Pinterest

Mexikói chilis bab darálthússal

Szeretjük a mexikói konyha fűszeres ízvilágát vagy tartalmasabb fogásait? Ha igen, nekünk szól ez a tradícionális mexikói chilis bab, amely az eredeti recept szerint készült.
Közepes nehézségű
4 személy
90 perc
80 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
400 g Bonduelle vörösbab

340 g Bonduelle Gold csemegekukorica

50 dkg darált marhahús

2 db közepes vöröshagyma

2 db közepes sárgarépa

450 g paradicsomkonzerv

1 db közepes piros kaliforniai paprika

1 db sárga kaliforniai paprika

10 dkg cheddar sajt

3 dl alaplé

2 gerezd fokhagyma

1 teáskanál chili (friss chili paprika)

1 kávéskanál oregánó

2 db babérlevél

1 teáskanál római kömény

1 kávéskanál őrölt fűszerkömény

1 db fahéjrúd

1 kávéskanál cayenne bors

só, bors ízlés szerint
hozzávalók 4 személyre
400 g Bonduelle vörösbab

340 g Bonduelle Gold csemegekukorica

50 dkg darált marhahús

2 db közepes vöröshagyma

2 db közepes sárgarépa

450 g paradicsomkonzerv

1 db közepes piros kaliforniai paprika

1 db sárga kaliforniai paprika

10 dkg cheddar sajt

3 dl alaplé

2 gerezd fokhagyma

1 teáskanál chili (friss chili paprika)

1 kávéskanál oregánó

2 db babérlevél

1 teáskanál római kömény

1 kávéskanál őrölt fűszerkömény

1 db fahéjrúd

1 kávéskanál cayenne bors

só, bors ízlés szerint

Termékajánlatunk a recepthez

VörösbabVörösbab
  1. lépés 1
    Olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, amire rászórjuk a római köményt is. Majd hozzáadjuk a darált marhahúst, amit fűszerezünk fűszerköménnyel, sóval, borssal és szeletekre vágott fokhagymával.
  2. lépés 2
    A befűszerezett darált húsra öntsük rá a kockára vágott sárgarépát, majd keverjük el a hússal. Erre jöhet majd a kockára vágott piros és sárga kaliforniai paprika, amihez még szórjunk apróra vágott friss chili paprikát.
  3. lépés 3
    Öntsük fel az egészet először is egy paradicsomkonzervvel, amihez kevés főzés után majd adjuk hozzá az alaplét. Szórjuk még bele az oregánót, cayenne borsot, a babérlevelet és a fahéjat. Keverjük jól össze, és fedjük le. Majd lassú tűzön körülbelül 1 órán át főzzük.
  4. lépés 4
    A főzés felénél öntsük hozzá a babot és a csemegekukoricát. Az 1 óra leteltével vegyük le a fedőt az edényről, és lassú tűzön főzzük tovább addig, amíg szépen besűrűsödik az egész. Utána lehet is fogyasztani, reszelt sajttal megszórva!
  5. lépés 5
    Keverjük az ételhez a csemegekukoricát és a vörösbabot, majd főzzük további 5 percig fedő nélkül.
  6. lépés 6
    Távolítsuk el a fahéjrudat, majd tálaljuk az ételt reszelt cheddar sajttal megszórva. Kínálhatunk mellé tejfölt és tortilla chipset is, díszíthetjük aprított petrezselyemmel vagy korianderrel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

  • Két babos curry sült krumplival

    Két babos curry sült krumplival

    A kétféle babbal készült krémes, enyhén csípős, kókusztejes curry igazi kényelmi recept, amit paradicsommal, korianderrel, római köménnyel, gyömbérrel, chilivel tehetünk még pikánsabbá. A sültkrumpli rajongók kifejezetten értékelni fogják a mellé tálalt sültkrumpli kockákat.

  • Kókusztejes kukorica curry

    Kókusztejes kukorica curry

    Nincs sok időnk? Íme, egy gyors és finom curry recept egy doboz kukorica konzervből, kókusztejjel, sok hagymával és a curry fűszerek aromájával. Joghurttal, korianderrel és rizzsel tökéletes, melengető vacsora.