Baconös-brokkolis rakott tészta
Igazi 30 perces komfort recept ez az illatos, olvasztott sajttal borított rakott tészta brokkolival. Jó választás, ha krémes textúrárára vágyunk.
Nehéz
4 személy
30 perc
15 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
400 g Bonduelle Vapeur fagyasztott brokkoli
25 dkg fussili tészta
8 szelet bacon
10 dkg sajt
1 ek vaj
4 dl tej
4 dkg vaj
1 púpozott ek finomliszt
1 csipet szerecsendió
1 csipet bors
25 dkg fussili tészta
8 szelet bacon
10 dkg sajt
1 ek vaj
4 dl tej
4 dkg vaj
1 púpozott ek finomliszt
1 csipet szerecsendió
1 csipet bors
hozzávalók 4 személyre
400 g Bonduelle Vapeur fagyasztott brokkoli
25 dkg fussili tészta
8 szelet bacon
10 dkg sajt
1 ek vaj
4 dl tej
4 dkg vaj
1 púpozott ek finomliszt
1 csipet szerecsendió
1 csipet bors
25 dkg fussili tészta
8 szelet bacon
10 dkg sajt
1 ek vaj
4 dl tej
4 dkg vaj
1 púpozott ek finomliszt
1 csipet szerecsendió
1 csipet bors
- lépés 1A tésztát a csomagoláson előírtak szerint megfőzzük, a brokkolit pedig körülbelül 7-8 perc alatt sós vízben puhára főzzük.
- lépés 2Elkészítjük a besamelt. A vajat megolvasztjuk, majd rászórjuk a lisztet, és gyorsan összekeverjük. Ehhez öntjük kis adagokban a meleg tejet. A lényeg, hogy mindig keverjük el az egészet, utána öntsük fel újra tejjel. A cél, hogy egy nem túl folyós, de nem is nagyon masszív besamelt kapjunk.
- lépés 3Ha készen vagyunk, akkor szórjuk meg borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Mehet is a rakott tésztához.
- lépés 4Egy hőálló edényt a vajdarabkánkkal kikenünk, majd ebbe borítjuk a tésztát, ráhalmozzuk a brokkolit, az egészet megöntözzük besamellel, és befedjük baconszeletekkel.
- lépés 5Sütőben 200°C-ra előmelegítve nagyjából 10-15 percig sütjük, amíg a bacon megsül. Aztán kivesszük, és megszórjuk az egészet sajttal, és ezután még visszatesszük annyi időre, hogy a sajt megolvadjon.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Sós palacsinta brokkolirizzsel
Ha eddig csak édes palacsintát készítettünk, ideje kipróbálni a sós változatokat! Ebben a brokkolirizses verzióban biztosan nem fogunk csalódni! Ideális brunchra vagy egy könnyedebb vacsorához.
Sok zöldséges buddha tál
Könnyen variálható, népszerű egytálétel recept a buddha bowl - a sült, fűszeres csicseriborsó, barnarizs, pirított brokkoli, vörösbab, retek, pirított szezámmag és sült fodroskel keverékét taninis-citromos öntettel tehetjük felejthetetlenné.
Tavaszi zöld saláta
Ünnepeljük meg a tavaszt ezzel a csupazöld salátával, amelybe brokkoli, zöldborsó, kivi és az elmaradhatatlan avokádó kerül.
Fedezze fel ezt is...