Pinterest

Polenta pizza kolbásszal és kukoricával

Gluténmentes pizza alapot keresünk? Próbáljuk ki ezt a polentából készült receptet. Pihentetés után erre kerülnek a klasszikus hozzávalók: paradicsomszósz, mozzarella és a kukorica, lilahagyma, kolbász, csípős paprika feltét.
Nehéz
2 személy
50 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium morzsolt csemegekukorica

27 dkg kukoricadara

2 db mozzarella

1 lilahagyma

10 dkg kolbász

1 db hegyes erőspaprika

7 dkg parmezán

2 gerezd fokhagyma

500 ml paradicsom passata

6 dkg vaj

1 tk. szárított oregánó

1 l víz



bors

olívaolaj
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium morzsolt csemegekukorica

27 dkg kukoricadara

2 db mozzarella

1 lilahagyma

10 dkg kolbász

1 db hegyes erőspaprika

7 dkg parmezán

2 gerezd fokhagyma

500 ml paradicsom passata

6 dkg vaj

1 tk. szárított oregánó

1 l víz



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    Forraljuk fel a vizet 1 teáskanál sóval, majd lassan szórjuk bele a kukoricadarát miközben kézi habverővel keverjük folyamatosan. Kevergetve főzzük puhára, ha elkészült, keverjük hozzá a vajat és a reszelt parmezánt. Borsozzuk és óvatosan sózzuk.
  2. lépés 2
    Öntsük ki egy sütőpapírral kibélelt tepsire és formázzuk kör alakúra, hagyjuk kihűlni. Két db pizzához elegendő a massza.
  3. lépés 3
    230 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig.
  4. lépés 4
    A paradicsom passatát főzzük össze a reszelt fokhagymával, oregánóval, sózzuk, borsozzuk. Öntsünk hozzá egy kevés olívaolajat. Kevergessük, ameddig kissé besűrűsödik.
  5. lépés 5
    Karikázzuk fel a paprikát és a kolbászt, a lilahagymát vágjuk félbe és szeleteljük fel, a kukoricát szűrjük le.
  6. lépés 6
    Kenjük meg a pizzát a paradicsom szósszal, majd rendezzük a tetejére a feltéteket és csipkedjük rá a mozzarellát.
  7. lépés 7
    Tegyük vissza a sütőbe és kb. 20 perc alatt süssük készre. Akkor van kész, ha a mozzarrella elolvadt és egy kis színt kapott. Mielőtt felszeletelnénk pihentessük kicsit.