Szeretjük a mexikói konyha fűszeres ízvilágát vagy tartalmasabb fogásait? Ha igen, nekünk szól ez a tradícionális mexikói chilis bab, amely az eredeti recept szerint készült.
Közepes nehézségű
4 személy
90 perc
80 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
400 g Bonduelle vörösbab
340 g Bonduelle Gold csemegekukorica
50 dkg darált marhahús
2 db közepes vöröshagyma
2 db közepes sárgarépa
450 g paradicsomkonzerv
1 db közepes piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
10 dkg cheddar sajt
3 dl alaplé
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál chili (friss chili paprika)
1 kávéskanál oregánó
2 db babérlevél
1 teáskanál római kömény
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 db fahéjrúd
1 kávéskanál cayenne bors
só, bors ízlés szerint
hozzávalók 4 személyre
400 g Bonduelle vörösbab
340 g Bonduelle Gold csemegekukorica
50 dkg darált marhahús
2 db közepes vöröshagyma
2 db közepes sárgarépa
450 g paradicsomkonzerv
1 db közepes piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
10 dkg cheddar sajt
3 dl alaplé
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál chili (friss chili paprika)
1 kávéskanál oregánó
2 db babérlevél
1 teáskanál római kömény
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 db fahéjrúd
1 kávéskanál cayenne bors
só, bors ízlés szerint
Termékajánlatunk a recepthez
Vörösbab
Gold Csemegekukorica
lépés 1
Olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, amire rászórjuk a római köményt is. Majd hozzáadjuk a darált marhahúst, amit fűszerezünk fűszerköménnyel, sóval, borssal és szeletekre vágott fokhagymával.
lépés 2
A befűszerezett darált húsra öntsük rá a kockára vágott sárgarépát, majd keverjük el a hússal. Erre jöhet majd a kockára vágott piros és sárga kaliforniai paprika, amihez még szórjunk apróra vágott friss chili paprikát.
lépés 3
Öntsük fel az egészet először is egy paradicsomkonzervvel, amihez kevés főzés után majd adjuk hozzá az alaplét. Szórjuk még bele az oregánót, cayenne borsot, a babérlevelet és a fahéjat. Keverjük jól össze, és fedjük le. Majd lassú tűzön körülbelül 1 órán át főzzük.
lépés 4
A főzés felénél öntsük hozzá a babot és a csemegekukoricát. Az 1 óra leteltével vegyük le a fedőt az edényről, és lassú tűzön főzzük tovább addig, amíg szépen besűrűsödik az egész. Utána lehet is fogyasztani, reszelt sajttal megszórva!
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Csirke saslik tortillában kukoricás salá...
Ez a tortilla recept a balkáni konyha jegyében tzatzikivel egészül ki, melynek további különlegessége, hogy a csirkemell saslik joghurtos pácban és nyárson sülve készült. Tökéletes nyáresti fogás, amit akár egy grillezésen is bevethetünk.
Grillezett lazac cukkinis-zöldbabos salá...
A lazac gyorsan elkészül, a citromos zöldfűszeres marinádnak köszönhetően pedig friss és zamatos les...
Két babos curry sült krumplival
A kétféle babbal készült krémes, enyhén csípős, kókusztejes curry igazi kényelmi recept, amit paradi...