Vegyes babsaláta sültpaprikával és fetával
1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zsenge zöldhüvelyű egész zöldbab
3-4 db kápia paprika
10 dkg feta
3 szál újhagyma
3 db tojás
olívaolaj
balzsamecet
1 tk. dijoni mustár
2. ek. tökmag
só
bors
tálaláshoz: kovászos kenyér
1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zsenge zöldhüvelyű egész zöldbab
3-4 db kápia paprika
10 dkg feta
3 szál újhagyma
3 db tojás
olívaolaj
balzsamecet
1 tk. dijoni mustár
2. ek. tökmag
só
bors
tálaláshoz: kovászos kenyér
- lépés 1Állítsuk a sütőt grillfokozatra, magas hőfokon (220-250 fok), és tegyük be a kápia paprikákat. Süssük addig, ameddig a héja elkezd feketedni, forgassuk meg őket, hogy a másik felük is megfeketedjen kissé. Ha kész, tegyük egy tálba, fedjük le és hagyjuk saját gőzében párolódni 10 percig.
- lépés 2A hűtőből kivett tojásokat óvatosan tegyük forrásban lévő vízbe és főzzük 6 percen keresztül, majd folyassunk rá hideg vizet.
- lépés 3A zöldbabot főzzük forrásban lévő sós vízben 3 percig, majd szűrjük le és öblítsük át hideg vízzel.
- lépés 4A paprikát hámozzuk meg, csumázzuk ki és vágjuk vastagabb csíkokra.
- lépés 5A tojást hámozzuk meg és felezzük el.
- lépés 6Tegyük egy tálba a lecsöpögtetett fehérbabot, a zöldbabot és a paprikát, majd adjuk hozzá a karikára vágott újhagymát és morzsoljuk bele a fetát.
- lépés 7Keverjük ki a dijoni mustárt a balzsamecettel és csurgassunk hozzá olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk és öntsük a dresszinget a salátára, majd finoman keverjük össze.
- lépés 8Tálaláskor szórjuk meg tökmaggal, helyezzük a tetejére a lágy sárgájú tojásokat és kínáljunk hozzá kovászos kenyeret.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Grillezett lazac cukkinis-zöldbabos salátával
A lazac gyorsan elkészül, a citromos zöldfűszeres marinádnak köszönhetően pedig friss és zamatos lesz. A salátába – a grillezett cukkinin és a zöldbabon kívül – kerül még feta és kapor, a citromos-fokhagymás öntet pedig harmonikusan kiegészíti a recept többi összetevőjét.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Mediterrán fűszeres-paradicsomos fehérbab fetával
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető egytálétel, kevés hozzávalóval. A paradicsom szószt oregánóval és egy csipet fahéjjal ízesíthetjük, az ételt pedig morzsolt fetával és sok friss petrezselyemmel a tetején kínáljuk. Lágy sárgájú tojást is adhatunk hozzá. Friss kovászos kenyérrel lesz tökéletes recept.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Nyári tekercs mogyorószósszal
Vékony rizspapírba csomagolt különböző zöldségek, friss zöldfűszerek és rizstészta könnyen elkészíthető kókusztejes mogyorószósszal. Friss, egészséges és különleges recept akár munkahelyi ebédként, akár baráti összejövetelekre.














