Paradicsomos-fehérbab szószos penne
Oregánóval fűszerezett, fokhagymás, krémes paradicsomos fehérbabos szósz olasz tésztával. Színes koktélparadicsom is kerül a szószba, amit nem főzünk teljesen szét, így színeiben és textúrájában is hozzáad a fogáshoz. Olívaolajjal meglocsolva és friss bazsalikommal a tetején tökéletes recept.
Könnyű
3 személy
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 doboz Bonduelle Bon Menu Paradicsom
250 g koktélparadicsom
3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 tk oregánó
1 nagy marék friss bazsalikom
300 g penne
olívaolaj
só
bors
250 g koktélparadicsom
3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 tk oregánó
1 nagy marék friss bazsalikom
300 g penne
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 3 személyre
1 doboz Bonduelle Bon Menu Paradicsom
250 g koktélparadicsom
3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 tk oregánó
1 nagy marék friss bazsalikom
300 g penne
olívaolaj
só
bors
250 g koktélparadicsom
3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 tk oregánó
1 nagy marék friss bazsalikom
300 g penne
olívaolaj
só
bors
- lépés 1A pennét tegyük forrásban lévő sós vízbe és főzzük meg a csomagoláson megadott idő szerint.
- lépés 2Aprítsuk fel a fokhagymát és olívaolajon dinszteljük 1-2 percig, majd adjuk hozzá a Bon Menu Paradicsomot.
- lépés 3Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az oregánót. Öntsük hozzá a fehérbort és forraljuk össze. Adjuk hozzá a koktélparadicsomot és főzzük, amíg összeesnek.
- lépés 4Egy krumplinyomóval vagy villával nyomkodjuk kissé össze a fehérbabot, hogy még krémesebb állagú legyen a szósz.
- lépés 5Szűrjük le a tésztát. Tálaláskor merjünk rá a szószból, locsoljuk meg olívaolajjal és tépkedjük rá a bazsalikom leveleket.
Fedezze fel ezt is...