Olasz paradicsomleves fehérbabbal
Mindössze 25 perc alatt elkészíthető ez a finom ízvilágú, olaszos hangulatú leves. Párolt répa, zellerszár és hagyma adja a recept alapját, tartalmasságát pedig az aprószemű tészta, illetve a cannellini fehérbab és néhány maréknyi spenót. Forrón, parmezánnal és petrezselyemmel a tetején kínáljuk.
Nehéz
6 személy
50 perc
Hozzávalók
6 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini fehérbab
2 répa
2 zellerszár
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek. sűrített paradicsom
2 marék spenót
200 g aprószemű tészta
1 l alaplé
1 csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
parmezán
kovászos kenyér
2 répa
2 zellerszár
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek. sűrített paradicsom
2 marék spenót
200 g aprószemű tészta
1 l alaplé
1 csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
parmezán
kovászos kenyér
hozzávalók 6 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini fehérbab
2 répa
2 zellerszár
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek. sűrített paradicsom
2 marék spenót
200 g aprószemű tészta
1 l alaplé
1 csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
parmezán
kovászos kenyér
2 répa
2 zellerszár
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek. sűrített paradicsom
2 marék spenót
200 g aprószemű tészta
1 l alaplé
1 csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
parmezán
kovászos kenyér
- lépés 1A hagymát, a zellert és a répát vágjuk apró kockákra.
- lépés 2Olívaolajon pároljuk meg az aprított zöldségeket, majd a végén adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is.
- lépés 3Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és keverjük át, majd öntsük fel az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, majd főzzük kb. 15 percig, majd adjuk hozzá a tésztát.
- lépés 4Amikor a tészta már majdnem megfőtt, tegyük bele a cannellini babot és a spenótot is. Amikor a spenótlevelek összeestek, a leves elkészült.
- lépés 5A meleg levest tálaláskor szórjuk meg reszelt parmezánnal és aprított petrezselyemmel, locsoljuk meg kevés olívaolajjal. Kínáljunk mellé pirított kenyérszeleteket, amit bedörzsölhetünk kevés fokhagymával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Tépett csirkés chili
Könnyen elkészíthető, laktató recept a paradicsomos-hagymás-fűszeres alapban párolt, majd vörösbabbal gazdagított és lime-mal ízesített tépett csirke. Korianderrel és tejföllel tálaljuk, mellé pedig főtt rizst kínáljunk.
Kukoricás babos burrito tál
A mexikói burrito most nem tortillába tekerve, hanem tálban kínálva kerül az asztalra Bon Menu Mexicana-val és kukoricás salsával. Mellé sült tortilla lap cikkelyeket kínáljunk. Izgalmas, színes, egyszerű, de változatos és teljesértékű saláta recept mindenkinek.
Vörösbab hummusz sült fokhagymával
A sült fokhagyma krémes, nem tolakodó, selymes íze teszi különlegessé ezt a vörösbabból készült hummuszt, amit tovább ízesítünk füstölt pirospaprikával, római köménnyel, tahinivel és citromlével. Zöldség hasábokkal, krékerrel vagy pitával tálaljuk.
Fedezze fel ezt is...