Pinterest

Nyári tekercs mogyorószósszal

Vékony rizspapírba csomagolt különböző zöldségek, friss zöldfűszerek és rizstészta könnyen elkészíthető kókusztejes mogyorószósszal. Friss, egészséges és különleges recept akár munkahelyi ebédként, akár baráti összejövetelekre.
Közepes nehézségű
3 személy
45 perc
Hozzávalók
3 személyre
½ csomag Bonduelle Vapeur egész zöldbab

1 csomag füstölt tofu

1 uborka

2 répa

5 db retek

3-4 jégsaláta levél

1 csokor menta

1 csomag koriander

¼ csomag vékony rizstészta

10-12 db kerek rizspapír

1 tk. vörös curry paszta

1 tk. barnacukor

2 ek.halszósz

3 ek. mogyoróvaj

½ lime leve

1,5 dl kókusztej
hozzávalók 3 személyre
½ csomag Bonduelle Vapeur egész zöldbab

1 csomag füstölt tofu

1 uborka

2 répa

5 db retek

3-4 jégsaláta levél

1 csokor menta

1 csomag koriander

¼ csomag vékony rizstészta

10-12 db kerek rizspapír

1 tk. vörös curry paszta

1 tk. barnacukor

2 ek.halszósz

3 ek. mogyoróvaj

½ lime leve

1,5 dl kókusztej

Termékajánlatunk a recepthez

Fagyasztott Vapeur Zöldhüvelyű Egész ZöldbabFagyasztott Vapeur Zöldhüvelyű Egész Zöldbab
  1. lépés 1
    A zöldbabot főzzük 3-4 percig, majd szűrjük le.
  2. lépés 2
    A mogyorószószhoz melegítsük meg a kókusztejet, oldjuk fel benne a barnacukrot, majd keverjük simára benne a curry pasztát.
  3. lépés 3
    Adjuk hozzá a mogyoróvajat, halszószt, a lime levét és keverjük ki krémesre. Tegyük félre hűlni.
  4. lépés 4
    A répát és az uborkát vágjuk julienne-re, a retket vékonyan szeleteljük fel, a jégsalátát csíkozzuk fel. A tofuból vágjunk vékony hasábokat. A koriandert és a mentát csipkedjük leveleire.
  5. lépés 5
    A rizstésztát főzzük meg a csomagoláson jelzettek szerint, majd szűrjük le.
  6. lépés 6
    Egy tálba, amiben elférnek a rizslapok, tegyünk meleg vizet és tegyük bele a rizslapot pár másodpercre. Amikor érezzük, hogy megpuhult, de még nem túl puha, vegyük ki.
  7. lépés 7
    Töltsük meg zöldségekkel a lapot, tekerjük fel. A mogyorószószba mártogatva fogyasszuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Piláf brokkolival és zöldbabbal

    Piláf brokkolival és zöldbabbal

    Az aranysárga piláf egy fűszeres, rizses egytálétel, amely a közel-keleti konyha egyik alapétele. A sok fűszerrel készülő fogás változatosan elkészíthető, ezúttal brokkolival, zöldhüvelyű zöldbabbal és zöldborsóval kombináltuk a receptet. A tetejére mandula és lágy sárgájú főtt tojás került.

  • Grillezett lazac cukkinis-zöldbabos salátával

    Grillezett lazac cukkinis-zöldbabos salátával

    A lazac gyorsan elkészül, a citromos zöldfűszeres marinádnak köszönhetően pedig friss és zamatos lesz. A salátába – a grillezett cukkinin és a zöldbabon kívül – kerül még feta és kapor, a citromos-fokhagymás öntet pedig harmonikusan kiegészíti a recept többi összetevőjét.

  • Csirkés stir-fry

    Csirkés stir-fry

    A gyorsan összedobható receptben a szójaszószos-szezámmagos pirított csirke mellé kerül még üde zöldbab, roppanós kaliforniai paprika, gomba, mini csöves kukorica. Tésztával vagy anélkül is elkészíthetjük.