Sült padlizsánsaláta csicseriborsóval és kápiapaprikával
Hozzávalók






2 padlizsán
2 kápiapaprika
3 ek olívaolaj
fél citrom leve (2 ek)
1 gerezd fokhagyma
2 ek provánszi fűszerkeverék vagy szárított kakukkfű
1 tk kömény
néhány levél koriander vagy bazsalikom
só, bors
2 padlizsán
2 kápiapaprika
3 ek olívaolaj
fél citrom leve (2 ek)
1 gerezd fokhagyma
2 ek provánszi fűszerkeverék vagy szárított kakukkfű
1 tk kömény
néhány levél koriander vagy bazsalikom
só, bors
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra. Alaposan mossuk meg a padlizsánokat. Vágjuk félbe, majd nagyobb kockákra. Vágjuk ketté a paprikákat, távolítsuk el a szárakat és a magokat. Az így kapott paprikát éles hámozó segítségével hámozzuk meg, majd vágjuk őket nagyobb csíkokra.
- lépés 2Helyezzük a padlizsán- és paprikadarabokat egy nagy tepsire. Fűszerezzük sóval, borssal, provence-i fűszerkeverékkel és bőségesen öntözzük meg olívaolajjal. Keverjük össze a kezünkkel, majd tegyük a sütőbe 30 percre. Időről időre forgassuk meg a zöldségeket. A padlizsánt nem szabad összetörni, ezért csak óvatosan kevergessük. Végül vegyük ki a zöldségeket a sütőből, és hagyjuk őket kihűlni.
- lépés 3Nyissuk ki a csicseriborsót, és szűrjük le. Csipkedjük le a koriandert vagy a bazsalikomot, és vágjuk apróra a leveleket.
- lépés 4Hámozzuk meg a fokhagymát, és nyomkodjuk egy tányérba vagy egy mélyebb tálba. Adjuk hozzá a citromlevet, a maradék olívaolajat, a köményt, a sót és a borsot.
- lépés 5Tegyük hozzá a sült zöldségeket és a csicseriborsót. Szórjuk meg korianderrel vagy apróra vágott bazsalikommal.
- lépés 6Keverjük össze, végül fogyasszuk hidegen vagy melegen.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Rétegezett tonhalsaláta csicseriborsóval
Praktikusan szállítható, finom és egészséges tonhalsaláta recept. Ha kevés időd van vagy nem otthon ennél, készítsd el ezt az ízletes és friss salátát!
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Grillezett padlizsán saláta csicseriborsóval
A krémes, grillezett padlizsán tökéletes alapanyaga egy könnyed salátának sok-sok petrezselyemmel, csicseriborsóval, koktélparadicsommal, fetával, lilahagymával, olívaolajos öntettel, és az egyik legizgalmasabb keleti fűszerrel, szumákkal megszórva. Látványos, ízekkel teli grill recept a nyári hónapok idején.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Portugál csicseriborsós tonhalsaláta
Portugál ihletésű friss saláta recept csicseriborsóval, tonhallal, keménytojással, koktélparadicsommal, olajbogyóval és citromos-olívaolajos öntettel, amely ropogós héjú kenyérrel kitűnő nyári ebéd lehet.
További tippek
Sosem elég az egyszerű saláta receptekből! Szezonális összetevőinek és a készre főzött csicseriborsónak köszönhetően ez a padlizsánsaláta hamarosan az egyik kedvenc nyári receptünk lesz, hogy felváltsa az állandó paradicsom és zöldsalátát!
Ha már tudjuk, hogy kell padlizsánkrémet készíteni, akkor ez a recept még könnyebben elsajátítható és rendkívül sokféleképpen variálhatjuk. A padlizsánt helyettesíthetjük cukkinivel, és adhatunk hozzá apróra vágott és kimagozott friss paradicsomot is. Csak az ízlésünkön múlik, hogy a paradicsomot a többi zöldséggel együtt sütjük meg a sütőben, hogy kissé karamellizálódjon, vagy frissen adjuk a kihűlt salátához. Ebben az esetben ügyeljünk rá, hogy a paradicsomot akkora méretre vágjuk, mint a sült padlizsán darabokat, és válasszunk olyan fajtát, amely nem tartalmaz túl sok levet.
Az elkészítéséhez (ha van grill készülékünk) parázson grillezzük meg a paprikát, hogy kellemes füstös ízt adjon a receptnek. Ha nem rendelkezünk grill készülékkel, a padlizsánsalátát egy kis füstölt paprikával vagy kockára vágott chorizóval fűszerezhetjük. Más fűszereket is használhatunk: például koriander magot vagy ras-el-hanout fűszert. Ezek hiányában bőségesen borsozzuk meg a keveréket, vagy adjunk hozzá néhány levél rukkolát, amelynek borsos íze csodákat tesz.
A saláta élvezeti értékének fokozásához adjunk hozzá diót, mogyorót vagy darált fenyőmagot, hogy kissé ropogóssá tegye ezt a salátát, és a citromlevet váltsuk ki egy csepp balzsamecettel.
Ez a recept sajttal gazdagítva is nagyon finom: mozzarella, parmezán reszelék, kockára vágott feta... bármi belefér!
A legjobb receptek mindig a legegyszerűbb receptek: látni fogjuk, hogy ez a saláta új ízeket kínálhat anélkül, hogy nagyobb erőfeszítést tennénk.














