Pinterest

Karfiolos finomfőzelék újhagymás csirkefasírtokkal

A klasszikus finomfőzelék újhullámos változata, egy könnyed fogás, ami a gyömbértől és a kókusztejtől lesz különleges. A pikáns fasírtokkal együtt izgalmas, teljes fogást kapunk.
Közepes nehézségű
4 személy
25 perc
15 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Karfiolos krémleves zöldségkeverék

fél zacskó fagyasztott Bonduelle Vapeur zöldborsó

3 dkg vaj

3 cm gyömbér

1 csokor koriander

1 kis doboz kókusztej

300 g darált csirkehús

2 szál újhagyma + 1 a végén díszítésnek

fél friss chili

1 tojás

2 ek zsemlemorzsa



bors

napraforgó olaj
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle Karfiolos krémleves zöldségkeverék

fél zacskó fagyasztott Bonduelle Vapeur zöldborsó

3 dkg vaj

3 cm gyömbér

1 csokor koriander

1 kis doboz kókusztej

300 g darált csirkehús

2 szál újhagyma + 1 a végén díszítésnek

fél friss chili

1 tojás

2 ek zsemlemorzsa



bors

napraforgó olaj

Termékajánlatunk a recepthez

Fagyasztott Vapeur ZöldborsóFagyasztott Vapeur Zöldborsó
  1. lépés 1
    Először állítsuk össze a fasírtot: keverjük össze a darált húst a kimagozott apróra vágott chilivel, az apróra vágott újhagymával, adjuk hozzá a felvert tojást és a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk állni egy rövid ideig.
  2. lépés 2
    Egy edényben olvasszuk fel a vajat és reszeljük bele a megpucolt gyömbért. Rövid ideig pároljuk, majd adjuk hozzá a zöldségeket. Pár perc kevergetés után öntsük fel a kókusztejjel és forraljuk össze. Sózzuk, borsozzuk.
  3. lépés 3
    Készítsünk kisebb fasírtokat a darálthúsból és kevés olajon, közepesen forró serpenyőben süssük őket aranybarnára.
  4. lépés 4
    Tálaláskor a főzelék mellé tegyünk a fasírtból, majd szórjuk meg apróra vágott újhagymával és korianderrel (ha szeretjük, még egy kevés chilit tehetünk rá).
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Újburgonya saláta

    Újburgonya saláta

    Ebben a kiadós, szezonális receptben a pirított, ropogós újburgonya sült lazaccal, spárgával, zöldborsóval és rukkolával lett összeforgatva, végül krémes, fokhagymás-kapros öntettel nyakon öntve.

  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

  • Ananászos sült rizs

    Ananászos sült rizs

    Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.