Pinterest

Paradicsomsaláta bivalymozzarellával és cannellini babbal

Íme, egy fantasztikus küllemű, vonzó nyári saláta, amelyet a sok színű paradicsom, a krémes fehérbab és a bivalymozzarella egyedi íze tesz különlegessé. Az alapanyagokat a salsa verde, ez a petrezselymes, fokhagymás, citromos üde szósz köti össze.
Könnyű
2 személy
25 perc
Hozzávalók
2 személyre
½ doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab

50 dkg színes paradicsom vegyesen

1 doboz bivalymozzarella

1 lilahagyma

1 nagy csokor petrezselyem

2 marék bazsalikom

1 gerezd fokhagyma

2 ek. kapribogyó

2 szardella filé



bors

olívaolaj

balzsamecet
hozzávalók 2 személyre
½ doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab

50 dkg színes paradicsom vegyesen

1 doboz bivalymozzarella

1 lilahagyma

1 nagy csokor petrezselyem

2 marék bazsalikom

1 gerezd fokhagyma

2 ek. kapribogyó

2 szardella filé



bors

olívaolaj

balzsamecet

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur Cannellini FehérbabVapeur Cannellini Fehérbab
  1. lépés 1
    A salsa verdéhez tegyük a petrezselymet, bazsalikomot, fokhagymát, kapribogyót és a szardellát egy késes robotgépbe és pürésítsük 1 dl olívaolajjal, hogy krémes állagú szószt kapjunk.
  2. lépés 2
    Vágjuk fel a paradicsomokat: a kisebbeket felezzük, a nagyobbakat vágjuk karikára. A lilahagymát vágjuk félbe és szeleteljük fel vékonyan. Tegyük mindet egy nagy tálba, adjuk hozzá a Canellini fehérbabot és tépkedjük hozzá a mozzarellát. Locsoljuk meg olívaolajjal és egy kevés balzsamecettel. Sózzuk, borsozzuk.
  3. lépés 3
    Végső lépésként kanalazzunk a salsa verdéből a salátára.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Succotash saláta kukoricával és kétféle babbal

    Succotash saláta kukoricával és kétféle babbal

    Kipróbálnánk egy igazán autentikus, amerikai kukoricasalátát? Ennek a finom ételnek Succotash az eredeti neve, amely a „főtt kukoricamagot” jelentő őslakos amerikai szóból származik. Az Egyesült Államokban hagyományos köret a grillezéseknél, és bármely általunk választott babbal elkészíthető.

  • Chilis kukoricás mártogatós

    Chilis kukoricás mártogatós

    Az édes kukoricát canellini fehérbabbal, illetve egy kevés tejföllel krémesítjük és chilivel, füstölt pirospaprikával, korianderrel, kurkumával, fokhagymával, illetve lime-mal ízesítjük. Az enyhén csípős, fűszeres recept tökéletes házi mártogatós tortilla chips-hez vagy zöldségekhez.

  • Paradicsomos-fehérbab szószos penne

    Paradicsomos-fehérbab szószos penne

    Oregánóval fűszerezett, fokhagymás, krémes paradicsomos fehérbabos szósz olasz tésztával. Színes koktélparadicsom is kerül a szószba, amit nem főzünk teljesen szét, így színeiben és textúrájában is hozzáad a fogáshoz. Olívaolajjal meglocsolva és friss bazsalikommal a tetején tökéletes recept.