Chilis kukoricával töltött gomba
Kukoricával töltött gombafejek extrán különleges körettel, mogyoróvajas krumplipürével tálalva. Meglepő és izgalmas recept minden kalandvágyó ínyencnek!
Közepes nehézségű
2 személy
25 perc
15 perc
Megfizethető
Hozzávalók
2 személyre
fél kg csiperkegomba
1 Bonduelle Chilis kukorica
3 szál újhagyma
1 tk vaj
3 ek tejföl
1 tojás
csipet só
5 dkg reszelt cheddar sajt
fél kg burgonya
1 dl tej
2 ek mogyoróvaj
fél marék sósmogyoró
1 Bonduelle Chilis kukorica
3 szál újhagyma
1 tk vaj
3 ek tejföl
1 tojás
csipet só
5 dkg reszelt cheddar sajt
fél kg burgonya
1 dl tej
2 ek mogyoróvaj
fél marék sósmogyoró
hozzávalók 2 személyre
fél kg csiperkegomba
1 Bonduelle Chilis kukorica
3 szál újhagyma
1 tk vaj
3 ek tejföl
1 tojás
csipet só
5 dkg reszelt cheddar sajt
fél kg burgonya
1 dl tej
2 ek mogyoróvaj
fél marék sósmogyoró
1 Bonduelle Chilis kukorica
3 szál újhagyma
1 tk vaj
3 ek tejföl
1 tojás
csipet só
5 dkg reszelt cheddar sajt
fél kg burgonya
1 dl tej
2 ek mogyoróvaj
fél marék sósmogyoró
- lépés 1A megtisztított és felaprított burgonyát sós vízben feltesszük főni.
- lépés 2Megtisztítjuk a gombafejeket, kivesszük a szárukat, melyeket apróra vágunk, a megtisztított újhagymával és kevés vajon kissé átforgatjuk őket, majd elkeverjük a tejföllel és a tojással. Sózzuk ízlés szerint!
- lépés 3Hozzáadjuk a chilis kukoricát, jól elkeverjük, majd megtöltjük a gombafejeket, amiket ezt követően hőálló tálba helyezünk, és a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.
- lépés 4170 C-ra előmelegített sütőben, 15 percig sütjük.
- lépés 5A megfőtt burgonyát hasonló módon készítjük el, mint a sima krumplipürét, csak vaj helyett mogyoróvajat adunk hozzá, aztán elkeverjük a tört sósmogyoróval. Ezzel díszíthetjük is a köret tetejét.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Gombás-gorgonzolás tekercsek karamellizált hagymával
Telt, melengető ízű leveles tésztába töltött snack. Praktikus uzsonnára, de a sörkorcsolyának sem utolsó csigákat szinte bárki könnyedén elkészítheti bolti, konyhakész alapanyagból.
Gombás lepény
Egyszerű, de nagyszerű recept: ropogós sajtos-gombás lepény. Ha szeretjük a gombás pizzát, ezzel se lőhetünk mellé!
Boros gombaleves
Ne csüggedjünk, ha nem kapunk friss gombát, mert konzerv vagy üveges zöldségből is készíthetünk ízletes krémlevest. Tejföllel és sajtos pirítóssal tálalva isteni fogás lesz belőle. Vigyázat, a recept fehérbort is tartalmaz!
Fedezze fel ezt is...