Pinterest

Csőben sült pulykamell kukoricával

Ha gyors és megfizethető vacsorára vágyunk, a kukoricás-sajtos csőben sült pulykamell nyerő választás. Így még omlósabb és ízesebb lesz a hús, a tetején lévő ropogós sajt pedig tökéletesen megkoronázza a fogást.
Közepes nehézségű
4 személy
60 perc
35 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica

4 szelet pulykamellfilé

5 dkg vaj

1 fej vöröshagyma, finomra aprítva

2 dl tejföl

2 tojássárgája

1 csokor petrezselyemzöld, finomra aprítva

zsemlemorzsa

10 dkg trappista vagy cheddar sajt

1 evőkanál olívaolaj

só, őrölt fekete bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica

4 szelet pulykamellfilé

5 dkg vaj

1 fej vöröshagyma, finomra aprítva

2 dl tejföl

2 tojássárgája

1 csokor petrezselyemzöld, finomra aprítva

zsemlemorzsa

10 dkg trappista vagy cheddar sajt

1 evőkanál olívaolaj

só, őrölt fekete bors

Termékajánlatunk a recepthez

Gold CsemegekukoricaGold Csemegekukorica
  1. lépés 1
    A pulykamellet egy kicsit kiklopfoljuk, majd sóval és őrölt borssal bedörzsöljük. A vajat megolvasztjuk, a hagymát megfonnyasztjuk benne. A tűzről lehúzzuk, majd a kukoricát, a tejfölt és a tojások sárgáját hozzáadjuk.
  2. lépés 2
    Sózzuk, borsozzuk, és a petrezselyemmel fűszerezzük, majd annyi zsemlemorzsával összedolgozzuk, hogy lágy masszát kapjunk.
  3. lépés 3
    A pulykamellet egy kevés olajon mindkét oldalán hirtelen megsütjük, azután olajjal kikent tepsibe tesszük. A kukoricás masszával betakarjuk, kissé rá is nyomkodjuk, és megszórjuk a sajttal. 200 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Csirke saslik tortillában kukoricás salátával

    Csirke saslik tortillában kukoricás salátával

    Ez a tortilla recept a balkáni konyha jegyében tzatzikivel egészül ki, melynek további különlegessége, hogy a csirkemell saslik joghurtos pácban és nyárson sülve készült. Tökéletes nyáresti fogás, amit akár egy grillezésen is bevethetünk.

  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

  • Ananászos sült rizs

    Ananászos sült rizs

    Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.