1. >Receptek
  2. >Pikáns sült édesburgonyás csicseriborsó saláta

Pikáns sült édesburgonyás csicseriborsó saláta

Télen is gondolkodhatunk salátákban! A pikánsan fűszerezett sült édesburgonyás csicseriborsóhoz jól illik a kecskesajt, amit durvára vágott dióval, petrezselyemmel és lime-os dresszinggel tehetünk még különlegesebbé.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
25 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

60 dkg édesburgonya

1 kisebb fej vöröshagyma

2 tk római kömény

1 tk cayenne bors

10 dkg lágy kecskesajt

1 nagy csokor petrezselyem

1 nagy marék dió

1 lime

1 gerezd fokhagyma

só, bors

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

60 dkg édesburgonya

1 kisebb fej vöröshagyma

2 tk római kömény

1 tk cayenne bors

10 dkg lágy kecskesajt

1 nagy csokor petrezselyem

1 nagy marék dió

1 lime

1 gerezd fokhagyma

só, bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    Az édesburgonyát pucoljuk meg és vágjuk kisebb kockákra. A hagymát vágjuk karikára. Egy tepsin alaposan keverjük össze az édesburgonyát és a hagymát olívaolajjal, sóval, borssal és a rómaiköménnyel, majd süssük 200 fokra előmelegített sütőben. 15 perc elteltével keverjük hozzá a csicseriborsót is és süssük további 10 percig
  2. lépés 2
    Készítsük el a dresszinget: egy kis befőttesüvegbe reszeljük bele a fokhagymát, a lime héját, csavarjuk bele a levét, szórjuk bele a cayenne borsot, majd öntsünk hozzá 4 ek olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, majd rázzuk alaposan össze.
  3. lépés 3
    Amikor elkészült a sült édesburgonyás csicseriborsó, öntsük egy salátástálba, adjuk hozzá a durvára vágott diót, a vágott petrezselymet, öntsük rá a dresszinget és óvatosan keverjük össze. Végezetül szórjuk meg a kecskesajttal és még melegen tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

    A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.

  • Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval...

    A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen ...

  • Fűszeres csicseriborsó sült csirkével

    Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze...