Kuszkusz saláta csicseriborsóval
Az arab konyha két nagy kedvence, kuszkusz és csicseriborsó friss zöldségekkel színesítve. Egészséges és finom recept, ami az étkezőasztalt és a napunkat is feldobja.
Könnyű
4 személy
25 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
25 dkg kuszkusz
2 nagyobb paradicsom
1 kisebb kígyóuborka
1 gerezd fokhagyma
1 lime
1 csokor friss koriander
olívaolaj
só, bors
25 dkg kuszkusz
2 nagyobb paradicsom
1 kisebb kígyóuborka
1 gerezd fokhagyma
1 lime
1 csokor friss koriander
olívaolaj
só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
25 dkg kuszkusz
2 nagyobb paradicsom
1 kisebb kígyóuborka
1 gerezd fokhagyma
1 lime
1 csokor friss koriander
olívaolaj
só, bors
25 dkg kuszkusz
2 nagyobb paradicsom
1 kisebb kígyóuborka
1 gerezd fokhagyma
1 lime
1 csokor friss koriander
olívaolaj
só, bors
- lépés 1A kuszkuszt öntsük egy tálba, adjunk hozzá sót és 2 evőkanál olívaolajat. Öntsünk rá annyi forrásban lévő vizet, ami 1 ujjnyival ellepi. Keverjük át, majd fedjük le az edényt. Várjunk 5-8 percet, amíg a kuszkusz elkészül, majd egy villával lazítsuk fel.
- lépés 2A csicseriborsót csöpögtessük le
- lépés 3A paradicsomot és az uborkát vágjuk kisebb kockákra, a fokhagymát apróra.
- lépés 4Készítsük el a dresszinget: öntsünk egy tálba 1 dl olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, majd reszeljük bele a lime héját és facsarjuk bele a levét, majd alaposan keverjük el.
- lépés 5Állítsuk össze a salátát: tegyük egy nagy salátástálba a kuszkuszt, a fokhagymát, a paradicsomot és az uborkát, adjuk hozzá a csicseriborsót és a korianderleveleket, majd locsoljuk rá a dresszinget. Keverjük össze alaposan. Magában vagy hummusz és pita mellé, illetve grill ételek, sült húsok, halak köreteként is kínálhatjuk.
Fedezze fel ezt is...