Paradicsomsaláta bivalymozzarellával és cannellini babbal
Íme, egy fantasztikus küllemű, vonzó nyári saláta, amelyet a sok színű paradicsom, a krémes fehérbab és a bivalymozzarella egyedi íze tesz különlegessé. Az alapanyagokat a salsa verde, ez a petrezselymes, fokhagymás, citromos üde szósz köti össze.
Könnyű
2-3 személy
25 perc
Hozzávalók
1 személyre
½ doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
50 dkg színes paradicsom vegyesen
1 doboz bivalymozzarella
1 lilahagyma
1 nagy csokor petrezselyem
2 marék bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
2 ek. kapribogyó
2 szardella filé
só
bors
olívaolaj
balzsamecet
hozzávalók 1 személyre
½ doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
50 dkg színes paradicsom vegyesen
1 doboz bivalymozzarella
1 lilahagyma
1 nagy csokor petrezselyem
2 marék bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
2 ek. kapribogyó
2 szardella filé
só
bors
olívaolaj
balzsamecet
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur Cannellini fehérbab
lépés 1
A salsa verdéhez tegyük a petrezselymet, bazsalikomot, fokhagymát, kapribogyót és a szardellát egy késes robotgépbe és pürésítsük 1 dl olívaolajjal, hogy krémes állagú szószt kapjunk.
lépés 2
Vágjuk fel a paradicsomokat: a kisebbeket felezzük, a nagyobbakat vágjuk karikára. A lilahagymát vágjuk félbe és szeleteljük fel vékonyan. Tegyük mindet egy nagy tálba, adjuk hozzá a Canellini fehérbabot és tépkedjük hozzá a mozzarellát. Locsoljuk meg olívaolajjal és egy kevés balzsamecettel. Sózzuk, borsozzuk.
lépés 3
Végső lépésként kanalazzunk a salsa verdéből a salátára.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Epres sali
Eper salátában? Miért ne? Zsenge bébispenót levelekkel és koktélparadicsommal üdítő és mennyei párosítást kapunk!
Kukoricás-avokádós quinoa saláta
Könnyű és egészséges saláta recept avokádóval, szuperédes kukoricával, vörösbabbal, chilivel, paradi...
Cobb saláta
Jégsaláta, római saláta, avokádó, madársaláta, tojás, csirkemell, kéksajt. A zöldségekben és fehérjé...