Kukoricás-cukkinis húsgolyók paradicsomos mártogatóssal
Tegyük különlegessé a mindenki által kedvelt, ízletes marhahúsgolyót! Cukkinivel, kukoricával, hagymával és reszelt sajttal még jobban feldobhatjuk az ízét. Sütés után nyársra húzva, recept szerint friss zöldsalátával tálaljuk.
Nehéz
4 személy
45 perc
Hozzávalók
4 személyre
½ doboz Bonduelle Gold Prémium morzsolt csemegekukorica
300 g darált marhahús
1 kis cukkini
1 kisebb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán
1 tojás
1 csokor koriander
1 csokor petrezselyem
zöldsaláta levelek vegyesen
15 dkg koktélparadicsom
½ lilahagyma
½ lime
só
bors
almaecet
olívaolaj
zsemlemorzsa
300 g darált marhahús
1 kis cukkini
1 kisebb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán
1 tojás
1 csokor koriander
1 csokor petrezselyem
zöldsaláta levelek vegyesen
15 dkg koktélparadicsom
½ lilahagyma
½ lime
só
bors
almaecet
olívaolaj
zsemlemorzsa
hozzávalók 4 személyre
½ doboz Bonduelle Gold Prémium morzsolt csemegekukorica
300 g darált marhahús
1 kis cukkini
1 kisebb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán
1 tojás
1 csokor koriander
1 csokor petrezselyem
zöldsaláta levelek vegyesen
15 dkg koktélparadicsom
½ lilahagyma
½ lime
só
bors
almaecet
olívaolaj
zsemlemorzsa
300 g darált marhahús
1 kis cukkini
1 kisebb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán
1 tojás
1 csokor koriander
1 csokor petrezselyem
zöldsaláta levelek vegyesen
15 dkg koktélparadicsom
½ lilahagyma
½ lime
só
bors
almaecet
olívaolaj
zsemlemorzsa
- lépés 1Reszeljük le a cukkinit és a kezünkkel nyomkodjuk ki belőle a vizet, amennyire tudjuk. A vöröshagymát vágjuk nagyon apróra.
- lépés 2Tegyük a húst egy tálba, adjuk hozzá a kukoricát, a cukkinit és a hagymát, reszeljünk bele 2 gerezd fokhagymát és a parmezánt. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet és a tojást, majd sózzuk, borsozzuk és keverjük jól össze. Adjunk hozzá néhány evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapjunk, és keverjük ismét össze. Tegyük félre.
- lépés 3Állítsuk össze a mártogatóst: Vágjuk kis kockára a paradicsomot, apróra a lilahagymát és a koriandert, majd helyezzük egy tálba, reszeljük hozzá a megmaradt fokhagymát. Keverjük ki a lime levét 2-3 evőkanál olívaolajjal és öntsük a paradicsomra, sózzuk, borsozzuk.
- lépés 4Formázzunk kisebb golyókat a húsból és egy serpenyőben, kevés olajon süssük készre őket.
- lépés 5A salátát locsoljuk meg egy kevés almaecettel és olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és keverjük meg.
- lépés 6Tálaláskor szúrjuk a húsgolyókat nyársra és kínáljuk mellé a salátát és a paradicsomos mártogatóst.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Csirke saslik tortillában kukoricás salátával
Ez a tortilla recept a balkáni konyha jegyében tzatzikivel egészül ki, melynek további különlegessége, hogy a csirkemell saslik joghurtos pácban és nyárson sülve készült. Tökéletes nyáresti fogás, amit akár egy grillezésen is bevethetünk.
Töltött pizzagolyó paradicsomos mártogatóssal
Mozzarellával, sonkával és Créatif Olíva Mix-szel töltött pizzagolyó recept, körformába rendezve és megsütve. A sütés után a kör közepére paradicsomos-bazsalikomos-fokhagymás szósz kerül, ebbe lehet mártogatni a golyókat.
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Fedezze fel ezt is...