1. >Receptek
  2. >Mini padlizsán pizza

Mini padlizsán pizza

Ha a nagy melegben nem kívánod a nehezebb kelt tésztát, készíts pizzát padlizsánból! Balzsamecetes-olivaolajos rukkola salátával csodálatos nyári vacsora.
Közepes nehézségű
4 személy
Hozzávalók
4 személyre
2 nagyobb padlizsán

2 paradicsom

2 mozzarella golyó

3 nagyobb gomba

Paradicsomszósz

Oregánó vagy kakukkfű

Rukkola

Olívaolaj

Balzsamecet

Só és bors
hozzávalók 4 személyre
2 nagyobb padlizsán

2 paradicsom

2 mozzarella golyó

3 nagyobb gomba

Paradicsomszósz

Oregánó vagy kakukkfű

Rukkola

Olívaolaj

Balzsamecet

Só és bors
  1. lépés 1
    A padlizsánokat vágjuk fel 6 egyenlő szeletre. Egy kés hegyével vagdossuk be őket, locsoljuk meg olívaolajjal, majd fűszerezzük sóval és borssal. Süssük a szeleteket 10 percig 200 fokos sütőben.
  2. lépés 2
    Szeleteljük fel a paradicsomot és a mozzarellát. Negyedeljük fel a gombákat.
  3. lépés 3
    Kenjünk 1 evőkanál paradicsomszószt minden szelet padlizsánra. Majd tegyünk rájuk 1 szelet paradicsomot, 1 szelet gombát és 1 szelet mozzarellát.
  4. lépés 4
    Szórjuk meg a tetejüket oregánóval vagy kakukkfűvel és süssük további 10 percig - ha szükséges, kapcsoljuk be a grill fokozatot, hogy a sajt szépen megbarnuljon.
  5. lépés 5
    Tálaljuk balzsamecetes-olívaolajos rukkola salátával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval

    Karácsonyi pulyka újragondolva! Érdemes kipróbálnunk húsgolyó formában áfonyalekváros mázzal és vajas-fokhagymás zöldborsóval - az ünnepi asztal egyik legjobb fogása lesz.

  • Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.

  • Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.