Fűszeres fehérbabkrémes szendvics uborkával
Könnyű és egészséges szendvics recept a tavasz jegyében: római köménnyel, citrommal, fokhagymával ízesített fehérbabpüré a friss kenyéren, ropogós retekkel és uborkacsíkokkal.
Könnyű
2 személy
10 perc
15 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
1 gerezd fokhagyma
½ vöröshagyma
1 ek. olívaolaj
1-2 ek. víz
1 tk. őrölt római kömény
½ citrom
1 marék snidling
2 db retek
½ kígyóuborka
6 szelet rozskenyér
só
bors
1 gerezd fokhagyma
½ vöröshagyma
1 ek. olívaolaj
1-2 ek. víz
1 tk. őrölt római kömény
½ citrom
1 marék snidling
2 db retek
½ kígyóuborka
6 szelet rozskenyér
só
bors
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
1 gerezd fokhagyma
½ vöröshagyma
1 ek. olívaolaj
1-2 ek. víz
1 tk. őrölt római kömény
½ citrom
1 marék snidling
2 db retek
½ kígyóuborka
6 szelet rozskenyér
só
bors
1 gerezd fokhagyma
½ vöröshagyma
1 ek. olívaolaj
1-2 ek. víz
1 tk. őrölt római kömény
½ citrom
1 marék snidling
2 db retek
½ kígyóuborka
6 szelet rozskenyér
só
bors
- lépés 1A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg.
- lépés 2Tegyük a fehérbabot, a fokhagymát, a dinsztelt hagymát, a római köményt, a citromlevet és az olívaolajat késes robotgépbe és pürésítsük. Sózzuk, borsozzuk. Adjunk hozzá fokozatosan annyi vizet, hogy megfelelően krémes állaga legyen a pürének.
- lépés 3Vágjuk apróra a snidlinget és keverjük a krémhez.
- lépés 4A retket karikázzuk fel, az uborkát vágjuk csíkokra zöldséghámozóval.
- lépés 5Kenjük meg a kenyérszeleteket a krémes babpürével és helyezzünk pár darabolt zöldséget rájuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Succotash saláta kukoricával és kétféle babbal
Kipróbálnánk egy igazán autentikus, amerikai kukoricasalátát? Ennek a finom ételnek Succotash az eredeti neve, amely a „főtt kukoricamagot” jelentő őslakos amerikai szóból származik. Az Egyesült Államokban hagyományos köret a grillezéseknél, és bármely általunk választott babbal elkészíthető.
Tonhalas-fehérbabos mártogatós
A tonhal és a cannellini fehérbab remek párost alkot. Citrommal, kapribogyóval, lilahagymával és kevés sajtkrémmel összekeverve nagyon finom krémet kapunk, ami mártogatósként vagy pirítós kenyérre kenve is tökéletes recept.
Paradicsomos babfőzelék
A paradicsomos fehérbabfőzelék pikáns változata zellerrel, kevés chilivel és római köménnyel ízesítve, friss korianderrel és pirított szárzellerrel tálalva.
Fedezze fel ezt is...