Mexikói chilis bab recept darálthússal
400 g Bonduelle vörösbab
340 g Bonduelle Gold csemegekukorica
50 dkg darált marhahús
2 db közepes vöröshagyma
2 db közepes sárgarépa
450 g paradicsomkonzerv
1 db közepes piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
10 dkg cheddar sajt
3 dl alaplé
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál chili (friss chili paprika)
1 kávéskanál oregánó
2 db babérlevél
1 teáskanál római kömény
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 db fahéjrúd
1 kávéskanál cayenne bors
só, bors ízlés szerint
400 g Bonduelle vörösbab
340 g Bonduelle Gold csemegekukorica
50 dkg darált marhahús
2 db közepes vöröshagyma
2 db közepes sárgarépa
450 g paradicsomkonzerv
1 db közepes piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
10 dkg cheddar sajt
3 dl alaplé
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál chili (friss chili paprika)
1 kávéskanál oregánó
2 db babérlevél
1 teáskanál római kömény
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 db fahéjrúd
1 kávéskanál cayenne bors
só, bors ízlés szerint
- lépés 1Olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, amire rászórjuk a római köményt is. Majd hozzáadjuk a darált marhahúst, amit fűszerezünk fűszerköménnyel, sóval, borssal és szeletekre vágott fokhagymával.
- lépés 2A befűszerezett darált húsra öntsük rá a kockára vágott sárgarépát, majd keverjük el a hússal. Erre jöhet majd a kockára vágott piros és sárga kaliforniai paprika, amihez még szórjunk apróra vágott friss chili paprikát.
- lépés 3Öntsük fel az egészet először is egy paradicsomkonzervvel, amihez kevés főzés után majd adjuk hozzá az alaplét. Szórjuk még bele az oregánót, cayenne borsot, a babérlevelet és a fahéjat. Keverjük jól össze, és fedjük le. Majd lassú tűzön körülbelül 1 órán át főzzük.
- lépés 4A főzés felénél öntsük hozzá a babot és a csemegekukoricát. Az 1 óra leteltével vegyük le a fedőt az edényről, és lassú tűzön főzzük tovább addig, amíg szépen besűrűsödik az egész. Utána lehet is fogyasztani, reszelt sajttal megszórva!