Pinterest

Kukoricás, vegyes babos rizssaláta garnélával

A rizsre nem úgy gondolunk, mint saláta alapra, pedig remekül kombinálható különböző ízű és állagú alapanyagokkal. Ez a kétféle babbal, roppanós garnélával, édes kukoricával és friss zöldségekkel készült rizssaláta édes-csipős öntettel meglocsolva csodálatos recept.
Közepes nehézségű
6 személy
45 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Morzsolt Csemegekukorica

1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab

1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini Fehérbab

1 kaliforniai paprika

25 dkg rizs

25 dkg fagyasztott garnéla

3 szál újhagyma

1 kisebb lilahagyma

1 csokor petrezselyem

1 lime

1 chili

2 tk. méz



bors

olívaolaj
hozzávalók 6 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Morzsolt Csemegekukorica

1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab

1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini Fehérbab

1 kaliforniai paprika

25 dkg rizs

25 dkg fagyasztott garnéla

3 szál újhagyma

1 kisebb lilahagyma

1 csokor petrezselyem

1 lime

1 chili

2 tk. méz



bors

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Gold CsemegekukoricaGold Csemegekukorica
  1. lépés 1
    A rizst mossuk át, majd kb. kétszeres mennyiségű vízben tegyük fel főzni.
  2. lépés 2
    A kiolvasztott garnélát sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olívaolajon pirítsuk pár perc alatt készre. Ha rózsaszínű, elkészült. Tegyük félre.
  3. lépés 3
    Szűrjük le a Bonduelle zöldségeket és tegyük egy salátástálba.
  4. lépés 4
    A paprikát vágjuk vékonyabb csíkokra, az újhagymát karikázzuk, a lilahagymát vékonyan szeleteljük és adjuk a tál tartalmához.
  5. lépés 5
    Adjuk hozzá a kihűtött rizst és a garnélát is.
  6. lépés 6
    Keverjük ki a mézet a lime levével. Adjuk hozzá a kimagozott, apróra vágott chilit és csurgassunk hozzá 50 ml olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk. Öntsük a salátára az öntetet.
  7. lépés 7
    Végül szórjuk meg vágott petrezselyemmel és tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Csevapcsicsa lilahagyma salátával és babpürével

    Csevapcsicsa lilahagyma salátával és babpürével

    A csevapcsicsa a grillszezon egyik kedvenc receptje, és akár szabad tűzön, akár grillserpenyőben is elkészíthető. Mellé friss-savanykás lilahagyma salátát, chilis vagy barbeque-s babpürét és kenyeret kínáljunk.

  • Paradicsomsaláta bivalymozzarellával és cannellini babbal

    Paradicsomsaláta bivalymozzarellával és cannellini babbal

    Íme, egy fantasztikus küllemű, vonzó nyári saláta, amelyet a sok színű paradicsom, a krémes fehérbab és a bivalymozzarella egyedi íze tesz különlegessé. Az alapanyagokat a salsa verde, ez a petrezselymes, fokhagymás, citromos üde szósz köti össze.

  • Feketebabos taco

    Feketebabos taco

    Hétvégén Mexikóba megyünk! Persze nem fizikailag, hanem egy doboz feketebab, pár szál rukkola és néhány tortilla segítségével, amelyből gyors és könnyű előételt varázsolhatunk a hétvégi piknikre vagy sütögetésre.