Piláf brokkolival és zöldbabbal

Az aranysárga piláf egy fűszeres, rizses egytálétel, amely a közel-keleti konyha egyik alapétele. A sok fűszerrel készülő fogás változatosan elkészíthető, ezúttal brokkolival, zöldhüvelyű zöldbabbal és zöldborsóval kombináltuk a receptet. A tetejére mandula és lágy sárgájú főtt tojás került.
Közepes nehézségű
6 személy
45 perc
Hozzávalók
6 személyre
150 g Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott Zöldborsó

150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Brokkoli Rózsák

150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Zsenge Zöldhüvelyű Egész Zöldbab

250 g basmati rizs

1 nagyobb hagyma

1 tk. őrölt koriander

1 tk. őrölt római kömény

1 tk. kurkuma

2 szem kardamom

10 dkg mandula forgács

25 g vaj

500 ml alaplé

hozzávalók 6 személyre
150 g Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott Zöldborsó

150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Brokkoli Rózsák

150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Zsenge Zöldhüvelyű Egész Zöldbab

250 g basmati rizs

1 nagyobb hagyma

1 tk. őrölt koriander

1 tk. őrölt római kömény

1 tk. kurkuma

2 szem kardamom

10 dkg mandula forgács

25 g vaj

500 ml alaplé

Termékajánlatunk a recepthez

Gyorsfagyasztott Vapeur brokkoli rózsák
  1. lépés 1
    Tegyük a rizst egy szűrőbe és mossuk át alaposan, majd áztassuk be fél órára.
  2. lépés 2
    A hagymát vágjuk fel vékonyan és vajon pároljuk hosszan, alacsony fokozaton, aranysárgára.
  3. lépés 3
    Adjuk a hagymához az őrölt fűszereket, a kardamom magokat egy kés lapjával törjük meg és azt is adjuk hozzá. Kevergessük pár percig.
  4. lépés 4
    Szűrjük le a rizst és adjuk a hagymás alaphoz, keverjük át, hogy szépen bevonódjanak a fűszeres vajjal a rizsszemek.
  5. lépés 5
    Öntsük fel a rizst az alaplével, enyhén sózzuk. Miután felforrt, takarjuk le és vegyük kis fokozatra.
  6. lépés 6
    15 perc elteltével keverjük hozzá a zöldségeket, fedjük le és zárjuk el a gázt.
  7. lépés 7
    Pirítsuk meg enyhén a mandulát és tálaláskor szórjuk meg a piláfot.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Zöldbabos krumplisaláta főtt tojással

    Tökéletes fogás a tavaszi asztalra ez a könnyű saláta főtt újkrumplival, zöldbabbal, lágy sárgájú tojással és olajbogyóval. Az ízeket remekül kiemeli a recepthez készített mustáros, citromos, kapribogyós és zöldfűszeres öntet.

  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.

  • Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsával

    Zöldséges, zöldfűszeres tészta különlegesen finom ízét a citromnak köszönheti, amely nemcsak kihozza az ízeket, hanem frissességet kölcsönöz a receptnek.