Pinterest

Mexikói chilis bab recept darálthússal

A klasszikus alapanyagok – bab, kukorica, gazdag fűszerek – együtt adják meg a mexikói bab jellegzetes, tartalmas ízét ebben az ízig-vérig házias fogásban.
Közepes nehézségű
4 személy
90 perc
80 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre

400 g Bonduelle vörösbab

340 g Bonduelle Gold csemegekukorica

50 dkg darált marhahús

2 db közepes vöröshagyma

2 db közepes sárgarépa

450 g paradicsomkonzerv

1 db közepes piros kaliforniai paprika

1 db sárga kaliforniai paprika

10 dkg cheddar sajt

3 dl alaplé

2 gerezd fokhagyma

1 teáskanál chili (friss chili paprika)

1 kávéskanál oregánó

2 db babérlevél

1 teáskanál római kömény

1 kávéskanál őrölt fűszerkömény

1 db fahéjrúd

1 kávéskanál cayenne bors

só, bors ízlés szerint

hozzávalók 4 személyre

400 g Bonduelle vörösbab

340 g Bonduelle Gold csemegekukorica

50 dkg darált marhahús

2 db közepes vöröshagyma

2 db közepes sárgarépa

450 g paradicsomkonzerv

1 db közepes piros kaliforniai paprika

1 db sárga kaliforniai paprika

10 dkg cheddar sajt

3 dl alaplé

2 gerezd fokhagyma

1 teáskanál chili (friss chili paprika)

1 kávéskanál oregánó

2 db babérlevél

1 teáskanál római kömény

1 kávéskanál őrölt fűszerkömény

1 db fahéjrúd

1 kávéskanál cayenne bors

só, bors ízlés szerint

  1. lépés 1
    Olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, amire rászórjuk a római köményt is. Majd hozzáadjuk a darált marhahúst, amit fűszerezünk fűszerköménnyel, sóval, borssal és szeletekre vágott fokhagymával.
  2. lépés 2
    A befűszerezett darált húsra öntsük rá a kockára vágott sárgarépát, majd keverjük el a hússal. Erre jöhet majd a kockára vágott piros és sárga kaliforniai paprika, amihez még szórjunk apróra vágott friss chili paprikát.
  3. lépés 3
    Öntsük fel az egészet először is egy paradicsomkonzervvel, amihez kevés főzés után majd adjuk hozzá az alaplét. Szórjuk még bele az oregánót, cayenne borsot, a babérlevelet és a fahéjat. Keverjük jól össze, és fedjük le. Majd lassú tűzön körülbelül 1 órán át főzzük.
  4. lépés 4
    A főzés felénél öntsük hozzá a babot és a csemegekukoricát. Az 1 óra leteltével vegyük le a fedőt az edényről, és lassú tűzön főzzük tovább addig, amíg szépen besűrűsödik az egész. Utána lehet is fogyasztani, reszelt sajttal megszórva!