Ananászos sült rizs
Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
150 g Bonduelle Gold Prémium csemegekukorica
150 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
400 g főtt basmati rizs
½ ananász
3 tojás
3 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
hüvelykujjnyi gyömbér
1 chili
2 ek. szójaszósz
pirított szezámolaj
só
150 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
400 g főtt basmati rizs
½ ananász
3 tojás
3 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
hüvelykujjnyi gyömbér
1 chili
2 ek. szójaszósz
pirított szezámolaj
só
hozzávalók 4 személyre
150 g Bonduelle Gold Prémium csemegekukorica
150 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
400 g főtt basmati rizs
½ ananász
3 tojás
3 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
hüvelykujjnyi gyömbér
1 chili
2 ek. szójaszósz
pirított szezámolaj
só
150 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
400 g főtt basmati rizs
½ ananász
3 tojás
3 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
hüvelykujjnyi gyömbér
1 chili
2 ek. szójaszósz
pirított szezámolaj
só
- lépés 1A fokhagymát vágjuk nagyon apróra, a gyömbért reszeljük le, a chilit magozzuk ki és vágjuk kis kockákra. Az ananászt vágjuk falatnyi kockákra.
- lépés 2Forrosítsunk fel egy wokot, majd öntsünk bele két evőkanál szezámolajat és adjuk hozzá a fokhagymát, gyömbért és chilit. Kevergessük egy percig.
- lépés 3Adjuk hozzá az ananászt és pirítsuk magas fokozaton, ameddig itt-ott megpirul, majd adjuk hozzá a rizst és azzal is folytassuk, amíg egy kis színt kap.
- lépés 4Adjuk hozzá a borsót és a kukoricát, majd öntsük hozzá a szójaszószt. Kevergessük pár percig.
- lépés 5Húzzuk félre a pirított rizst a wokban és a felszabadult részen süssük meg az omlett. Daraboljuk fel egy fa spatula segítségével és keverjük a rizshez.
- lépés 6Karikázzuk fel az újhagymát és szórjuk a pirított rizsre.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Kókuszos-gyömbéres piláf zöldborsóval
A piláf egy ázsai eredetű rizsétel, melyet önmagában és köretként is fogyasztanak. Hússal vagy anélkül is készíthető, de a flexitariánus életmód jegyében most egy fűszeres, zöldborsós változattal készültünk!
Citromos-kapros lazackrém zöldborsóval
Citromos-lazacos szendvicskrém recept mascarponéval és kaporral kikeverve, melynek izgalmas textúrát adnak a végén hozzáadott egész zöldborsószemek. A különleges ízvilágú krémet rozskenyéren vagy sós krékeren is kínálhatjuk.
Citromos-tejszínes zöldséges penne
Ha kimerítő napok állnak mögöttünk, és csak egy gyors vacsorára vágyunk, az előkészített zöldségkeveréknek köszönhetően negyedóra alatt meleg, ízletes és egészséges tésztaételt varázsolhatunk az asztalra.
Fedezze fel ezt is...