Mentás-zöldborsós sajttorta
Ha már unjuk az édes desszerteket, érdemes kipróbálni a sós sajttortát zöldborsóval és egy kevéske mentával a friss ízért.
Könnyű
4 személy
15 perc
12 perc
Hozzávalók







Hozzávalók
4 személyre
300 g fagyasztott Bonduelle zöldborsó
kb 10 mentalevél
400 g túró
20 cl tej
1 kávéscsésze növényi vagy állati zselatin
1 tk olívaolaj
Az alaphoz
150 g sós, szezám snack
50 g olvasztott vaj
kb 10 mentalevél
400 g túró
20 cl tej
1 kávéscsésze növényi vagy állati zselatin
1 tk olívaolaj
Az alaphoz
150 g sós, szezám snack
50 g olvasztott vaj
hozzávalók 4 személyre
300 g fagyasztott Bonduelle zöldborsó
kb 10 mentalevél
400 g túró
20 cl tej
1 kávéscsésze növényi vagy állati zselatin
1 tk olívaolaj
Az alaphoz
150 g sós, szezám snack
50 g olvasztott vaj
kb 10 mentalevél
400 g túró
20 cl tej
1 kávéscsésze növényi vagy állati zselatin
1 tk olívaolaj
Az alaphoz
150 g sós, szezám snack
50 g olvasztott vaj
- lépés 110 percig főzzük a zöldborsót sós vízben. Csepegtessük le és hagyjuk kihűlni.
- lépés 2Törjük össze a szezámos snacket. Adjuk hozzá az olvasztott vajat. Tegyük a tésztát egy 20 cm átmérőjű, kivehető aljú sütőformába.
- lépés 3Vegyünk 2 evőkanál borsót, keverjük össze 1 evőkanál olívaolajjal, majd tegyük félre.
- lépés 4A maradék borsót dolgozzuk össze a túróval, a mentalevelekkel, a sóval és a borssal. Keverjük össze a tejet és a zselatint egy edényben.
- lépés 5Forraljuk fel, majd 20 másodpercig kevergetés mellett pároljuk. Keverjük össze a borsópürével.
- lépés 6Öntsük ezt a keveréket a tésztára, és simítsuk el a felületét. Helyezzük a hűtőszekrénybe legalább 3 órára. Amikor készen áll a tálalásra, díszítsük a félretett borsóval és néhány mentalevéllel
Fedezze fel ezt is...