Pinterest

Kukoricás, vegyes babos rizssaláta garnélával

A rizsre nem úgy gondolunk, mint saláta alapra, pedig remekül kombinálható különböző ízű és állagú alapanyagokkal. Ez a kétféle babbal, roppanós garnélával, édes kukoricával és friss zöldségekkel készült rizssaláta édes-csipős öntettel meglocsolva csodálatos recept.
Közepes nehézségű
6 személy
45 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Morzsolt Csemegekukorica

1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab

1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini Fehérbab

1 kaliforniai paprika

25 dkg rizs

25 dkg fagyasztott garnéla

3 szál újhagyma

1 kisebb lilahagyma

1 csokor petrezselyem

1 lime

1 chili

2 tk. méz



bors

olívaolaj
hozzávalók 6 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Morzsolt Csemegekukorica

1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab

1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini Fehérbab

1 kaliforniai paprika

25 dkg rizs

25 dkg fagyasztott garnéla

3 szál újhagyma

1 kisebb lilahagyma

1 csokor petrezselyem

1 lime

1 chili

2 tk. méz



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    A rizst mossuk át, majd kb. kétszeres mennyiségű vízben tegyük fel főzni.
  2. lépés 2
    A kiolvasztott garnélát sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olívaolajon pirítsuk pár perc alatt készre. Ha rózsaszínű, elkészült. Tegyük félre.
  3. lépés 3
    Szűrjük le a Bonduelle zöldségeket és tegyük egy salátástálba.
  4. lépés 4
    A paprikát vágjuk vékonyabb csíkokra, az újhagymát karikázzuk, a lilahagymát vékonyan szeleteljük és adjuk a tál tartalmához.
  5. lépés 5
    Adjuk hozzá a kihűtött rizst és a garnélát is.
  6. lépés 6
    Keverjük ki a mézet a lime levével. Adjuk hozzá a kimagozott, apróra vágott chilit és csurgassunk hozzá 50 ml olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk. Öntsük a salátára az öntetet.
  7. lépés 7
    Végül szórjuk meg vágott petrezselyemmel és tálaljuk.