Csicseriborsós Good Lunch sült lazaccal
2 kisebb vagy 1 nagyobb bőrös lazacszelet
kakukkfű
olívaolaj
vaj
só, bors
2 kisebb vagy 1 nagyobb bőrös lazacszelet
kakukkfű
olívaolaj
vaj
só, bors
- lépés 1Ellenőrizzük a lazacszeleteket, hogy nem maradt-e benne szálka, ha találunk, távolítsuk el egy csipesz segítségével. Ellenőrizzük azt is, hogy a bőrös feléről megfelelően el lettek-e távolítva a pikkelyek, ha nem, kaparjuk le.
- lépés 2Egy papírtörlővel itassuk le a nedvességet a halról, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát és bőrrel lefele tegyük egy forró serpenyőbe, olvasztott vaj és olívaolaj keverékére. Az első egy percben egy spatulával kissé nyomjuk le a halszeletet, hogy a bőr ne pöndörödjön fel.
- lépés 3Dobjunk mellé néhány szál kakukkfüvet, majd süssük további 2-5 percig, a lazac vastagságától függően, amíg a bőr jó ropogósra sül és a lazacszelet oldalán látjuk, hogy a halhús elkezd kifehéredni, átsülni.
- lépés 4Fordítsuk meg a lazacot, és süssük további 1-2 percig a másik oldalát is, alacsonyabb hőmérsékleten.
- lépés 5A Good Lunch-ot nyissuk ki és 1 perc alatt melegítsük meg mikróhullámú sütőben, majd a sült lazac mellé tálaljuk, amire néhány csepp citromlét csurgatunk.
Currywurst curry szószos babbal
Tegyük izgalmasabbá a berliniek kedvenc street food receptjét Bonduelle currys babbal és finom körítéssel. A kisütött, felszeletelt grillkolbászokat curry szószos fehérbabbal a tetején tálaljuk, mellé kis adag, apróra kockázott, friss zöldségekből összeállított salátát és grillezett pita szeleteket kínáljunk.
Héjában sült édesburgonya rizses Good Lunch-al töltve
Gyors, egészséges és nagyon könnyen elkészíthető recept: az édesburgonyákat félbevágva megsütjük, a belsejüket összekeverjük Good Lunch-al, fetával és spenóttal, majd a keveréket visszatöltjük és további pár percig sütjük a zöldségeket. Petrezselyemmel, gránátalmával és dióval megszórva és fokhagymás-joghurtos öntettel kínáljuk.
Rizses Good Lunch avokádós salátával
Készételből finom saláta több főre? Csak egészítsük ki a Good Lunch Rizs és Vörösbab egytálételt friss alapanyagokkal. Avokádó, kukorica, lilahagyma, koktélparadicsom, pekándió, lilakáposzta és répa szalagok kerülhetnek a recept, amit limeos-olívaolajos öntettel ízesítsünk, mellé tortilla chipszet vagy tortillát kínáljunk.