Pinterest

Grillezett lazac cukkinis-zöldbabos salátával

A lazac gyorsan elkészül, a citromos zöldfűszeres marinádnak köszönhetően pedig friss és zamatos lesz. A salátába – a grillezett cukkinin és a zöldbabon kívül – kerül még feta és kapor, a citromos-fokhagymás öntet pedig harmonikusan kiegészíti a recept többi összetevőjét.
Közepes nehézségű
3 személy
65 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur egész zöldbab

3 szelet lazacderék

2 citrom (1 a salátához, 1 a lazachoz)

1 csokor petrezselyem

1 kis marék bazsalikom

1 kis salotta hagyma

2 közepes cukkini

10 dkg feta

1 csokor kapor

1 gerezd fokhagyma



bors

olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur egész zöldbab

3 szelet lazacderék

2 citrom (1 a salátához, 1 a lazachoz)

1 csokor petrezselyem

1 kis marék bazsalikom

1 kis salotta hagyma

2 közepes cukkini

10 dkg feta

1 csokor kapor

1 gerezd fokhagyma



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    Keverjük össze az apróra vágott salotta hagymát, bazsalikomot és petrezselymet az olívaolajjal, a citrom levével és reszelt héjával, sózzuk borsozzuk, majd öntsük a lazac szeletekre és tegyük hűtőbe fél órára.
  2. lépés 2
    Hosszában vágjuk fel a cukkinit kb. 0,5 cm-es szeletekre és egy kevés olívaolajon grill serpenyőben süssük meg őket.
  3. lépés 3
    Ameddig sül a cukkini, keverjük ki a salátához az öntetet: öntsük az olívaolajat a kifacsart citrom levéhez, reszeljük bele a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és szórjuk bele az apróra vágott kaprot.
  4. lépés 4
    A megsült cukkinit tegyük egy tálba, adjuk hozzá a lecsepegtetett zöldbabot és öntsük rá az öntetet. Morzsoljuk rá a fetát és tálalásig tegyük hűtőbe.
  5. lépés 5
    Süssük meg a lazacot, oldalanként kb. 5-5 perc alatt.
  6. lépés 6
    Tálaláskor halmozzunk a salátából a lazac mellé és szórjuk meg még egy kevés friss kaporral.