1. >Receptek
  2. >Nyári ratatouille csicseriborsóval

Nyári ratatouille csicseriborsóval

Bár mindannyian eszküszünk a saját, jól bevált receptünkre, mégis érdemes kipróbálni a lecsó francia változatát. A rataouille igazi nyári egytálétel, csicseriborsóval felturbózva pedig ízekkel teli, teljesértékű fogás.
Közepes nehézségű
5 személy
55 perc
Hozzávalók
5 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

2 db kisebb cukkini

1 db közepes padlizsán

1 hagyma

1 piros kaliforniai paprika

2 gerezd fokhagyma

400 g koktélparadicsom

1 ek. balzsamecet

2-3 ág kakukkfű

1 marék friss bazsalikom

1 tk. barnacukor



bors

olívaolaj
hozzávalók 5 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

2 db kisebb cukkini

1 db közepes padlizsán

1 hagyma

1 piros kaliforniai paprika

2 gerezd fokhagyma

400 g koktélparadicsom

1 ek. balzsamecet

2-3 ág kakukkfű

1 marék friss bazsalikom

1 tk. barnacukor



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    A cukkinit, padlizsánt, paprikát vágjuk fel nagyjából 1,5 cm-es kockákra. A paradicsomot felezzük, a hagymát vágjuk kockára.
  2. lépés 2
    A padlizsánt 2 ek. olívaolajon kezdjük el egy serpenyőben pirítani, közben sózzuk meg kissé. Süssük aranybarnára, időnként megkeverve, majd tegyük félre.
  3. lépés 3
    Öntsünk ismét egy kevés olívaolajat a serpenyőbe, adjuk hozzá a cukkinit, sózzuk és süssük ezt is aranybarnára, majd tegyük félre.
  4. lépés 4
    Öntsünk a serpenyőbe újra olívaolajat és adjuk hozzá a hagymát és a paprikát, pároljuk kb. 5 percig, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és kavargassuk még pár percig.
  5. lépés 5
    Adjuk hozzá a paradicsomot, a barnacukrot, a kakukkfüvet és a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk. Főzzük össze kb. 10 percig, majd adjuk hozzá a padlizsánt és a cukkinit és főzzük még együtt egy rövid ideig.
  6. lépés 6
    Utolsó lépésként keverjük bele a csicseriborsót és a bazsalikom leveleket.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Pytt I Panna svéd egytálétel csicseribor...

    A tipikus skandináv recept eredetileg a maradékok felhasználására készült, alapja az apró kockára vágott krumpli és maradék sült hús. Hagymával, fokhagymával, bacon-nel, csicseriborsóval és zöldborsóval tehetjük teljessé. Kiválóan illik hozzá a tükörtojás és a savanyúság.

  • Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

    A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezv...

  • Padlizsános csicseriborsó ragu tojással

    Készítsünk a megszokottól eltérő csicseriborsó ragut! Melegítsük össze a Bon Menu Marocco csicseribo...