Pinterest

Citromos cannellini bableves

Minden ízében izgalmas zöldfűszeres, fokhagymás, citromos alaplé, amelyhez nagyon jól illik a krémes cannellini bab. Fodroskellel (vagy ha nem találunk: spenóttal) színesítjük. Könnyen elkészíthető, vibráló ízű, mégis tápláló leves.
Könnyű
6 személy
40 perc
Hozzávalók
6 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini bab

3 nagy levél fodros kel vagy toszkán fekete kel vagy 1 doboz bébispenót

1 hagyma

4 gerezd fokhagyma

1 citrom

1 liter alaplé vagy víz

friss vagy szárított kakukkfű, oregánó, rozmaring (1-2 ág, ha szárított: 1-1 púpos tk.)

5 dkg cheddar

4 szelet kenyér

vaj

olívaolaj



bors
hozzávalók 6 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini bab

3 nagy levél fodros kel vagy toszkán fekete kel vagy 1 doboz bébispenót

1 hagyma

4 gerezd fokhagyma

1 citrom

1 liter alaplé vagy víz

friss vagy szárított kakukkfű, oregánó, rozmaring (1-2 ág, ha szárított: 1-1 púpos tk.)

5 dkg cheddar

4 szelet kenyér

vaj

olívaolaj



bors

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur Cannellini FehérbabVapeur Cannellini Fehérbab
  1. lépés 1
    Vágjuk apróra a hagymát. Hevítsünk egy lábosban olajat, majd dinszteljük meg a hagymát, közben sózzuk, borsozzuk. Mikor már áttetsző, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is és kevergessük további 3-4 percig.
  2. lépés 2
    Öntsük fel az alaplével, adjuk hozzá a fűszereket és forraljuk fel, majd főzzük kis lángon 10 percig.
  3. lépés 3
    Eközben távolítsuk el a fodroskel vastagabb szárát, a levet tépkedjük kis darabokra és adjuk a leveshez (ha bébispenótunk van, azt is most adjuk hozzá), a lecsöpögtetett cannellini babbal együtt. Facsarjuk bele a citrom levét is. Főzzük pár percig.
  4. lépés 4
    A kenyérszeleteket pirítsuk meg, kenjük meg vajjal és tegyünk rá cheddar szeleteket, majd toljuk a 200 fokos sütőbe és süssük, amíg a sajt megolvad.
  5. lépés 5
    Tálaláskor kínáljuk a sajtos pirítóst a leves mellé.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Medvehagymás fehérbab főzelék

    Medvehagymás fehérbab főzelék

    Friss, tavaszi főzelék krémes fehérbabbal és a szezon kedvenc alapanyagával, az üde medvehagymával. Könnyen elkészíthető, tápláló, újhullámos főzelék recept a megszokott fűszerezés és ízek helyett.

  • Paradicsomos-fehérbab szószos penne

    Paradicsomos-fehérbab szószos penne

    Oregánóval fűszerezett, fokhagymás, krémes paradicsomos fehérbabos szósz olasz tésztával. Színes koktélparadicsom is kerül a szószba, amit nem főzünk teljesen szét, így színeiben és textúrájában is hozzáad a fogáshoz. Olívaolajjal meglocsolva és friss bazsalikommal a tetején tökéletes recept.

  • Grillezett cukkinis-fehérbabos tészta pestóval

    Grillezett cukkinis-fehérbabos tészta pestóval

    Krémesre sült grillezett cukkini szeletek, puha cannellini bab, friss bazsalikomos pesto farfalle tésztával. Tálaláskor fenyőmaggal és bazsalikom levelekkel díszítjük. Könnyen elkészíthető nyári recept.