A krémes, mogyoróvajas, fűszeres curryt csicseriborsóval, répával, cukkinivel és kaliforniai paprikával készítjük, majd rizzsel, joghurttal és friss korianderrel tálaljuk. Nyerő recept a keleti konyha és élénk színű ételek szerelmeseinek.
Közepes nehézségű
3-4 személy
50 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 hagyma
1 piros kaliforniai paprika
2 sárgarépa
1 kisebb cukkini
2 cm gyömbér
3 gerezd fokhagyma
2 ek. mogyoróvaj
2 dl kókusztej
1,5 dl alaplé
görögjoghurt
250 g basmati rizs
friss koriander
1 ek. curry fűszerkeverék
1 tk. barna cukor
½ lime
3 ek. fekete szezámmag
só
bors
földimogyoró olaj
hozzávalók 1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 hagyma
1 piros kaliforniai paprika
2 sárgarépa
1 kisebb cukkini
2 cm gyömbér
3 gerezd fokhagyma
2 ek. mogyoróvaj
2 dl kókusztej
1,5 dl alaplé
görögjoghurt
250 g basmati rizs
friss koriander
1 ek. curry fűszerkeverék
1 tk. barna cukor
½ lime
3 ek. fekete szezámmag
só
bors
földimogyoró olaj
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur csicseriborsó
lépés 1
Vágjuk apróra a hagymát és egy lábasban kezdjük el dinsztelni kevés földimogyoró olajon. 5 perc elteltével adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és reszeljük bele a gyömbért. Ha szépen megdinsztelődtek, szórjuk bele a curry kevéreket és kevergessük tovább pár percig.
lépés 2
A kaliforniai paprikát kockázzuk fel, a répát és a cukkinit szeleteljük félkarikákra. Adjuk a mogyoróvajat a hagymás keverékhez és keverjük el, majd dobjuk rá a zöldségeket, a cukkini kivételével.
lépés 3
Öntsük fel a kókusztejjel és az alaplével, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a barna cukrot. Forraljuk fel, ha a zöldségek elkezdtek puhulni, adjuk hozzá a cukkinit és a csicseriborsót is, és főzzük készre.
lépés 4
Ameddig a curry fő, pároljuk meg a rizst. Amikor kész, keverjünk bele fekete szezámmagot.
lépés 5
Tálaláskor adagoljunk a rizsből és a curryből is a tányérra, kanalazzunk rá görög joghurtot és szórjuk meg friss korianderrel. Kínáljunk mellé lime szeleteket.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fus...
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Pytt I Panna svéd egytálétel csicseribor...
A tipikus skandináv recept eredetileg a maradékok felhasználására készült, alapja az apró kockára vá...
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezv...