1. >Receptek
  2. >Kukoricás-cukkinis húsgolyók paradicsomos mártogatóssal

Kukoricás-cukkinis húsgolyók paradicsomos mártogatóssal

Tegyük különlegessé a mindenki által kedvelt, ízletes marhahúsgolyót! Cukkinivel, kukoricával, hagymával és reszelt sajttal még jobban feldobhatjuk az ízét. Sütés után nyársra húzva, recept szerint friss zöldsalátával tálaljuk.
Nehéz
4 személy
45 perc
Hozzávalók
4 személyre
½ doboz Bonduelle Gold Prémium morzsolt csemegekukorica

300 g darált marhahús

1 kis cukkini

1 kisebb vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

5 dkg parmezán

1 tojás

1 csokor koriander

1 csokor petrezselyem

zöldsaláta levelek vegyesen

15 dkg koktélparadicsom

½ lilahagyma

½ lime



bors

almaecet

olívaolaj

zsemlemorzsa
hozzávalók 4 személyre
½ doboz Bonduelle Gold Prémium morzsolt csemegekukorica

300 g darált marhahús

1 kis cukkini

1 kisebb vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

5 dkg parmezán

1 tojás

1 csokor koriander

1 csokor petrezselyem

zöldsaláta levelek vegyesen

15 dkg koktélparadicsom

½ lilahagyma

½ lime



bors

almaecet

olívaolaj

zsemlemorzsa
    Termékajánlatunk a recepthez
  • Gold Prémium Szuperédes Csemegekukorica
  1. lépés 1
    Reszeljük le a cukkinit és a kezünkkel nyomkodjuk ki belőle a vizet, amennyire tudjuk. A vöröshagymát vágjuk nagyon apróra.
  2. lépés 2
    Tegyük a húst egy tálba, adjuk hozzá a kukoricát, a cukkinit és a hagymát, reszeljünk bele 2 gerezd fokhagymát és a parmezánt. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet és a tojást, majd sózzuk, borsozzuk és keverjük jól össze. Adjunk hozzá néhány evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapjunk, és keverjük ismét össze. Tegyük félre.
  3. lépés 3
    Állítsuk össze a mártogatóst: Vágjuk kis kockára a paradicsomot, apróra a lilahagymát és a koriandert, majd helyezzük egy tálba, reszeljük hozzá a megmaradt fokhagymát. Keverjük ki a lime levét 2-3 evőkanál olívaolajjal és öntsük a paradicsomra, sózzuk, borsozzuk.
  4. lépés 4
    Formázzunk kisebb golyókat a húsból és egy serpenyőben, kevés olajon süssük készre őket.
  5. lépés 5
    A salátát locsoljuk meg egy kevés almaecettel és olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és keverjük meg.
  6. lépés 6
    Tálaláskor szúrjuk a húsgolyókat nyársra és kínáljuk mellé a salátát és a paradicsomos mártogatóst.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Cukkini tagliatelle lencse bolognaival

    Íme, egy gyors, szénhidrátszegény vegetáriánus fogás! Lencséből készült bolognai szósz cukkini tagliatelle-vel. Nem csak vegáknak érdemes kipróbálni!

  • Panzanella olajbogyóval és rukkolával

    Ismerjük a panzanellát? A finom, érett paradicsomból készült olasz saláta a háztartásban fellelhető,...

  • Nyári ratatouille csicseriborsóval

    Bár mindannyian eszküszünk a saját, jól bevált receptünkre, mégis érdemes kipróbálni a lecsó francia...