Karfiolos finomfőzelék újhagymás csirkefasírtokkal
A klasszikus finomfőzelék újhullámos változata, egy könnyed fogás, ami a gyömbértől és a kókusztejtől lesz különleges. A pikáns fasírtokkal együtt izgalmas, teljes fogást kapunk.
Közepes nehézségű
4 személy
25 perc
15 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Karfiolos krémleves zöldségkeverék
fél zacskó fagyasztott Bonduelle Vapeur zöldborsó
3 dkg vaj
3 cm gyömbér
1 csokor koriander
1 kis doboz kókusztej
300 g darált csirkehús
2 szál újhagyma + 1 a végén díszítésnek
fél friss chili
1 tojás
2 ek zsemlemorzsa
só
bors
napraforgó olaj
fél zacskó fagyasztott Bonduelle Vapeur zöldborsó
3 dkg vaj
3 cm gyömbér
1 csokor koriander
1 kis doboz kókusztej
300 g darált csirkehús
2 szál újhagyma + 1 a végén díszítésnek
fél friss chili
1 tojás
2 ek zsemlemorzsa
só
bors
napraforgó olaj
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle Karfiolos krémleves zöldségkeverék
fél zacskó fagyasztott Bonduelle Vapeur zöldborsó
3 dkg vaj
3 cm gyömbér
1 csokor koriander
1 kis doboz kókusztej
300 g darált csirkehús
2 szál újhagyma + 1 a végén díszítésnek
fél friss chili
1 tojás
2 ek zsemlemorzsa
só
bors
napraforgó olaj
fél zacskó fagyasztott Bonduelle Vapeur zöldborsó
3 dkg vaj
3 cm gyömbér
1 csokor koriander
1 kis doboz kókusztej
300 g darált csirkehús
2 szál újhagyma + 1 a végén díszítésnek
fél friss chili
1 tojás
2 ek zsemlemorzsa
só
bors
napraforgó olaj
- lépés 1Először állítsuk össze a fasírtot: keverjük össze a darált húst a kimagozott apróra vágott chilivel, az apróra vágott újhagymával, adjuk hozzá a felvert tojást és a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk állni egy rövid ideig.
- lépés 2Egy edényben olvasszuk fel a vajat és reszeljük bele a megpucolt gyömbért. Rövid ideig pároljuk, majd adjuk hozzá a zöldségeket. Pár perc kevergetés után öntsük fel a kókusztejjel és forraljuk össze. Sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3Készítsünk kisebb fasírtokat a darálthúsból és kevés olajon, közepesen forró serpenyőben süssük őket aranybarnára.
- lépés 4Tálaláskor a főzelék mellé tegyünk a fasírtból, majd szórjuk meg apróra vágott újhagymával és korianderrel (ha szeretjük, még egy kevés chilit tehetünk rá).
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Aranyszínű sültkarfiol saláta lencsével
Gyönyörű színű saláta recept a különleges ízek kedvelőinek! Kurkumás-currys sült karfiolrózsák lencsével, quinoával, tahinis-citromos öntettel, petrezselyemmel és gyorsan savanyított lilahagymával. Önálló fogásként is megállja a helyét.
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.
Karfiolos zöldségfasírt narancsos lilakáposzta salátával
Karfiolos zöldségfasírt recept friss, vitamindús, roppanós lilakáposzta salátával, amit naranccsal, répacsíkokkal és aszalt vörösáfonyával tehetünk még kiegyensúlyozottabbá. Igazi téli fogás, amely mégis könnyű és egészséges.
Fedezze fel ezt is...