Pinterest

Hideg ázsiai tésztasaláta kukoricával

Frissítsük fel magunkat ezzel a hideg ázsiai tésztasalátával! A recept hozzávalói ezúttal barna rizstészta, szójaszószos-rizsecetes öntet, friss, színes zöldségek és füstölt tofu. Friss mentával, chilivel és lime-mal tehetjük még vibrálóbbá az ízeket.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab

½ doboz Bonduelle Gold morzsolt csemegekukorica

1 nagyobb répa

1 uborka

1 füstölt tofu

200 g üvegtészta

3 szál újhagyma

1 csokor menta

1 csokor koriander

1 lime

3 ek. rizsecet

1 tk. halszósz

2 ek. szójaszósz

1 ek. barnacukor

2 ek. pirított szezámolaj

2 gerezd fokhagyma

1 cm gyömbér

1 chili

1 marék földimogyoró és/vagy szezámmag
hozzávalók 4 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab

½ doboz Bonduelle Gold morzsolt csemegekukorica

1 nagyobb répa

1 uborka

1 füstölt tofu

200 g üvegtészta

3 szál újhagyma

1 csokor menta

1 csokor koriander

1 lime

3 ek. rizsecet

1 tk. halszósz

2 ek. szójaszósz

1 ek. barnacukor

2 ek. pirított szezámolaj

2 gerezd fokhagyma

1 cm gyömbér

1 chili

1 marék földimogyoró és/vagy szezámmag

Termékajánlatunk a recepthez

Gold CsemegekukoricaGold Csemegekukorica
  1. lépés 1
    Áztassuk be a rizstésztát a csomagoláson megadott módon.
  2. lépés 2
    A zöldbabra öntsünk forró vizet, 3 perc elteltével hűtsük le folyó víz alatt, majd csöpögtessük le.
  3. lépés 3
    Keverjük ki az öntetet: a chilit magozzuk ki és szeleteljük fel vékonyan, a fokhagymát és a gyömbért reszeljük le, tegyük őket egy kis tálba. Adjuk hozzá a szójaszószt, a lime levét, a halszószt, a pirított szezámolajat és a barna cukrot. Keverjük jól ki.
  4. lépés 4
    Az uborkát vágjuk hosszában félbe, egy kiskanál segítségével magozzuk ki a közepét, majd vágjuk félkarikákra. A répát vágjuk julienne-re, a füstölt tofut kockákra.
  5. lépés 5
    Karikázzuk fel az újhagymát, vágjuk apróra a koriandert és a mentát (egy keveset tegyünk el a tálaláshoz).
  6. lépés 6
    A mogyorót pirítsuk meg száraz serpenyőben és vágjuk durvára.
  7. lépés 7
    Tegyük egy tálba a leszűrt rizstésztát, a darabolt zöldségeket, a tofut, a zöldfűszereket, adjuk hozzá a kukoricát és a zöldbabot, majd öntsük rá az öntetet és forgassuk át az egészet.
  8. lépés 8
    Tálaláskor szórjuk meg a földimogyóróval és/vagy szezámmaggal, díszítsük néhány menta- és korianderlevéllel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Tepsis lazac zöldbabbal

    Tepsis lazac zöldbabbal

    Gyorsan elkészíthető, elegáns recept, amely akár a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. A fokhagymás, citromos vajjal megsütött lazacot friss petrezselyemmel és kaporral szórjuk meg, mellé pedig roppanós, friss zöldhüvelyű zöldbabot tálalunk köretként, ami néhány percig együtt sült a lazaccal.

  • Zöldbabos krumplisaláta főtt tojással

    Zöldbabos krumplisaláta főtt tojással

    Tökéletes fogás a tavaszi asztalra ez a könnyű saláta főtt újkrumplival, zöldbabbal, lágy sárgájú tojással és olajbogyóval. Az ízeket remekül kiemeli a recepthez készített mustáros, citromos, kapribogyós és zöldfűszeres öntet.

  • Ázsiai tojásos sült tészta

    Ázsiai tojásos sült tészta

    Ázsiai típusú tojásos tészta pirított gombával, újhagymával, brokkolival és zöldbabbal, sült rántotta csíkokkal kiegészítve. Az alapanyagokat előkészítve mindössze fél óra alatt elkészíthetjük ezt az extra és ízekben gazdag receptet.