Grillezett lazac cukkinis-zöldbabos salátával
3 szelet lazacderék
2 citrom (1 a salátához, 1 a lazachoz)
1 csokor petrezselyem
1 kis marék bazsalikom
1 kis salotta hagyma
2 közepes cukkini
10 dkg feta
1 csokor kapor
1 gerezd fokhagyma
só
bors
olívaolaj
3 szelet lazacderék
2 citrom (1 a salátához, 1 a lazachoz)
1 csokor petrezselyem
1 kis marék bazsalikom
1 kis salotta hagyma
2 közepes cukkini
10 dkg feta
1 csokor kapor
1 gerezd fokhagyma
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Keverjük össze az apróra vágott salotta hagymát, bazsalikomot és petrezselymet az olívaolajjal, a citrom levével és reszelt héjával, sózzuk borsozzuk, majd öntsük a lazac szeletekre és tegyük hűtőbe fél órára.
- lépés 2Hosszában vágjuk fel a cukkinit kb. 0,5 cm-es szeletekre és egy kevés olívaolajon grill serpenyőben süssük meg őket.
- lépés 3Ameddig sül a cukkini, keverjük ki a salátához az öntetet: öntsük az olívaolajat a kifacsart citrom levéhez, reszeljük bele a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és szórjuk bele az apróra vágott kaprot.
- lépés 4A megsült cukkinit tegyük egy tálba, adjuk hozzá a lecsepegtetett zöldbabot és öntsük rá az öntetet. Morzsoljuk rá a fetát és tálalásig tegyük hűtőbe.
- lépés 5Süssük meg a lazacot, oldalanként kb. 5-5 perc alatt.
- lépés 6Tálaláskor halmozzunk a salátából a lazac mellé és szórjuk meg még egy kevés friss kaporral.
Húsmentes chilis bab lencsével
Vegetáriánus, ízgazdag recept, könnyen elkészíthető hétköznapi vacsora. Az egyszerű alapanyagok - konzerv és friss zöldségek, paradicsom és fűszerek - ebben az ételben különleges ízélménnyé változnak.
Tepsis csirkecomb újkrumplival és fehérbabbal
Finom és egészséges egytálétel recept az egész családnak! Fokhagymás-citromos-fűszeres csirkecombok újkrumplival együtt sütve, a sütés végén kerül a tepsibe mellé koktélparadicsom, lilahagyma és végül a cannellini bab is. Fokhagymás-zöldfűszeres joghurtot kínájlunk mellé tálaláskor.
Kukoricás-csirkés enchilada
Mexikói töltött tortilla recept sütőben sütve: a tortillákat sült csirkével, fűszeres-enyhén csípős paradicsomszósszal, tejföllel, édes kukoricával, sajttal, jalapenó paprikával töltjük meg, sütőtálba fektetjük, majd a maradék paradicsomszósszal meglocsolva és a tetején sok sajttal sütjük készre.