Paradicsomsaláta bivalymozzarellával és cannellini babbal
50 dkg színes paradicsom vegyesen
1 doboz bivalymozzarella
1 lilahagyma
1 nagy csokor petrezselyem
2 marék bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
2 ek. kapribogyó
2 szardella filé
só
bors
olívaolaj
balzsamecet
50 dkg színes paradicsom vegyesen
1 doboz bivalymozzarella
1 lilahagyma
1 nagy csokor petrezselyem
2 marék bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
2 ek. kapribogyó
2 szardella filé
só
bors
olívaolaj
balzsamecet
- lépés 1A salsa verdéhez tegyük a petrezselymet, bazsalikomot, fokhagymát, kapribogyót és a szardellát egy késes robotgépbe és pürésítsük 1 dl olívaolajjal, hogy krémes állagú szószt kapjunk.
- lépés 2Vágjuk fel a paradicsomokat: a kisebbeket felezzük, a nagyobbakat vágjuk karikára. A lilahagymát vágjuk félbe és szeleteljük fel vékonyan. Tegyük mindet egy nagy tálba, adjuk hozzá a Canellini fehérbabot és tépkedjük hozzá a mozzarellát. Locsoljuk meg olívaolajjal és egy kevés balzsamecettel. Sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3Végső lépésként kanalazzunk a salsa verdéből a salátára.
Succotash saláta kukoricával és kétféle babbal
Kipróbálnánk egy igazán autentikus, amerikai kukoricasalátát? Ennek a finom ételnek Succotash az eredeti neve, amely a „főtt kukoricamagot” jelentő őslakos amerikai szóból származik. Az Egyesült Államokban hagyományos köret a grillezéseknél, és bármely általunk választott babbal elkészíthető.
Chilis kukoricás mártogatós
Az édes kukoricát canellini fehérbabbal, illetve egy kevés tejföllel krémesítjük és chilivel, füstölt pirospaprikával, korianderrel, kurkumával, fokhagymával, illetve lime-mal ízesítjük. Az enyhén csípős, fűszeres recept tökéletes házi mártogatós tortilla chips-hez vagy zöldségekhez.
Paradicsomos-fehérbab szószos penne
Oregánóval fűszerezett, fokhagymás, krémes paradicsomos fehérbabos szósz olasz tésztával. Színes koktélparadicsom is kerül a szószba, amit nem főzünk teljesen szét, így színeiben és textúrájában is hozzáad a fogáshoz. Olívaolajjal meglocsolva és friss bazsalikommal a tetején tökéletes recept.