Kukoricás, vegyes babos rizssaláta garnélával
A rizsre nem úgy gondolunk, mint saláta alapra, pedig remekül kombinálható különböző ízű és állagú alapanyagokkal. Ez a kétféle babbal, roppanós garnélával, édes kukoricával és friss zöldségekkel készült rizssaláta édes-csipős öntettel meglocsolva csodálatos recept.
Közepes nehézségű
6 személy
45 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Morzsolt Csemegekukorica
1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini Fehérbab
1 kaliforniai paprika
25 dkg rizs
25 dkg fagyasztott garnéla
3 szál újhagyma
1 kisebb lilahagyma
1 csokor petrezselyem
1 lime
1 chili
2 tk. méz
só
bors
olívaolaj
1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini Fehérbab
1 kaliforniai paprika
25 dkg rizs
25 dkg fagyasztott garnéla
3 szál újhagyma
1 kisebb lilahagyma
1 csokor petrezselyem
1 lime
1 chili
2 tk. méz
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 6 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Morzsolt Csemegekukorica
1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini Fehérbab
1 kaliforniai paprika
25 dkg rizs
25 dkg fagyasztott garnéla
3 szál újhagyma
1 kisebb lilahagyma
1 csokor petrezselyem
1 lime
1 chili
2 tk. méz
só
bors
olívaolaj
1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini Fehérbab
1 kaliforniai paprika
25 dkg rizs
25 dkg fagyasztott garnéla
3 szál újhagyma
1 kisebb lilahagyma
1 csokor petrezselyem
1 lime
1 chili
2 tk. méz
só
bors
olívaolaj
- lépés 1A rizst mossuk át, majd kb. kétszeres mennyiségű vízben tegyük fel főzni.
- lépés 2A kiolvasztott garnélát sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olívaolajon pirítsuk pár perc alatt készre. Ha rózsaszínű, elkészült. Tegyük félre.
- lépés 3Szűrjük le a Bonduelle zöldségeket és tegyük egy salátástálba.
- lépés 4A paprikát vágjuk vékonyabb csíkokra, az újhagymát karikázzuk, a lilahagymát vékonyan szeleteljük és adjuk a tál tartalmához.
- lépés 5Adjuk hozzá a kihűtött rizst és a garnélát is.
- lépés 6Keverjük ki a mézet a lime levével. Adjuk hozzá a kimagozott, apróra vágott chilit és csurgassunk hozzá 50 ml olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk. Öntsük a salátára az öntetet.
- lépés 7Végül szórjuk meg vágott petrezselyemmel és tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Csevapcsicsa lilahagyma salátával és babpürével
A csevapcsicsa a grillszezon egyik kedvenc receptje, és akár szabad tűzön, akár grillserpenyőben is elkészíthető. Mellé friss-savanykás lilahagyma salátát, chilis vagy barbeque-s babpürét és kenyeret kínáljunk.
Paradicsomsaláta bivalymozzarellával és cannellini babbal
Íme, egy fantasztikus küllemű, vonzó nyári saláta, amelyet a sok színű paradicsom, a krémes fehérbab és a bivalymozzarella egyedi íze tesz különlegessé. Az alapanyagokat a salsa verde, ez a petrezselymes, fokhagymás, citromos üde szósz köti össze.
Feketebabos taco
Hétvégén Mexikóba megyünk! Persze nem fizikailag, hanem egy doboz feketebab, pár szál rukkola és néhány tortilla segítségével, amelyből gyors és könnyű előételt varázsolhatunk a hétvégi piknikre vagy sütögetésre.
Fedezze fel ezt is...