Pinterest

Penne pirított kínai kellel és gombával tejszínes szószban

Keveset használjuk a kínai kelt, pedig remek alapanyag, különösen pirítva! Fokhagymával, tejszínnel, pirított gombával és pennével kiegészítve gyorsan elkészíthető és különleges fogást kapunk.
Könnyű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
250 g penne

1 kisebb kínai kel

250 g barna vagy fehér csiperkegomba

2 dl tejszín

2 gerezd fokhagyma

3 dkg vaj

parmezán



bors

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
250 g penne

1 kisebb kínai kel

250 g barna vagy fehér csiperkegomba

2 dl tejszín

2 gerezd fokhagyma

3 dkg vaj

parmezán



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    A kínai kelt vágjuk csíkokra, a gombát vastagabb szeletekre vagy negyedekre.
  2. lépés 2
    Egy serpenyőt forrósítsunk fel és egy kevés olívaolajon folyamatos keverés-rázogatás mellett pirítsuk meg a kínai kelt két részletben. Vegyük ki, majd ugyanígy pirítsuk meg magas lángon a gombát is és tegyük félre.
  3. lépés 3
    A pennét főzzük meg a csomagoláson megadott ideig.
  4. lépés 4
    Öntsük a tejszínt a serpenyőbe, reszeljük hozzá a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és kis lángon forraljuk be.
  5. lépés 5
    Ha kissé besűrűsödött tegyük vissza a gombát és a kínai kelt.
  6. lépés 6
    Tálalásnál halmozzunk a tésztára a krémes szószból.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Tzatziki uborkával és zöldalmával

    Tzatziki uborkával és zöldalmával

    Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!

  • Grillezett kukoricasaláta

    Grillezett kukoricasaláta

    Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.

  • Plejskavica grill szendvics

    Plejskavica grill szendvics

    Tökéletes recept grillezős nyári estékre! A kétféle hússal készülő szerb plejskavicát grillezett kovászos kenyérszeletek között, barbeque szószos babbal, fetával, lilahagymával és ropogós salátával tálaljuk.