Pinterest

Piláf brokkolival és zöldbabbal

Az aranysárga piláf egy fűszeres, rizses egytálétel, amely a közel-keleti konyha egyik alapétele. A sok fűszerrel készülő fogás változatosan elkészíthető, ezúttal brokkolival, zöldhüvelyű zöldbabbal és zöldborsóval kombináltuk a receptet. A tetejére mandula és lágy sárgájú főtt tojás került.
Közepes nehézségű
6 személy
45 perc
Hozzávalók
6 személyre
150 g Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott Zöldborsó

150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Brokkoli Rózsák

150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Zsenge Zöldhüvelyű Egész Zöldbab

250 g basmati rizs

1 nagyobb hagyma

1 tk. őrölt koriander

1 tk. őrölt római kömény

1 tk. kurkuma

2 szem kardamom

10 dkg mandula forgács

25 g vaj

500 ml alaplé

hozzávalók 6 személyre
150 g Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott Zöldborsó

150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Brokkoli Rózsák

150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Zsenge Zöldhüvelyű Egész Zöldbab

250 g basmati rizs

1 nagyobb hagyma

1 tk. őrölt koriander

1 tk. őrölt római kömény

1 tk. kurkuma

2 szem kardamom

10 dkg mandula forgács

25 g vaj

500 ml alaplé

Termékajánlatunk a recepthez

Fagyasztott Vapeur BrokkoliFagyasztott Vapeur Brokkoli
  1. lépés 1
    Tegyük a rizst egy szűrőbe és mossuk át alaposan, majd áztassuk be fél órára.
  2. lépés 2
    A hagymát vágjuk fel vékonyan és vajon pároljuk hosszan, alacsony fokozaton, aranysárgára.
  3. lépés 3
    Adjuk a hagymához az őrölt fűszereket, a kardamom magokat egy kés lapjával törjük meg és azt is adjuk hozzá. Kevergessük pár percig.
  4. lépés 4
    Szűrjük le a rizst és adjuk a hagymás alaphoz, keverjük át, hogy szépen bevonódjanak a fűszeres vajjal a rizsszemek.
  5. lépés 5
    Öntsük fel a rizst az alaplével, enyhén sózzuk. Miután felforrt, takarjuk le és vegyük kis fokozatra.
  6. lépés 6
    15 perc elteltével keverjük hozzá a zöldségeket, fedjük le és zárjuk el a gázt.
  7. lépés 7
    Pirítsuk meg enyhén a mandulát és tálaláskor szórjuk meg a piláfot.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Újburgonya saláta

    Újburgonya saláta

    Ebben a kiadós, szezonális receptben a pirított, ropogós újburgonya sült lazaccal, spárgával, zöldborsóval és rukkolával lett összeforgatva, végül krémes, fokhagymás-kapros öntettel nyakon öntve.

  • Zöldbabos krumplisaláta főtt tojással

    Zöldbabos krumplisaláta főtt tojással

    Tökéletes fogás a tavaszi asztalra ez a könnyű saláta főtt újkrumplival, zöldbabbal, lágy sárgájú tojással és olajbogyóval. Az ízeket remekül kiemeli a recepthez készített mustáros, citromos, kapribogyós és zöldfűszeres öntet.

  • Ananászos sült rizs

    Ananászos sült rizs

    Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.