Penne pirított kínai kellel és gombával tejszínes szószban
Keveset használjuk a kínai kelt, pedig remek alapanyag, különösen pirítva! Fokhagymával, tejszínnel, pirított gombával és pennével kiegészítve gyorsan elkészíthető és különleges fogást kapunk.
Könnyű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
250 g penne
1 kisebb kínai kel
250 g barna vagy fehér csiperkegomba
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
parmezán
só
bors
olívaolaj
1 kisebb kínai kel
250 g barna vagy fehér csiperkegomba
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
parmezán
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
250 g penne
1 kisebb kínai kel
250 g barna vagy fehér csiperkegomba
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
parmezán
só
bors
olívaolaj
1 kisebb kínai kel
250 g barna vagy fehér csiperkegomba
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
parmezán
só
bors
olívaolaj
- lépés 1A kínai kelt vágjuk csíkokra, a gombát vastagabb szeletekre vagy negyedekre.
- lépés 2Egy serpenyőt forrósítsunk fel és egy kevés olívaolajon folyamatos keverés-rázogatás mellett pirítsuk meg a kínai kelt két részletben. Vegyük ki, majd ugyanígy pirítsuk meg magas lángon a gombát is és tegyük félre.
- lépés 3A pennét főzzük meg a csomagoláson megadott ideig.
- lépés 4Öntsük a tejszínt a serpenyőbe, reszeljük hozzá a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és kis lángon forraljuk be.
- lépés 5Ha kissé besűrűsödött tegyük vissza a gombát és a kínai kelt.
- lépés 6Tálalásnál halmozzunk a tésztára a krémes szószból.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Plejskavica grill szendvics
Tökéletes recept grillezős nyári estékre! A kétféle hússal készülő szerb plejskavicát grillezett kovászos kenyérszeletek között, barbeque szószos babbal, fetával, lilahagymával és ropogós salátával tálaljuk.
Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval
Karácsonyi pulyka újragondolva! Érdemes kipróbálnunk húsgolyó formában áfonyalekváros mázzal és vajas-fokhagymás zöldborsóval - az ünnepi asztal egyik legjobb fogása lesz.
Tzatziki uborkával és zöldalmával
Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!
Fedezze fel ezt is...
















