Pinterest

Gorgonzolás, spenótos, bacon-ös fusilli

Pillanatok alatt elkészíthető fogás hétköznap estékre. A gorgonzola karakteres ízét vajjal és kevés tejszínnel szelídítjük, a rukkolát pedig csak a tálaláskor adjuk a fusillihez, amit illatos, pirított dióval szórunk meg.
Könnyű
3 személy
25 perc
Hozzávalók
3 személyre
250 g fusilli

150 g gorgonzola

6 szelet bacon

1 kis hagyma

2 marék spenót

5 dkg dió

2 dl alaplé

olívaolaj



bors
hozzávalók 3 személyre
250 g fusilli

150 g gorgonzola

6 szelet bacon

1 kis hagyma

2 marék spenót

5 dkg dió

2 dl alaplé

olívaolaj



bors
  1. lépés 1
    Főzzük meg a fusillit a dobozon lévő instrukciók szerint.
  2. lépés 2
    Daraboljuk fel a bacon-t és egy kevés olívaolajon pirítsuk meg, majd vegyük ki a serpenyőből. Ha túl sok zsiradék maradt a serpenyőben, öntsünk ki annyit, hogy csak egy kevés maradjon.
  3. lépés 3
    A hagymát vágjuk nagyon apróra és kezdjük el dinsztelni a megmaradt zsiradékon. Az alapléből apránként öntsünk hozzá egy keveset, hogy minél jobban megpuhuljon.
  4. lépés 4
    Öntsük a serpenyőbe a maradék alaplevet és morzsoljuk bele a gorgonzolát is. Enyhén sózzuk (kóstoljuk meg, lehet, hogy már elég sós) és borsozzuk.
  5. lépés 5
    Keverjük bele a sült bacon-t és a spenótot és kevergessük, ameddig a spenót összeesik.
  6. lépés 6
    A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg enyhén és vágjuk durvára.
  7. lépés 7
    Tálaláskor szedjünk a tésztára a krémes szószból és szórjuk meg pirított dióval.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Finn lazacleves zöldborsóval

    Finn lazacleves zöldborsóval

    Unod már a szokásos halászlevet? Idén karácsonykor készíts tejszínes-kapros ünnepi lazaclevest zöldborsóval. Pirított, vajas rozskenyérrel isteni finom!

  • Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.

  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.