Kuszkusz saláta csicseriborsóval
25 dkg kuszkusz
2 nagyobb paradicsom
1 kisebb kígyóuborka
1 gerezd fokhagyma
1 lime
1 csokor friss koriander
olívaolaj
só, bors
25 dkg kuszkusz
2 nagyobb paradicsom
1 kisebb kígyóuborka
1 gerezd fokhagyma
1 lime
1 csokor friss koriander
olívaolaj
só, bors
- lépés 1A kuszkuszt öntsük egy tálba, adjunk hozzá sót és 2 evőkanál olívaolajat. Öntsünk rá annyi forrásban lévő vizet, ami 1 ujjnyival ellepi. Keverjük át, majd fedjük le az edényt. Várjunk 5-8 percet, amíg a kuszkusz elkészül, majd egy villával lazítsuk fel.
- lépés 2A csicseriborsót csöpögtessük le
- lépés 3A paradicsomot és az uborkát vágjuk kisebb kockákra, a fokhagymát apróra.
- lépés 4Készítsük el a dresszinget: öntsünk egy tálba 1 dl olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, majd reszeljük bele a lime héját és facsarjuk bele a levét, majd alaposan keverjük el.
- lépés 5Állítsuk össze a salátát: tegyük egy nagy salátástálba a kuszkuszt, a fokhagymát, a paradicsomot és az uborkát, adjuk hozzá a csicseriborsót és a korianderleveleket, majd locsoljuk rá a dresszinget. Keverjük össze alaposan. Magában vagy hummusz és pita mellé, illetve grill ételek, sült húsok, halak köreteként is kínálhatjuk.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Grillezett zöldségek csicseriborsóval
Színes, különböző formájú és méretű grillezett zöldségek, csicseriborsóval megszórva és egy fantasztikusan ízletes chimichurri szósszal meglocsolva - ez a vibráló ízű, szemet gyönyörködtető saláta recept bármelyik nyári grill asztal főszereplője lehet.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Csípős grillkolbász mentás csicseriborsó salátával
A kovászos uborkán és a kenyéren túl is van élet! Fogyasszuk a pikáns grill kolbászokat könnyű salátával tálalva. A csicseriborsó mellé kerül üdítő menta és petrezselyem, újhagyma és paradicsom párosa került a receptbe.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Grillezett halloumi nektarinos csicseriborsó salátával
Egy nagyon friss és különleges saláta recept, amely jó opció vegetáriánus vendégeknek, de könnyű nyári vacsorának is ideális. A grillezett, sós halloumi sajt és az édes, lédús őszibarack nagyon harmonikus és látványos alapot ad, amelyre egy pikánsabb mentás-mézes-chilis dresszing kerül.















