Grillezett avokádó csicseriborsóval töltve
½ doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
2 avokádó
10 dkg koktélparadicsom
6 dkg feta
1 kis lilahagyma
1 lime
2 ek. tahini
só
bors
olívaolaj
½ doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
2 avokádó
10 dkg koktélparadicsom
6 dkg feta
1 kis lilahagyma
1 lime
2 ek. tahini
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magjukat. Kenjük meg egy kevés olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk. Olaj nélkül forrósítsunk fel egy grillserpenyőt és süssük meg az avokádókat néhány perc alatt.
- lépés 2Tegyük a csicseriborsót és a kukoricát egy tálba. Adjuk hozzá a kockára vágott lilahagymát és az apróra vágott koktélparadicsomot. Tördeljük bele a fetát és sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3A tahinit keverjük ki egy kevés vízzel, hogy krémes állagot kapjunk, majd facsarjuk hozzá a lime levét és sózzuk, borsozzuk.
- lépés 4Halmozzunk a grillezett avokádóba a salátából és kanalazzunk rá a tahinis öntentből.
Zöld spárga saláta csicseriborsóval
Zöldséghámozóval vékony csíkokra vágott nyers zöld spárga az alapja ennek a salátának, amibe még csicseriborsó, pisztácia, rukkola és feta kerül. Mindez egy citromos-olívaolajos dresszinggel átforgatva látványos és izgalmas recept, a nyers spárga pedig így elkészítve remek kulináris élmény.
Tortilla csicseriborsós Good Lunch-al töltve
Egészséges, könnyen fogyasztható irodai ebédet, uzsonnát vagy kirándulásra tökéletes receptet kapunk, ha tortilla lapokba töltjük a Good Lunch-ot uborka és paprika csíkokkal, salátával, és reszelt cheddar sajttal. Ne felejtsük meglocsolni finom zöldfűszeres joghurttal!
Grillezett zöldségek csicseriborsóval
Színes, különböző formájú és méretű grillezett zöldségek, csicseriborsóval megszórva és egy fantasztikusan ízletes chimichurri szósszal meglocsolva - ez a vibráló ízű, szemet gyönyörködtető saláta recept bármelyik nyári grill asztal főszereplője lehet.