Kukoricás-garnélás chowder
Ha valami új receptre vágyunk, készítsük el az amerikaiak sűrű kukoricalevesét, a chowdert, hal helyett ezúttal garnélával. A kukorica mellett póréhagyma és krumpli adja a leves tartalmát, mely igazi családi kedvenc lehet.
Könnyű
4 személy
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium morzsolt csemegekukorica
20 dkg garnéla
3 közepes burgonya
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
1 l alaplé
1 csokor petrezselyem
friss kakukkfű
2-3 babérlevél
só
bors
olívaolaj
20 dkg garnéla
3 közepes burgonya
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
1 l alaplé
1 csokor petrezselyem
friss kakukkfű
2-3 babérlevél
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium morzsolt csemegekukorica
20 dkg garnéla
3 közepes burgonya
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
1 l alaplé
1 csokor petrezselyem
friss kakukkfű
2-3 babérlevél
só
bors
olívaolaj
20 dkg garnéla
3 közepes burgonya
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
1 l alaplé
1 csokor petrezselyem
friss kakukkfű
2-3 babérlevél
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Karikázzuk fel a póréhagyma fehér részét és egy lábasban dinszteljük meg, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és kevergessük pár percig.
- lépés 2A krumplit hámozzuk meg és kockázzuk fel. Öntsük a lábas tartalmához, sózzuk borsozzuk, adjuk hozzá a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd öntsük fel az alaplével és főzzük meg. Pár szemet villával nyomkodjunk szét, ezzel sűrítve a levest.
- lépés 3Adjuk hozzá a garnélát, kukoricát és öntsük fel a tejszínnel, majd főzzük össze.
- lépés 4Tálaláskor szórjuk meg friss, aprított petrezselyemmel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Háromféle mártogatós piknikre
Mentás zöldborsókrém, kukoricás-chilis tonhalkrém és egy fűszeres karfiolos krém recept friss, hasábokra vágott zöldségekkel és pitával. Kiváló hétvégi piknikhez vagy nagyobb társaságok vendégül látásához.
Töltött pizzagolyó paradicsomos mártogatóssal
Mozzarellával, sonkával és Créatif Olíva Mix-szel töltött pizzagolyó recept, körformába rendezve és megsütve. A sütés után a kör közepére paradicsomos-bazsalikomos-fokhagymás szósz kerül, ebbe lehet mártogatni a golyókat.
Chilis kukoricás mártogatós
Az édes kukoricát canellini fehérbabbal, illetve egy kevés tejföllel krémesítjük és chilivel, füstölt pirospaprikával, korianderrel, kurkumával, fokhagymával, illetve lime-mal ízesítjük. Az enyhén csípős, fűszeres recept tökéletes házi mártogatós tortilla chips-hez vagy zöldségekhez.
Fedezze fel ezt is...