lépés 1
A tésztát a csomagoláson előírtak szerint megfőzzük, a brokkolit pedig körülbelül 7-8 perc alatt sós vízben puhára főzzük.
lépés 2
Elkészítjük a besamelt. A vajat megolvasztjuk, majd rászórjuk a lisztet, és gyorsan összekeverjük. Ehhez öntjük kis adagokban a meleg tejet. A lényeg, hogy mindig keverjük el az egészet, utána öntsük fel újra tejjel. A cél, hogy egy nem túl folyós, de nem is nagyon masszív besamelt kapjunk.
lépés 3
Ha készen vagyunk, akkor szórjuk meg borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Mehet is a rakott tésztához.
lépés 4
Egy hőálló edényt a vajdarabkánkkal kikenünk, majd ebbe borítjuk a tésztát, ráhalmozzuk a brokkolit, az egészet megöntözzük besamellel, és befedjük baconszeletekkel.
lépés 5
Sütőben 200°C-ra előmelegítve nagyjából 10-15 percig sütjük, amíg a bacon megsül. Aztán kivesszük, és megszórjuk az egészet sajttal, és ezután még visszatesszük annyi időre, hogy a sajt megolvadjon.