Paradicsomsaláta bivalymozzarellával és cannellini babbal
Íme, egy fantasztikus küllemű, vonzó nyári saláta, amelyet a sok színű paradicsom, a krémes fehérbab és a bivalymozzarella egyedi íze tesz különlegessé. Az alapanyagokat a salsa verde, ez a petrezselymes, fokhagymás, citromos üde szósz köti össze.
Könnyű
2 személy
25 perc
Hozzávalók
2 személyre
½ doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
50 dkg színes paradicsom vegyesen
1 doboz bivalymozzarella
1 lilahagyma
1 nagy csokor petrezselyem
2 marék bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
2 ek. kapribogyó
2 szardella filé
só
bors
olívaolaj
balzsamecet
50 dkg színes paradicsom vegyesen
1 doboz bivalymozzarella
1 lilahagyma
1 nagy csokor petrezselyem
2 marék bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
2 ek. kapribogyó
2 szardella filé
só
bors
olívaolaj
balzsamecet
hozzávalók 2 személyre
½ doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
50 dkg színes paradicsom vegyesen
1 doboz bivalymozzarella
1 lilahagyma
1 nagy csokor petrezselyem
2 marék bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
2 ek. kapribogyó
2 szardella filé
só
bors
olívaolaj
balzsamecet
50 dkg színes paradicsom vegyesen
1 doboz bivalymozzarella
1 lilahagyma
1 nagy csokor petrezselyem
2 marék bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
2 ek. kapribogyó
2 szardella filé
só
bors
olívaolaj
balzsamecet
- lépés 1A salsa verdéhez tegyük a petrezselymet, bazsalikomot, fokhagymát, kapribogyót és a szardellát egy késes robotgépbe és pürésítsük 1 dl olívaolajjal, hogy krémes állagú szószt kapjunk.
- lépés 2Vágjuk fel a paradicsomokat: a kisebbeket felezzük, a nagyobbakat vágjuk karikára. A lilahagymát vágjuk félbe és szeleteljük fel vékonyan. Tegyük mindet egy nagy tálba, adjuk hozzá a Canellini fehérbabot és tépkedjük hozzá a mozzarellát. Locsoljuk meg olívaolajjal és egy kevés balzsamecettel. Sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3Végső lépésként kanalazzunk a salsa verdéből a salátára.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Rizses Good Lunch avokádós salátával
Készételből finom saláta több főre? Csak egészítsük ki a Good Lunch Rizs és Vörösbab egytálételt friss alapanyagokkal. Avokádó, kukorica, lilahagyma, koktélparadicsom, pekándió, lilakáposzta és répa szalagok kerülhetnek a recept, amit limeos-olívaolajos öntettel ízesítsünk, mellé tortilla chipszet vagy tortillát kínáljunk.
Epres sali
Eper salátában? Miért ne? Zsenge bébispenót levelekkel és koktélparadicsommal üdítő és mennyei párosítást kapunk!
Panzanella olajbogyóval és rukkolával
Ismerjük a panzanellát? A finom, érett paradicsomból készült olasz saláta a háztartásban fellelhető, száraz kenyérmaradékkal készül. A többi hozzávalója nem fix, sokféle variáció létezik, mi most rukkolával és olajbogyóval kombináljuk, végül hidegen fogyasztjuk.
Fedezze fel ezt is...