Pinterest

Vegán bab-quinoa burger

Ki tudna ellenállni egy ilyen gusztusos kinézetű burgernek? A szósz abszolút rajtunk múlik, a 100%-ig növényi alapanyagból készült pogácsa receptjéről pedig a Bonduelle gondoskodik.
Könnyű
4 személy
15 perc
15 perc

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
A feketebab-quinoa pogácsákhoz:

1 doboz Bonduelle Vörösbab

150 g főtt quinoa

50 g zsemlemorzsa

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2 ek ketchup

Olívaolaj a sütéshez

só, bors

A burgerekhez

4 hamburger zsömle

pár salátalevél

2 paradicsom

12 db csemegeuborka

Ketchup, mustár
hozzávalók 4 személyre
A feketebab-quinoa pogácsákhoz:

1 doboz Bonduelle Vörösbab

150 g főtt quinoa

50 g zsemlemorzsa

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2 ek ketchup

Olívaolaj a sütéshez

só, bors

A burgerekhez

4 hamburger zsömle

pár salátalevél

2 paradicsom

12 db csemegeuborka

Ketchup, mustár

Termékajánlatunk a recepthez

VörösbabVörösbab
  1. lépés 1
    Csepegtessük le a vörösbabot. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát. Turmixoljuk össze a hagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a feketebabot, és turmixoljuk darabosra (pár egész szem bab maradjon benne). Öntsük a masszát egy tálba.
  2. lépés 2
    Tegyük hozzá a quinoát, a zsemlemorzsát és a ketchupot. Dolgozzuk össze, kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. A kezeinkkel formázzunk 4 db 130-150 g pogácsát (körülbelül akkora, mint egy teniszlabda).
  3. lépés 3
    Süssük őket 2-3 percig mindkét oldalon egy tapadásmentes serpenyőben néhány csepp olívaolajban.
  4. lépés 4
    Vágjuk félbe és pirítsuk meg a zsemléket. Szeleteljük fel a paradicsomot és a savanyúságot. Helyezzük a vörösbab-quinoa pogácsát a burgerre, és ízlés szerint ketchuppel vagy mustárral ízesítsük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Édesburgonya saláta vörösbabbal, pekándióval és spenóttal

    Édesburgonya saláta vörösbabbal, pekándióval és spenóttal

    Különböző évszakok, valamint édes-sós alapanyagok találkozása egy saláta receptben! A sült édesburgonya kockák vörösbabbal, bébi spenót levelekkel és pekándióval összekeverve csodálatos alapot alkotnak, erre jöhet a balzsamecetes-mézes öntet.

  • Töltött paprika

    Töltött paprika

    Töltött paprika ínyenceknek, gluténérzékenyeknek, vegáknak és mindenkinek, aki szereti kipróbálni a kevésbé megszokott ízeket: a quinoával és vörösbabbal töltött, sütőben sült paprika fetával teljesen kiváltja a hús ízét.

  • Vörösbab hummusz sült fokhagymával

    Vörösbab hummusz sült fokhagymával

    A sült fokhagyma krémes, nem tolakodó, selymes íze teszi különlegessé ezt a vörösbabból készült hummuszt, amit tovább ízesítünk füstölt pirospaprikával, római köménnyel, tahinivel és citromlével. Zöldség hasábokkal, krékerrel vagy pitával tálaljuk.