Oregánóval fűszerezett, fokhagymás, krémes paradicsomos fehérbabos szósz olasz tésztával. Színes koktélparadicsom is kerül a szószba, amit nem főzünk teljesen szét, így színeiben és textúrájában is hozzáad a fogáshoz. Olívaolajjal meglocsolva és friss bazsalikommal a tetején tökéletes recept.
Könnyű
3 személy
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 doboz Bonduelle Bon Menu Paradicsom
250 g koktélparadicsom
3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 tk oregánó
1 nagy marék friss bazsalikom
300 g penne
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 3 személyre
1 doboz Bonduelle Bon Menu Paradicsom
250 g koktélparadicsom
3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 tk oregánó
1 nagy marék friss bazsalikom
300 g penne
olívaolaj
só
bors
Termékajánlatunk a recepthez
Bon Menu Paradicsom
lépés 1
A pennét tegyük forrásban lévő sós vízbe és főzzük meg a csomagoláson megadott idő szerint.
lépés 2
Aprítsuk fel a fokhagymát és olívaolajon dinszteljük 1-2 percig, majd adjuk hozzá a Bon Menu Paradicsomot.
lépés 3
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az oregánót. Öntsük hozzá a fehérbort és forraljuk össze. Adjuk hozzá a koktélparadicsomot és főzzük, amíg összeesnek.
lépés 4
Egy krumplinyomóval vagy villával nyomkodjuk kissé össze a fehérbabot, hogy még krémesebb állagú legyen a szósz.
lépés 5
Szűrjük le a tésztát. Tálaláskor merjünk rá a szószból, locsoljuk meg olívaolajjal és tépkedjük rá a bazsalikom leveleket.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Medvehagymás fehérbab főzelék
Friss, tavaszi főzelék krémes fehérbabbal és a szezon kedvenc alapanyagával, az üde medvehagymával. Könnyen elkészíthető, tápláló, újhullámos főzelék recept a megszokott fűszerezés és ízek helyett.
Pestós tésztasaláta fehérbabbal
Keverjük össze a klasszikus bazsalikom pestós fusillit főtt burgonyakockákkal, majd forgassuk össze ...
Paradicsomos babfőzelék
A paradicsomos fehérbabfőzelék pikáns változata zellerrel, kevés chilivel és római köménnyel ízesítv...