Hideg ázsiai tésztasaláta kukoricával
Frissítsük fel magunkat ezzel a hideg ázsiai tésztasalátával! A recept hozzávalói ezúttal barna rizstészta, szójaszószos-rizsecetes öntet, friss, színes zöldségek és füstölt tofu. Friss mentával, chilivel és lime-mal tehetjük még vibrálóbbá az ízeket.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab
½ doboz Bonduelle Gold morzsolt csemegekukorica
1 nagyobb répa
1 uborka
1 füstölt tofu
200 g üvegtészta
3 szál újhagyma
1 csokor menta
1 csokor koriander
1 lime
3 ek. rizsecet
1 tk. halszósz
2 ek. szójaszósz
1 ek. barnacukor
2 ek. pirított szezámolaj
2 gerezd fokhagyma
1 cm gyömbér
1 chili
1 marék földimogyoró és/vagy szezámmag
½ doboz Bonduelle Gold morzsolt csemegekukorica
1 nagyobb répa
1 uborka
1 füstölt tofu
200 g üvegtészta
3 szál újhagyma
1 csokor menta
1 csokor koriander
1 lime
3 ek. rizsecet
1 tk. halszósz
2 ek. szójaszósz
1 ek. barnacukor
2 ek. pirított szezámolaj
2 gerezd fokhagyma
1 cm gyömbér
1 chili
1 marék földimogyoró és/vagy szezámmag
hozzávalók 4 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab
½ doboz Bonduelle Gold morzsolt csemegekukorica
1 nagyobb répa
1 uborka
1 füstölt tofu
200 g üvegtészta
3 szál újhagyma
1 csokor menta
1 csokor koriander
1 lime
3 ek. rizsecet
1 tk. halszósz
2 ek. szójaszósz
1 ek. barnacukor
2 ek. pirított szezámolaj
2 gerezd fokhagyma
1 cm gyömbér
1 chili
1 marék földimogyoró és/vagy szezámmag
½ doboz Bonduelle Gold morzsolt csemegekukorica
1 nagyobb répa
1 uborka
1 füstölt tofu
200 g üvegtészta
3 szál újhagyma
1 csokor menta
1 csokor koriander
1 lime
3 ek. rizsecet
1 tk. halszósz
2 ek. szójaszósz
1 ek. barnacukor
2 ek. pirított szezámolaj
2 gerezd fokhagyma
1 cm gyömbér
1 chili
1 marék földimogyoró és/vagy szezámmag
- lépés 1Áztassuk be a rizstésztát a csomagoláson megadott módon.
- lépés 2A zöldbabra öntsünk forró vizet, 3 perc elteltével hűtsük le folyó víz alatt, majd csöpögtessük le.
- lépés 3Keverjük ki az öntetet: a chilit magozzuk ki és szeleteljük fel vékonyan, a fokhagymát és a gyömbért reszeljük le, tegyük őket egy kis tálba. Adjuk hozzá a szójaszószt, a lime levét, a halszószt, a pirított szezámolajat és a barna cukrot. Keverjük jól ki.
- lépés 4Az uborkát vágjuk hosszában félbe, egy kiskanál segítségével magozzuk ki a közepét, majd vágjuk félkarikákra. A répát vágjuk julienne-re, a füstölt tofut kockákra.
- lépés 5Karikázzuk fel az újhagymát, vágjuk apróra a koriandert és a mentát (egy keveset tegyünk el a tálaláshoz).
- lépés 6A mogyorót pirítsuk meg száraz serpenyőben és vágjuk durvára.
- lépés 7Tegyük egy tálba a leszűrt rizstésztát, a darabolt zöldségeket, a tofut, a zöldfűszereket, adjuk hozzá a kukoricát és a zöldbabot, majd öntsük rá az öntetet és forgassuk át az egészet.
- lépés 8Tálaláskor szórjuk meg a földimogyóróval és/vagy szezámmaggal, díszítsük néhány menta- és korianderlevéllel.
Fedezze fel ezt is...