Pinterest

Paradicsomos-fehérbab szószos penne

Oregánóval fűszerezett, fokhagymás, krémes paradicsomos fehérbabos szósz olasz tésztával. Színes koktélparadicsom is kerül a szószba, amit nem főzünk teljesen szét, így színeiben és textúrájában is hozzáad a fogáshoz. Olívaolajjal meglocsolva és friss bazsalikommal a tetején tökéletes recept.
Könnyű
3 személy
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 doboz Bonduelle Bon Menu Paradicsom

250 g koktélparadicsom

3 gerezd fokhagyma

1 dl száraz fehérbor

1 tk oregánó

1 nagy marék friss bazsalikom

300 g penne

olívaolaj



bors
hozzávalók 3 személyre
1 doboz Bonduelle Bon Menu Paradicsom

250 g koktélparadicsom

3 gerezd fokhagyma

1 dl száraz fehérbor

1 tk oregánó

1 nagy marék friss bazsalikom

300 g penne

olívaolaj



bors
  1. lépés 1
    A pennét tegyük forrásban lévő sós vízbe és főzzük meg a csomagoláson megadott idő szerint.
  2. lépés 2
    Aprítsuk fel a fokhagymát és olívaolajon dinszteljük 1-2 percig, majd adjuk hozzá a Bon Menu Paradicsomot.
  3. lépés 3
    Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az oregánót. Öntsük hozzá a fehérbort és forraljuk össze. Adjuk hozzá a koktélparadicsomot és főzzük, amíg összeesnek.
  4. lépés 4
    Egy krumplinyomóval vagy villával nyomkodjuk kissé össze a fehérbabot, hogy még krémesebb állagú legyen a szósz.
  5. lépés 5
    Szűrjük le a tésztát. Tálaláskor merjünk rá a szószból, locsoljuk meg olívaolajjal és tépkedjük rá a bazsalikom leveleket.