Piláf brokkolival és zöldbabbal
Az aranysárga piláf egy fűszeres, rizses egytálétel, amely a közel-keleti konyha egyik alapétele. A sok fűszerrel készülő fogás változatosan elkészíthető, ezúttal brokkolival, zöldhüvelyű zöldbabbal és zöldborsóval kombináltuk a receptet. A tetejére mandula és lágy sárgájú főtt tojás került.
Közepes nehézségű
6 személy
45 perc
Hozzávalók
6 személyre
150 g Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott Zöldborsó
150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Brokkoli Rózsák
150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Zsenge Zöldhüvelyű Egész Zöldbab
250 g basmati rizs
1 nagyobb hagyma
1 tk. őrölt koriander
1 tk. őrölt római kömény
1 tk. kurkuma
2 szem kardamom
10 dkg mandula forgács
25 g vaj
500 ml alaplé
só
150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Brokkoli Rózsák
150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Zsenge Zöldhüvelyű Egész Zöldbab
250 g basmati rizs
1 nagyobb hagyma
1 tk. őrölt koriander
1 tk. őrölt római kömény
1 tk. kurkuma
2 szem kardamom
10 dkg mandula forgács
25 g vaj
500 ml alaplé
só
hozzávalók 6 személyre
150 g Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott Zöldborsó
150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Brokkoli Rózsák
150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Zsenge Zöldhüvelyű Egész Zöldbab
250 g basmati rizs
1 nagyobb hagyma
1 tk. őrölt koriander
1 tk. őrölt római kömény
1 tk. kurkuma
2 szem kardamom
10 dkg mandula forgács
25 g vaj
500 ml alaplé
só
150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Brokkoli Rózsák
150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Zsenge Zöldhüvelyű Egész Zöldbab
250 g basmati rizs
1 nagyobb hagyma
1 tk. őrölt koriander
1 tk. őrölt római kömény
1 tk. kurkuma
2 szem kardamom
10 dkg mandula forgács
25 g vaj
500 ml alaplé
só
- lépés 1Tegyük a rizst egy szűrőbe és mossuk át alaposan, majd áztassuk be fél órára.
- lépés 2A hagymát vágjuk fel vékonyan és vajon pároljuk hosszan, alacsony fokozaton, aranysárgára.
- lépés 3Adjuk a hagymához az őrölt fűszereket, a kardamom magokat egy kés lapjával törjük meg és azt is adjuk hozzá. Kevergessük pár percig.
- lépés 4Szűrjük le a rizst és adjuk a hagymás alaphoz, keverjük át, hogy szépen bevonódjanak a fűszeres vajjal a rizsszemek.
- lépés 5Öntsük fel a rizst az alaplével, enyhén sózzuk. Miután felforrt, takarjuk le és vegyük kis fokozatra.
- lépés 615 perc elteltével keverjük hozzá a zöldségeket, fedjük le és zárjuk el a gázt.
- lépés 7Pirítsuk meg enyhén a mandulát és tálaláskor szórjuk meg a piláfot.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Újburgonya saláta
Ebben a kiadós, szezonális receptben a pirított, ropogós újburgonya sült lazaccal, spárgával, zöldborsóval és rukkolával lett összeforgatva, végül krémes, fokhagymás-kapros öntettel nyakon öntve.
Zöldbabos krumplisaláta főtt tojással
Tökéletes fogás a tavaszi asztalra ez a könnyű saláta főtt újkrumplival, zöldbabbal, lágy sárgájú tojással és olajbogyóval. Az ízeket remekül kiemeli a recepthez készített mustáros, citromos, kapribogyós és zöldfűszeres öntet.
Ananászos sült rizs
Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.
Fedezze fel ezt is...