Lengyel céklaleves (Chlodnik)
Hűsítő, pink színű céklaleves kaporral, joghurttal, keménytojással és fűszeres, pirított csicseriborsó levesbetéttel. A lengyelek kedvelt levesét langyosan és hidegen is fogyaszthatjuk.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
30 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
fél kg cékla
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
fél kígyóuborka
1 csokor újhagyma vagy 2 salotta hagyma
3 üveg Bonduelle csemegeuborka (5-8 cm)
5 dl kefír
1-2 ek. cukor
4 tojás
1 csokor kapor
koriandermag
cayenne bors
őrölt és egész római kömény
só
bors
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
fél kígyóuborka
1 csokor újhagyma vagy 2 salotta hagyma
3 üveg Bonduelle csemegeuborka (5-8 cm)
5 dl kefír
1-2 ek. cukor
4 tojás
1 csokor kapor
koriandermag
cayenne bors
őrölt és egész római kömény
só
bors
hozzávalók 4 személyre
fél kg cékla
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
fél kígyóuborka
1 csokor újhagyma vagy 2 salotta hagyma
3 üveg Bonduelle csemegeuborka (5-8 cm)
5 dl kefír
1-2 ek. cukor
4 tojás
1 csokor kapor
koriandermag
cayenne bors
őrölt és egész római kömény
só
bors
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
fél kígyóuborka
1 csokor újhagyma vagy 2 salotta hagyma
3 üveg Bonduelle csemegeuborka (5-8 cm)
5 dl kefír
1-2 ek. cukor
4 tojás
1 csokor kapor
koriandermag
cayenne bors
őrölt és egész római kömény
só
bors
- lépés 1A céklát hámozzuk meg és vágjuk apró kockára vagy reszeljük le, majd főzzük annyi vízben, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá ½ tk egész rómaiköményt és ½ tk koriandermagot, majd a cukrot is szórjuk bele. Kb. 15 perc alatt puhára fő.
- lépés 2A csicseriborsót szűrjük le és terítsük ki egy tepsin, itassuk le róla a nedvességet, majd forgassuk össze olívaolajjal és sóval, majd helyezzük a 200 fokos sütőbe. Süssük, amíg szép aranybarna színt kap, majd szórjuk meg finoman cayenne borssal és őrölt római köménnyel és süssük további 1-2 percig.
- lépés 3Reszeljük egy nagy tálba a kétféle uborkát, vágjuk apróra a hagymát és öntsük hozzá a kefírt. Ha a cékla elkészült, öntsük hozzá azt is a főzőlével együtt.
- lépés 4Adjuk hozzá az apróra vágott kaprot és keverjük össze, majd legalább fél órára tegyük hűtőbe.
- lépés 5A tojásokat 10 perc alatt főzzük keményre és tálaláskor helyezzünk szeleteket a levesre, valamint szórjuk meg a fűszeres csicseriborsóval.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével
Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze a Bon Menu Marocco Csicseriborsóval és adjunk néhány koktélparadicsomot is az ételhez. Joghurttal és korianderrel a tetején tálaljuk, végül ízlés szerint főtt rizzsel, salátával vagy pitával fogyasszuk.
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.
Spenótos-fetás-csicseriborsós Sigara börek
Kívül ropogós, belül krémes török snack receptje, ami akár reggelire, akár a nap bármely szakában, vagy vendégváróként is tökéletes. A töltelék rétestésztába van csomagolva, „cigaretta” formára hajtogatva, majd kisütve. Joghurtba mártogatva különlegesen finom.
Fedezze fel ezt is...