Pinterest

Vajbableves csirkével és vargányagombával

Enyhén savanykás, joghurtos leves recept vajbabbal és zöldhüvelyű vágott zöldbabbal, csirkével és vargányagombával - laktató, akár főételként is megállja a helyét.
Hozzávalók
4 személyre
30 dkg Bonduelle Vapeur Fagyasztott Vágott Vajbab

30 dkg Bonduelle Vapeur Zöldhüvelyű Vágott Zöldbab

2 kis marék szárított vargánya

1 egész csirkemell filé

1 hagyma

2 gerezd fokhagyma

8 dl alaplé

1,5 dl görög joghurt

1 tojássárgája

½ citrom



bors

2 babérlevél

petrezselyem

olaj
hozzávalók 4 személyre
30 dkg Bonduelle Vapeur Fagyasztott Vágott Vajbab

30 dkg Bonduelle Vapeur Zöldhüvelyű Vágott Zöldbab

2 kis marék szárított vargánya

1 egész csirkemell filé

1 hagyma

2 gerezd fokhagyma

8 dl alaplé

1,5 dl görög joghurt

1 tojássárgája

½ citrom



bors

2 babérlevél

petrezselyem

olaj

Termékajánlatunk a recepthez

Fagyasztott Vapeur Vágott VajbabFagyasztott Vapeur Vágott Vajbab
  1. lépés 1
    A vargányát áztassuk 2 dl forró vízbe 20 percre.
  2. lépés 2
    Vágjuk fel a csirkét falatnyi darabokra.
  3. lépés 3
    A hagymát vágjuk nagyon apróra és dinszteljük meg, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és kevergessük pár percig.
  4. lépés 4
    Adjuk hozzá a húst és fehéredésig pirítsuk, majd sózzuk, borsozzuk és öntsük fel az alaplével. Adjuk hozzá a vargányát az áztatóvízzel együtt, illetve a babérlevelet is. Forraljuk fel és főzzük kis lángon 15 percig.
  5. lépés 5
    Adjuk a leveshez a vajbabot és a zöldbabot és forrósítsuk össze.
  6. lépés 6
    Keverjük ki a tojássárgáját a joghurttal és hőkiegyenlítéssel adjuk a leveshez.
  7. lépés 7
    Tálaláskor szórjuk meg vágott petrezselyemmel és facsarjunk rá pár csepp citromlevet.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Nyári tekercs mogyorószósszal

    Nyári tekercs mogyorószósszal

    Vékony rizspapírba csomagolt különböző zöldségek, friss zöldfűszerek és rizstészta könnyen elkészíthető kókusztejes mogyorószósszal. Friss, egészséges és különleges recept akár munkahelyi ebédként, akár baráti összejövetelekre.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Piláf brokkolival és zöldbabbal

    Piláf brokkolival és zöldbabbal

    Az aranysárga piláf egy fűszeres, rizses egytálétel, amely a közel-keleti konyha egyik alapétele. A sok fűszerrel készülő fogás változatosan elkészíthető, ezúttal brokkolival, zöldhüvelyű zöldbabbal és zöldborsóval kombináltuk a receptet. A tetejére mandula és lágy sárgájú főtt tojás került.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Ropogós zöldbab parmezánnal

    Ropogós zöldbab parmezánnal

    A parmezánnal sült zöldbabot friss vagy fagyasztott zöldségből is elkészíthetjük és 15 perc alatt ropogós snacket varázsolhatunk belőle. Zsírpapírban, angolosan tálaljuk.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET