Kukoricakenyér
Egy kenyér, ami nem búzalisztből, hanem kukoricából készült! Puha, mint egy sütemény és könnyen elkészíthető. Igazi amerikai csoda!
Könnyű
4 személy
15 perc
25 perc
Hozzávalók
4 személyre
150 g Bonduelle Gold Prémium csemegekukorica
125 g liszt
125 g előfőzött polenta vagy kukoricaliszt
2 tojás
50 g olvasztott vaj
23 cl tej
fél tk sütőpor
1 tk cukor
fél tk só
Tálaláshoz: zöldsaláta, füstölt lazac, szárított sonka
125 g liszt
125 g előfőzött polenta vagy kukoricaliszt
2 tojás
50 g olvasztott vaj
23 cl tej
fél tk sütőpor
1 tk cukor
fél tk só
Tálaláshoz: zöldsaláta, füstölt lazac, szárított sonka
hozzávalók 4 személyre
150 g Bonduelle Gold Prémium csemegekukorica
125 g liszt
125 g előfőzött polenta vagy kukoricaliszt
2 tojás
50 g olvasztott vaj
23 cl tej
fél tk sütőpor
1 tk cukor
fél tk só
Tálaláshoz: zöldsaláta, füstölt lazac, szárított sonka
125 g liszt
125 g előfőzött polenta vagy kukoricaliszt
2 tojás
50 g olvasztott vaj
23 cl tej
fél tk sütőpor
1 tk cukor
fél tk só
Tálaláshoz: zöldsaláta, füstölt lazac, szárított sonka
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200 °C fokra. Nyissuk ki a kukorica konzervet, majd tegyük félre. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a polentát, a sütőport, a cukrot és a sót.
- lépés 2Öntsük a lisztkeverékbe, és gyorsan forgassuk össze, anélkül, hogy túlságosan homogénné kevernénk. Végül adjük hozzá a kukoricát.
- lépés 3Öntsük a keveréket egy kivajazott, hosszúkás tortaformába, és 25 percig süssük, amíg aranyszínűvé nem válik és a közepébe szúrt kés hegye száraz marad.
- lépés 4Vegyük ki a tálból és hagyjuk kihűlni.
- lépés 5Tálaljuk füstölt hallal, szárított sonkával vagy zöldsalátával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Kukoricás-mangós töltött saláta
Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!
Tzatziki uborkával és zöldalmával
Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!
Héjában sült édesburgonya rizses Good Lunch-al töltve
Gyors, egészséges és nagyon könnyen elkészíthető recept: az édesburgonyákat félbevágva megsütjük, a belsejüket összekeverjük Good Lunch-al, fetával és spenóttal, majd a keveréket visszatöltjük és további pár percig sütjük a zöldségeket. Petrezselyemmel, gránátalmával és dióval megszórva és fokhagymás-joghurtos öntettel kínáljuk.
Fedezze fel ezt is...