Pinterest

Karfiolos finomfőzelék újhagymás csirkefasírtokkal

A klasszikus finomfőzelék újhullámos változata, egy könnyed fogás, ami a gyömbértől és a kókusztejtől lesz különleges. A pikáns fasírtokkal együtt izgalmas, teljes fogást kapunk.
Közepes nehézségű
4 személy
25 perc
15 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Karfiolos krémleves zöldségkeverék

fél zacskó fagyasztott Bonduelle Vapeur zöldborsó

3 dkg vaj

3 cm gyömbér

1 csokor koriander

1 kis doboz kókusztej

300 g darált csirkehús

2 szál újhagyma + 1 a végén díszítésnek

fél friss chili

1 tojás

2 ek zsemlemorzsa



bors

napraforgó olaj
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle Karfiolos krémleves zöldségkeverék

fél zacskó fagyasztott Bonduelle Vapeur zöldborsó

3 dkg vaj

3 cm gyömbér

1 csokor koriander

1 kis doboz kókusztej

300 g darált csirkehús

2 szál újhagyma + 1 a végén díszítésnek

fél friss chili

1 tojás

2 ek zsemlemorzsa



bors

napraforgó olaj

Termékajánlatunk a recepthez

Fagyasztott Vapeur ZöldborsóFagyasztott Vapeur Zöldborsó
  1. lépés 1
    Először állítsuk össze a fasírtot: keverjük össze a darált húst a kimagozott apróra vágott chilivel, az apróra vágott újhagymával, adjuk hozzá a felvert tojást és a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk állni egy rövid ideig.
  2. lépés 2
    Egy edényben olvasszuk fel a vajat és reszeljük bele a megpucolt gyömbért. Rövid ideig pároljuk, majd adjuk hozzá a zöldségeket. Pár perc kevergetés után öntsük fel a kókusztejjel és forraljuk össze. Sózzuk, borsozzuk.
  3. lépés 3
    Készítsünk kisebb fasírtokat a darálthúsból és kevés olajon, közepesen forró serpenyőben süssük őket aranybarnára.
  4. lépés 4
    Tálaláskor a főzelék mellé tegyünk a fasírtból, majd szórjuk meg apróra vágott újhagymával és korianderrel (ha szeretjük, még egy kevés chilit tehetünk rá).
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Aranyszínű sültkarfiol saláta lencsével

    Aranyszínű sültkarfiol saláta lencsével

    Gyönyörű színű saláta recept a különleges ízek kedvelőinek! Kurkumás-currys sült karfiolrózsák lencsével, quinoával, tahinis-citromos öntettel, petrezselyemmel és gyorsan savanyított lilahagymával. Önálló fogásként is megállja a helyét.

  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

    Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.

  • Karfiolos zöldségfasírt narancsos lilakáposzta salátával

    Karfiolos zöldségfasírt narancsos lilakáposzta salátával

    Karfiolos zöldségfasírt recept friss, vitamindús, roppanós lilakáposzta salátával, amit naranccsal, répacsíkokkal és aszalt vörösáfonyával tehetünk még kiegyensúlyozottabbá. Igazi téli fogás, amely mégis könnyű és egészséges.