Rétegelt kuszkuszos saláta hummusszal
Tartalmas kuszkusz saláta sok-sok zöldséggel és házi készítésű hummusszal. Előnye, hogy nemcsak friss és látványos, de egyben praktikusan szállítható, így irodai ebédnek is megállja a helyét.
Könnyű
4 személy
10 perc
10 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
2 doboz Bonduelle Inspirációk csemegekukorica
10 dkg kuszkusz
2 marék rukkola
fél kígyóuborka
1 kaliforniai paprika
1 fürt koktélparadicsom
1 répa
1 kis lilahagyma
néhány mentalevél
fél gerezd fokhagyma
2 tk tahini
5 dkg fenyőmag
1 citrom (tahinibe és az öntetbe)
olívaolaj
só
bors
2 doboz Bonduelle Inspirációk csemegekukorica
10 dkg kuszkusz
2 marék rukkola
fél kígyóuborka
1 kaliforniai paprika
1 fürt koktélparadicsom
1 répa
1 kis lilahagyma
néhány mentalevél
fél gerezd fokhagyma
2 tk tahini
5 dkg fenyőmag
1 citrom (tahinibe és az öntetbe)
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
2 doboz Bonduelle Inspirációk csemegekukorica
10 dkg kuszkusz
2 marék rukkola
fél kígyóuborka
1 kaliforniai paprika
1 fürt koktélparadicsom
1 répa
1 kis lilahagyma
néhány mentalevél
fél gerezd fokhagyma
2 tk tahini
5 dkg fenyőmag
1 citrom (tahinibe és az öntetbe)
olívaolaj
só
bors
2 doboz Bonduelle Inspirációk csemegekukorica
10 dkg kuszkusz
2 marék rukkola
fél kígyóuborka
1 kaliforniai paprika
1 fürt koktélparadicsom
1 répa
1 kis lilahagyma
néhány mentalevél
fél gerezd fokhagyma
2 tk tahini
5 dkg fenyőmag
1 citrom (tahinibe és az öntetbe)
olívaolaj
só
bors
- lépés 1A kuszkuszt tegyük egy tálba, adjunk hozzá egy csipet sót, 1 teáskanál olívaolajat, majd öntsük fel annyi forró vízzel, ami 1 ujjnyira ellepi. Keverjünk egyet rajta, majd takarjuk le a tálat. 5-10 perc múlva a kuszkusz elkészült, keverjük át egy villával.
- lépés 2Készítsük el a hummuszt: a csicseriborsóból egy evőkanálnyit tegyünk félre a tálaláshoz, majd a többit tegyük késes aprítóba a fokhagymával, 1-2 evőkanál citromlével, a tahinivel és egy evőkanál olívaolajjal. Ha szükséges adjunk hozzá még olajat és/vagy egy kevés vizet és sózzuk. Mixeljük krémesre.
- lépés 3A zöldségeket aprítsuk fel, a répából zöldséghámozóval vágjunk szalagokat, majd állítsuk össze a salátát egy befőttesüvegben (ha szállítani szeretnénk): alulra tegyük a hummuszt, erre jöjjön a kuszkusz, majd a rukkola, a lilahagyma, a kaliforniai paprika, az uborka, a csemegekukorica, a koktélparadicsom, a répa, majd végül a menta és a félrerakott csicseriborsó.
- lépés 4A tetejére tegyünk fenyőmagot. Keverjünk össze 4 evőkanál olívaolajat fél citrom levével, sózzuk, borsozzuk és öntsük a salátára. Tálaláskor öntsük ki a salátát egy tányérba vagy fogyasszuk közvetlenül az üvegből.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Ázsiai csirkés rizstészta kukoricával
Pikáns szójaszószos, fokhagymás, gyömbéres pirított rizstészta recept édes csemegekukoricával, roppanós brokkolival és sült csirke falatokkal az ázsiai konyha kedvelőinek.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Zöld spárga saláta csicseriborsóval
Zöldséghámozóval vékony csíkokra vágott nyers zöld spárga az alapja ennek a salátának, amibe még csicseriborsó, pisztácia, rukkola és feta kerül. Mindez egy citromos-olívaolajos dresszinggel átforgatva látványos és izgalmas recept, a nyers spárga pedig így elkészítve remek kulináris élmény.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Grillezett zöldségek csicseriborsóval
Színes, különböző formájú és méretű grillezett zöldségek, csicseriborsóval megszórva és egy fantasztikusan ízletes chimichurri szósszal meglocsolva - ez a vibráló ízű, szemet gyönyörködtető saláta recept bármelyik nyári grill asztal főszereplője lehet.
Fedezze fel ezt is...














