Pinterest

Csicseriborsós karfiolcurry

Fűszeres, vitamindús zöldséggel és hüvelyessel készült curry basmati rizzsel tálalva - teljesértékű és egészséges fogás a hideg téli napokra.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 közepes karfiol

1 hagyma

4 gerezd fokhagyma

1 konzerv hámozott paradicsom

4 cm friss gyömbér

1 ek. curry fűszerkeverék

1 doboz kókusztej

friss koriander



olaj

fekete hagymamag vagy fekete szezámmag



a tálaláshoz:

főtt basmati rizs és joghurt
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 közepes karfiol

1 hagyma

4 gerezd fokhagyma

1 konzerv hámozott paradicsom

4 cm friss gyömbér

1 ek. curry fűszerkeverék

1 doboz kókusztej

friss koriander



olaj

fekete hagymamag vagy fekete szezámmag



a tálaláshoz:

főtt basmati rizs és joghurt
  1. lépés 1
    1. Daraboljuk fel a hagymát és a gyömbért, a fokhagymát hámozzuk meg és tegyük késes robotgépbe. Pürésítsük krémesre.
  2. lépés 2
    2. Egy serpenyőben hevítsünk olajat és adjuk hozzá a fűszeres krémet és pároljuk meg.
  3. lépés 3
    3. Szórjuk bele a curryt és kevergessük pár percig, majd adjuk hozzá a paradicsomkonzervet.
  4. lépés 4
    4. Nyomkodjuk szét az egész paradicsomokat, sózzuk és főzzük, ameddig kissé besűrűsödik a szósz.
  5. lépés 5
    5. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsót és a kisebb rózsákra szedett karfiolt, majd öntsük fel kókusztejjel. Főzzük, ameddig a karfiol megfő, de csak annyira, hogy még kissé roppanós maradjon.
  6. lépés 6
    6. Tálaláskor kanalazzunk a rizsre a zöldség curryből, szórjuk meg vágott korianderrel és fekete hagymamaggal, kínáljunk mellé joghurtot.