Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
150 g Bonduelle Gold Prémium csemegekukorica
150 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
400 g főtt basmati rizs
½ ananász
3 tojás
3 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
hüvelykujjnyi gyömbér
1 chili
2 ek. szójaszósz
pirított szezámolaj
só
hozzávalók 4 személyre
150 g Bonduelle Gold Prémium csemegekukorica
150 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
400 g főtt basmati rizs
½ ananász
3 tojás
3 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
hüvelykujjnyi gyömbér
1 chili
2 ek. szójaszósz
pirított szezámolaj
só
Termékajánlatunk a recepthez
Gold Prémium Szuperédes Csemegekukorica
lépés 1
A fokhagymát vágjuk nagyon apróra, a gyömbért reszeljük le, a chilit magozzuk ki és vágjuk kis kockákra. Az ananászt vágjuk falatnyi kockákra.
lépés 2
Forrosítsunk fel egy wokot, majd öntsünk bele két evőkanál szezámolajat és adjuk hozzá a fokhagymát, gyömbért és chilit. Kevergessük egy percig.
lépés 3
Adjuk hozzá az ananászt és pirítsuk magas fokozaton, ameddig itt-ott megpirul, majd adjuk hozzá a rizst és azzal is folytassuk, amíg egy kis színt kap.
lépés 4
Adjuk hozzá a borsót és a kukoricát, majd öntsük hozzá a szójaszószt. Kevergessük pár percig.
lépés 5
Húzzuk félre a pirított rizst a wokban és a felszabadult részen süssük meg az omlett. Daraboljuk fel egy fa spatula segítségével és keverjük a rizshez.
lépés 6
Karikázzuk fel az újhagymát és szórjuk a pirított rizsre.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
N/A
Citromos-kapros lazackrém zöldborsóval
Citromos-lazacos szendvicskrém recept mascarponéval és kaporral kikeverve, melynek izgalmas textúrát...
Zöldborsós májpástétom tekercs
Fenséges májpástétom tekercs recept zsenge zöldborsóval. Amellett, hogy jól mutat az asztalon, ínyen...