Keleties sült karfiolsaláta csicseriborsóval
Keleties fűszerezésű egyben sült, ízletes karfiol, amit rózsáira szedünk, majd olívaolajos, tahinis, citromos öntettel locsolunk meg, csicseriborsóval és mazsolával egészítünk ki, végül friss petrezselyemmel és quinoával forgatunk össze. Fenséges és teljesértékű saláta recept.
Közepes nehézségű
4 személy
45 perc
45 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 közepes karfiol
160 g quinoa
10 dkg aranymazsola
1 csokor petrezselyem
1 tk. füstölt pirospaprika
1 tk. kurkuma
½ tk. őrölt római kömény
½ tk. őrölt koriander
½ tk. curry por
½ ek. tahini
½ citrom leve
½ ek. méz
5 dkg mandulaforgács
só
bors
olívaolaj
1 közepes karfiol
160 g quinoa
10 dkg aranymazsola
1 csokor petrezselyem
1 tk. füstölt pirospaprika
1 tk. kurkuma
½ tk. őrölt római kömény
½ tk. őrölt koriander
½ tk. curry por
½ ek. tahini
½ citrom leve
½ ek. méz
5 dkg mandulaforgács
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 közepes karfiol
160 g quinoa
10 dkg aranymazsola
1 csokor petrezselyem
1 tk. füstölt pirospaprika
1 tk. kurkuma
½ tk. őrölt római kömény
½ tk. őrölt koriander
½ tk. curry por
½ ek. tahini
½ citrom leve
½ ek. méz
5 dkg mandulaforgács
só
bors
olívaolaj
1 közepes karfiol
160 g quinoa
10 dkg aranymazsola
1 csokor petrezselyem
1 tk. füstölt pirospaprika
1 tk. kurkuma
½ tk. őrölt római kömény
½ tk. őrölt koriander
½ tk. curry por
½ ek. tahini
½ citrom leve
½ ek. méz
5 dkg mandulaforgács
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- lépés 2Keverjük össze a füstölt pirospaprikát, a kurkumát, a római köményt, a koriandert és a curry-t, adjunk hozzá sót és borsot is.
- lépés 3A karfiolt tegyük egy sütőpapírral leterített tepsire, egy szilikon ecsettel kenjük meg vékonyan olívaolajjal és szórjuk be egyenletesen a fűszerkeverékkel, kézzel dörzsöljük be mindenhol. Süssük 35-45 percig, amíg a karfiol kellően megsül.
- lépés 4A quinoát mossuk át, majd tegyük fel főzni dupla mennyiségű, sós vízben. Miután felforrt kis fokozaton főzzük készre 15 perc alatt. Ha szükséges, szűrjük le.
- lépés 5Miután elkészült a karfiol és kissé kihűlt, szedjük szét kisebb rózsákra és keverjük össze a quinoával, a mazsolával és a lecsöpögtetett csicseriborsóval.
- lépés 6Keverjük ki a tahinit 4 evőkanál olívaolajjal, a citromlével és a mézzel, majd öntsük a salátára.
- lépés 7Pirítsuk meg száraz serpenyőben a mandulaforgácsot, hogy egy kis színt kapjon, majd tálaláskor szórjuk meg vele a quinoás fűszeres sült karfiolt és hintsük meg az apróra vágott petrezselyemmel is.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.
Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével
Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze a Bon Menu Marocco Csicseriborsóval és adjunk néhány koktélparadicsomot is az ételhez. Joghurttal és korianderrel a tetején tálaljuk, végül ízlés szerint főtt rizzsel, salátával vagy pitával fogyasszuk.
Portugál csicseriborsós tonhalsaláta
Portugál ihletésű friss saláta recept csicseriborsóval, tonhallal, keménytojással, koktélparadicsommal, olajbogyóval és citromos-olívaolajos öntettel, amely ropogós héjú kenyérrel kitűnő nyári ebéd lehet.
Fedezze fel ezt is...