Piláf brokkolival és zöldbabbal
Az aranysárga piláf egy fűszeres, rizses egytálétel, amely a közel-keleti konyha egyik alapétele. A sok fűszerrel készülő fogás változatosan elkészíthető, ezúttal brokkolival, zöldhüvelyű zöldbabbal és zöldborsóval kombináltuk a receptet. A tetejére mandula és lágy sárgájú főtt tojás került.
Közepes nehézségű
6 személy
45 perc
Hozzávalók
6 személyre
150 g Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott Zöldborsó
150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Brokkoli Rózsák
150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Zsenge Zöldhüvelyű Egész Zöldbab
250 g basmati rizs
1 nagyobb hagyma
1 tk. őrölt koriander
1 tk. őrölt római kömény
1 tk. kurkuma
2 szem kardamom
10 dkg mandula forgács
25 g vaj
500 ml alaplé
só
150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Brokkoli Rózsák
150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Zsenge Zöldhüvelyű Egész Zöldbab
250 g basmati rizs
1 nagyobb hagyma
1 tk. őrölt koriander
1 tk. őrölt római kömény
1 tk. kurkuma
2 szem kardamom
10 dkg mandula forgács
25 g vaj
500 ml alaplé
só
hozzávalók 6 személyre
150 g Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott Zöldborsó
150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Brokkoli Rózsák
150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Zsenge Zöldhüvelyű Egész Zöldbab
250 g basmati rizs
1 nagyobb hagyma
1 tk. őrölt koriander
1 tk. őrölt római kömény
1 tk. kurkuma
2 szem kardamom
10 dkg mandula forgács
25 g vaj
500 ml alaplé
só
150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Brokkoli Rózsák
150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Zsenge Zöldhüvelyű Egész Zöldbab
250 g basmati rizs
1 nagyobb hagyma
1 tk. őrölt koriander
1 tk. őrölt római kömény
1 tk. kurkuma
2 szem kardamom
10 dkg mandula forgács
25 g vaj
500 ml alaplé
só
- lépés 1Tegyük a rizst egy szűrőbe és mossuk át alaposan, majd áztassuk be fél órára.
- lépés 2A hagymát vágjuk fel vékonyan és vajon pároljuk hosszan, alacsony fokozaton, aranysárgára.
- lépés 3Adjuk a hagymához az őrölt fűszereket, a kardamom magokat egy kés lapjával törjük meg és azt is adjuk hozzá. Kevergessük pár percig.
- lépés 4Szűrjük le a rizst és adjuk a hagymás alaphoz, keverjük át, hogy szépen bevonódjanak a fűszeres vajjal a rizsszemek.
- lépés 5Öntsük fel a rizst az alaplével, enyhén sózzuk. Miután felforrt, takarjuk le és vegyük kis fokozatra.
- lépés 615 perc elteltével keverjük hozzá a zöldségeket, fedjük le és zárjuk el a gázt.
- lépés 7Pirítsuk meg enyhén a mandulát és tálaláskor szórjuk meg a piláfot.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Zöldbabos krumplisaláta főtt tojással
Tökéletes fogás a tavaszi asztalra ez a könnyű saláta főtt újkrumplival, zöldbabbal, lágy sárgájú tojással és olajbogyóval. Az ízeket remekül kiemeli a recepthez készített mustáros, citromos, kapribogyós és zöldfűszeres öntet.
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.
Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsával
Zöldséges, zöldfűszeres tészta különlegesen finom ízét a citromnak köszönheti, amely nemcsak kihozza az ízeket, hanem frissességet kölcsönöz a receptnek.
Fedezze fel ezt is...