Hideg ázsiai tésztasaláta kukoricával
Frissítsük fel magunkat ezzel a hideg ázsiai tésztasalátával! A recept hozzávalói ezúttal barna rizstészta, szójaszószos-rizsecetes öntet, friss, színes zöldségek és füstölt tofu. Friss mentával, chilivel és lime-mal tehetjük még vibrálóbbá az ízeket.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab
½ doboz Bonduelle Gold morzsolt csemegekukorica
1 nagyobb répa
1 uborka
1 füstölt tofu
200 g üvegtészta
3 szál újhagyma
1 csokor menta
1 csokor koriander
1 lime
3 ek. rizsecet
1 tk. halszósz
2 ek. szójaszósz
1 ek. barnacukor
2 ek. pirított szezámolaj
2 gerezd fokhagyma
1 cm gyömbér
1 chili
1 marék földimogyoró és/vagy szezámmag
½ doboz Bonduelle Gold morzsolt csemegekukorica
1 nagyobb répa
1 uborka
1 füstölt tofu
200 g üvegtészta
3 szál újhagyma
1 csokor menta
1 csokor koriander
1 lime
3 ek. rizsecet
1 tk. halszósz
2 ek. szójaszósz
1 ek. barnacukor
2 ek. pirított szezámolaj
2 gerezd fokhagyma
1 cm gyömbér
1 chili
1 marék földimogyoró és/vagy szezámmag
hozzávalók 4 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab
½ doboz Bonduelle Gold morzsolt csemegekukorica
1 nagyobb répa
1 uborka
1 füstölt tofu
200 g üvegtészta
3 szál újhagyma
1 csokor menta
1 csokor koriander
1 lime
3 ek. rizsecet
1 tk. halszósz
2 ek. szójaszósz
1 ek. barnacukor
2 ek. pirított szezámolaj
2 gerezd fokhagyma
1 cm gyömbér
1 chili
1 marék földimogyoró és/vagy szezámmag
½ doboz Bonduelle Gold morzsolt csemegekukorica
1 nagyobb répa
1 uborka
1 füstölt tofu
200 g üvegtészta
3 szál újhagyma
1 csokor menta
1 csokor koriander
1 lime
3 ek. rizsecet
1 tk. halszósz
2 ek. szójaszósz
1 ek. barnacukor
2 ek. pirított szezámolaj
2 gerezd fokhagyma
1 cm gyömbér
1 chili
1 marék földimogyoró és/vagy szezámmag
- lépés 1Áztassuk be a rizstésztát a csomagoláson megadott módon.
- lépés 2A zöldbabra öntsünk forró vizet, 3 perc elteltével hűtsük le folyó víz alatt, majd csöpögtessük le.
- lépés 3Keverjük ki az öntetet: a chilit magozzuk ki és szeleteljük fel vékonyan, a fokhagymát és a gyömbért reszeljük le, tegyük őket egy kis tálba. Adjuk hozzá a szójaszószt, a lime levét, a halszószt, a pirított szezámolajat és a barna cukrot. Keverjük jól ki.
- lépés 4Az uborkát vágjuk hosszában félbe, egy kiskanál segítségével magozzuk ki a közepét, majd vágjuk félkarikákra. A répát vágjuk julienne-re, a füstölt tofut kockákra.
- lépés 5Karikázzuk fel az újhagymát, vágjuk apróra a koriandert és a mentát (egy keveset tegyünk el a tálaláshoz).
- lépés 6A mogyorót pirítsuk meg száraz serpenyőben és vágjuk durvára.
- lépés 7Tegyük egy tálba a leszűrt rizstésztát, a darabolt zöldségeket, a tofut, a zöldfűszereket, adjuk hozzá a kukoricát és a zöldbabot, majd öntsük rá az öntetet és forgassuk át az egészet.
- lépés 8Tálaláskor szórjuk meg a földimogyóróval és/vagy szezámmaggal, díszítsük néhány menta- és korianderlevéllel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Zöldbabos krumplisaláta főtt tojással
Tökéletes fogás a tavaszi asztalra ez a könnyű saláta főtt újkrumplival, zöldbabbal, lágy sárgájú tojással és olajbogyóval. Az ízeket remekül kiemeli a recepthez készített mustáros, citromos, kapribogyós és zöldfűszeres öntet.
Csirkés stir-fry
A gyorsan összedobható receptben a szójaszószos-szezámmagos pirított csirke mellé kerül még üde zöldbab, roppanós kaliforniai paprika, gomba, mini csöves kukorica. Tésztával vagy anélkül is elkészíthetjük.
Ázsiai tésztasaláta kukoricával
Gyömbér, méz, chili szósz, rizsecet, lime, pirított szezámolaj - az ezekből készült öntet ízesíti ezt a különleges hajdinatésztás, ázsiai jellegű salátát. A receptet végül zöldségek és szuperédes kukorica teszik teljessé. Korianderrel és földimogyoróval a tetején tálaljuk.
Fedezze fel ezt is...