Vajbableves csirkével és vargányagombával
Enyhén savanykás, joghurtos leves recept vajbabbal és zöldhüvelyű vágott zöldbabbal, csirkével és vargányagombával - laktató, akár főételként is megállja a helyét.
Közepes nehézségű
4 személy 
45 perc
 Hozzávalók
4 személyre
30 dkg Bonduelle Vapeur Fagyasztott Vágott Vajbab
30 dkg Bonduelle Vapeur Zöldhüvelyű Vágott Zöldbab
2 kis marék szárított vargánya
1 egész csirkemell filé
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
8 dl alaplé
1,5 dl görög joghurt
1 tojássárgája
½ citrom
só
bors
2 babérlevél
petrezselyem
olaj
30 dkg Bonduelle Vapeur Zöldhüvelyű Vágott Zöldbab
2 kis marék szárított vargánya
1 egész csirkemell filé
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
8 dl alaplé
1,5 dl görög joghurt
1 tojássárgája
½ citrom
só
bors
2 babérlevél
petrezselyem
olaj
hozzávalók 4 személyre
30 dkg Bonduelle Vapeur Fagyasztott Vágott Vajbab
30 dkg Bonduelle Vapeur Zöldhüvelyű Vágott Zöldbab
2 kis marék szárított vargánya
1 egész csirkemell filé
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
8 dl alaplé
1,5 dl görög joghurt
1 tojássárgája
½ citrom
só
bors
2 babérlevél
petrezselyem
olaj
30 dkg Bonduelle Vapeur Zöldhüvelyű Vágott Zöldbab
2 kis marék szárított vargánya
1 egész csirkemell filé
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
8 dl alaplé
1,5 dl görög joghurt
1 tojássárgája
½ citrom
só
bors
2 babérlevél
petrezselyem
olaj
- lépés 1A vargányát áztassuk 2 dl forró vízbe 20 percre.
- lépés 2Vágjuk fel a csirkét falatnyi darabokra.
- lépés 3A hagymát vágjuk nagyon apróra és dinszteljük meg, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és kevergessük pár percig.
- lépés 4Adjuk hozzá a húst és fehéredésig pirítsuk, majd sózzuk, borsozzuk és öntsük fel az alaplével. Adjuk hozzá a vargányát az áztatóvízzel együtt, illetve a babérlevelet is. Forraljuk fel és főzzük kis lángon 15 percig.
- lépés 5Adjuk a leveshez a vajbabot és a zöldbabot és forrósítsuk össze.
- lépés 6Keverjük ki a tojássárgáját a joghurttal és hőkiegyenlítéssel adjuk a leveshez.
- lépés 7Tálaláskor szórjuk meg vágott petrezselyemmel és facsarjunk rá pár csepp citromlevet.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
- Nyári tekercs mogyorószósszal- Vékony rizspapírba csomagolt különböző zöldségek, friss zöldfűszerek és rizstészta könnyen elkészíthető kókusztejes mogyorószósszal. Friss, egészséges és különleges recept akár munkahelyi ebédként, akár baráti összejövetelekre. 
- Piláf brokkolival és zöldbabbal- Az aranysárga piláf egy fűszeres, rizses egytálétel, amely a közel-keleti konyha egyik alapétele. A sok fűszerrel készülő fogás változatosan elkészíthető, ezúttal brokkolival, zöldhüvelyű zöldbabbal és zöldborsóval kombináltuk a receptet. A tetejére mandula és lágy sárgájú főtt tojás került. 
- Ropogós zöldbab parmezánnal- A parmezánnal sült zöldbabot friss vagy fagyasztott zöldségből is elkészíthetjük és 15 perc alatt ropogós snacket varázsolhatunk belőle. Zsírpapírban, angolosan tálaljuk. 
Fedezze fel ezt is...


















