Vegán bab-quinoa burger
Ki tudna ellenállni egy ilyen gusztusos kinézetű burgernek? A szósz abszolút rajtunk múlik, a 100%-ig növényi alapanyagból készült pogácsa receptjéről pedig a Bonduelle gondoskodik.
Könnyű
4 személy
15 perc
15 perc
Hozzávalók









Hozzávalók
4 személyre
A feketebab-quinoa pogácsákhoz:
1 doboz Bonduelle Vörösbab
150 g főtt quinoa
50 g zsemlemorzsa
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek ketchup
Olívaolaj a sütéshez
só, bors
A burgerekhez
4 hamburger zsömle
pár salátalevél
2 paradicsom
12 db csemegeuborka
Ketchup, mustár
1 doboz Bonduelle Vörösbab
150 g főtt quinoa
50 g zsemlemorzsa
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek ketchup
Olívaolaj a sütéshez
só, bors
A burgerekhez
4 hamburger zsömle
pár salátalevél
2 paradicsom
12 db csemegeuborka
Ketchup, mustár
hozzávalók 4 személyre
A feketebab-quinoa pogácsákhoz:
1 doboz Bonduelle Vörösbab
150 g főtt quinoa
50 g zsemlemorzsa
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek ketchup
Olívaolaj a sütéshez
só, bors
A burgerekhez
4 hamburger zsömle
pár salátalevél
2 paradicsom
12 db csemegeuborka
Ketchup, mustár
1 doboz Bonduelle Vörösbab
150 g főtt quinoa
50 g zsemlemorzsa
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek ketchup
Olívaolaj a sütéshez
só, bors
A burgerekhez
4 hamburger zsömle
pár salátalevél
2 paradicsom
12 db csemegeuborka
Ketchup, mustár
- lépés 1Csepegtessük le a vörösbabot. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát. Turmixoljuk össze a hagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a feketebabot, és turmixoljuk darabosra (pár egész szem bab maradjon benne). Öntsük a masszát egy tálba.
- lépés 2Tegyük hozzá a quinoát, a zsemlemorzsát és a ketchupot. Dolgozzuk össze, kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. A kezeinkkel formázzunk 4 db 130-150 g pogácsát (körülbelül akkora, mint egy teniszlabda).
- lépés 3Süssük őket 2-3 percig mindkét oldalon egy tapadásmentes serpenyőben néhány csepp olívaolajban.
- lépés 4Vágjuk félbe és pirítsuk meg a zsemléket. Szeleteljük fel a paradicsomot és a savanyúságot. Helyezzük a vörösbab-quinoa pogácsát a burgerre, és ízlés szerint ketchuppel vagy mustárral ízesítsük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Édesburgonya saláta vörösbabbal, pekándióval és spenóttal
Különböző évszakok, valamint édes-sós alapanyagok találkozása egy saláta receptben! A sült édesburgonya kockák vörösbabbal, bébi spenót levelekkel és pekándióval összekeverve csodálatos alapot alkotnak, erre jöhet a balzsamecetes-mézes öntet.
Töltött paprika
Töltött paprika ínyenceknek, gluténérzékenyeknek, vegáknak és mindenkinek, aki szereti kipróbálni a kevésbé megszokott ízeket: a quinoával és vörösbabbal töltött, sütőben sült paprika fetával teljesen kiváltja a hús ízét.
Vörösbab hummusz sült fokhagymával
A sült fokhagyma krémes, nem tolakodó, selymes íze teszi különlegessé ezt a vörösbabból készült hummuszt, amit tovább ízesítünk füstölt pirospaprikával, római köménnyel, tahinivel és citromlével. Zöldség hasábokkal, krékerrel vagy pitával tálaljuk.
Fedezze fel ezt is...