteti ízlelőbimbóinkat Görögország édes ízeit felidézve.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Gazdag lencseleves

    Gazdag lencseleves

    Tartalmas leves rengeteg zöldséggel és tápláló lencsével. Hűvös téli estéken vagy böjti időszakban tökéletes választás ez az ízekben gazdag, kiadós fogás, amit konyhai kezdők is könnyen elkészíthetnek.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET