Pink Dip
A fehérbab dipet sült céklával színezzük rózsaszínűre, majd kevés mézzel és citrommal ízesítve a tetején fetával, illetve pirított dióval tálaljuk. Nyerő fogás hőségriadó idején!
Könnyű
20 perc
50 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
2 kisebb cékla
10 dkg feta
fél citrom
1 gerezd fokhagyma
1 kk. méz
2 ág friss kakukkfű
petrezselyem (opcionális)
2 ek. olívaolaj
só
bors
2 kisebb cékla
10 dkg feta
fél citrom
1 gerezd fokhagyma
1 kk. méz
2 ág friss kakukkfű
petrezselyem (opcionális)
2 ek. olívaolaj
só
bors
hozzávalók 1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
2 kisebb cékla
10 dkg feta
fél citrom
1 gerezd fokhagyma
1 kk. méz
2 ág friss kakukkfű
petrezselyem (opcionális)
2 ek. olívaolaj
só
bors
2 kisebb cékla
10 dkg feta
fél citrom
1 gerezd fokhagyma
1 kk. méz
2 ág friss kakukkfű
petrezselyem (opcionális)
2 ek. olívaolaj
só
bors
- lépés 1A céklát mossuk meg és csomagoljuk egyesével alufóliába, előtte öntsünk rá kevés olívaolajat. Süssük kb. 50 percig, 200 fokra előmelegített sütőben. Közben ellenőrizzük villával, hogy puha-e már.
- lépés 2Miután kihűlt, hámozzuk meg és daraboljuk fel (az egyik cékla negyedét tegyük el a tálaláshoz), majd tegyük késes robotgépbe.
- lépés 3Adjuk hozzá a többi hozzávalót: a Canellini fehérbabot, 8 dkg fetát (a többi a tálaláshoz szükséges), a fokhagymát, az olívaolajat, mézet, a citrom levét és a kakukkfű leveleit. Sózzuk, borsozzuk és pürésítsük. Kóstoljuk meg és ízesítsünk még, ha szükséges.
- lépés 4Vágjuk apró kockákra a maradék céklát, a fetát morzsoljuk szét.
- lépés 5Tálaláskor kínáljunk hozzá pirítóst és halmozzuk a tetejére a cékla- és fetakockákat. Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Succotash saláta kukoricával és kétféle babbal
Kipróbálnánk egy igazán autentikus, amerikai kukoricasalátát? Ennek a finom ételnek Succotash az eredeti neve, amely a „főtt kukoricamagot” jelentő őslakos amerikai szóból származik. Az Egyesült Államokban hagyományos köret a grillezéseknél, és bármely általunk választott babbal elkészíthető.
Sütőtökkrémleves cannellini fehérbabbal
Téli kedvencünket, a sütőtökleves receptet ez alkalommal tejszín helyett fehérbabbal tesszük igazán krémessé, majd kókusztejjel és melengető fűszerekkel bolondítjuk meg. Friss korianderrel és fűszeres tökmaggal tálaljuk.
Citromos cannellini bableves
Minden ízében izgalmas zöldfűszeres, fokhagymás, citromos alaplé, amelyhez nagyon jól illik a krémes cannellini bab. Fodroskellel (vagy ha nem találunk: spenóttal) színesítjük. Könnyen elkészíthető, vibráló ízű, mégis tápláló leves.
Fedezze fel ezt is...