Földimogyoró szószos csicseriborsó curry zöldségekkel
1 hagyma
1 piros kaliforniai paprika
2 sárgarépa
1 kisebb cukkini
2 cm gyömbér
3 gerezd fokhagyma
2 ek. mogyoróvaj
2 dl kókusztej
1,5 dl alaplé
görögjoghurt
250 g basmati rizs
friss koriander
1 ek. curry fűszerkeverék
1 tk. barna cukor
½ lime
3 ek. fekete szezámmag
só
bors
földimogyoró olaj
1 hagyma
1 piros kaliforniai paprika
2 sárgarépa
1 kisebb cukkini
2 cm gyömbér
3 gerezd fokhagyma
2 ek. mogyoróvaj
2 dl kókusztej
1,5 dl alaplé
görögjoghurt
250 g basmati rizs
friss koriander
1 ek. curry fűszerkeverék
1 tk. barna cukor
½ lime
3 ek. fekete szezámmag
só
bors
földimogyoró olaj
- lépés 1Vágjuk apróra a hagymát és egy lábasban kezdjük el dinsztelni kevés földimogyoró olajon. 5 perc elteltével adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és reszeljük bele a gyömbért. Ha szépen megdinsztelődtek, szórjuk bele a curry kevéreket és kevergessük tovább pár percig.
- lépés 2A kaliforniai paprikát kockázzuk fel, a répát és a cukkinit szeleteljük félkarikákra. Adjuk a mogyoróvajat a hagymás keverékhez és keverjük el, majd dobjuk rá a zöldségeket, a cukkini kivételével.
- lépés 3Öntsük fel a kókusztejjel és az alaplével, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a barna cukrot. Forraljuk fel, ha a zöldségek elkezdtek puhulni, adjuk hozzá a cukkinit és a csicseriborsót is, és főzzük készre.
- lépés 4Ameddig a curry fő, pároljuk meg a rizst. Amikor kész, keverjünk bele fekete szezámmagot.
- lépés 5Tálaláskor adagoljunk a rizsből és a curryből is a tányérra, kanalazzunk rá görög joghurtot és szórjuk meg friss korianderrel. Kínáljunk mellé lime szeleteket.
Pytt I Panna svéd egytálétel csicseriborsóval
A tipikus skandináv recept eredetileg a maradékok felhasználására készült, alapja az apró kockára vágott krumpli és maradék sült hús. Hagymával, fokhagymával, bacon-nel, csicseriborsóval és zöldborsóval tehetjük teljessé. Kiválóan illik hozzá a tükörtojás és a savanyúság.
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.
Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével
Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze a Bon Menu Marocco Csicseriborsóval és adjunk néhány koktélparadicsomot is az ételhez. Joghurttal és korianderrel a tetején tálaljuk, végül ízlés szerint főtt rizzsel, salátával vagy pitával fogyasszuk.