Pinterest

Kukoricakenyér

Egy kenyér, ami nem búzalisztből, hanem kukoricából készült! Puha, mint egy sütemény és könnyen elkészíthető. Igazi amerikai csoda!
Hozzávalók
4 személyre
150 g Bonduelle Gold Prémium csemegekukorica

125 g liszt

125 g előfőzött polenta vagy kukoricaliszt

2 tojás

50 g olvasztott vaj

23 cl tej

fél tk sütőpor

1 tk cukor

fél tk só

Tálaláshoz: zöldsaláta, füstölt lazac, szárított sonka
hozzávalók 4 személyre
150 g Bonduelle Gold Prémium csemegekukorica

125 g liszt

125 g előfőzött polenta vagy kukoricaliszt

2 tojás

50 g olvasztott vaj

23 cl tej

fél tk sütőpor

1 tk cukor

fél tk só

Tálaláshoz: zöldsaláta, füstölt lazac, szárított sonka

Termékajánlatunk a recepthez

Gold Prémium Szuperédes CsemegekukoricaGold Prémium Szuperédes Csemegekukorica
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 200 °C fokra. Nyissuk ki a kukorica konzervet, majd tegyük félre. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a polentát, a sütőport, a cukrot és a sót.
  2. lépés 2
    Öntsük a lisztkeverékbe, és gyorsan forgassuk össze, anélkül, hogy túlságosan homogénné kevernénk. Végül adjük hozzá a kukoricát.
  3. lépés 3
    Öntsük a keveréket egy kivajazott, hosszúkás tortaformába, és 25 percig süssük, amíg aranyszínűvé nem válik és a közepébe szúrt kés hegye száraz marad.
  4. lépés 4
    Vegyük ki a tálból és hagyjuk kihűlni.
  5. lépés 5
    Tálaljuk füstölt hallal, szárított sonkával vagy zöldsalátával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Kukoricás tonhallal töltött burgonya

    Kukoricás tonhallal töltött burgonya

    Ki tudna ellenállni a héjában sült burgonyának? Még tovább fokozhatjuk az élvezeteket, ha olvadt vajjal és finom kukoricás-tonhalas töltelékkel tálaljuk, és máris kész az igazi komfort fogás! 

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET