Thai curry húsgolyóval és zöldbabbal
Ízekben gazdag, fűszeres szószban főtt húsgolyók, melyek zöldbabbal tálalva kellemes, izgalmas recept baráti vacsorákra. Különösen jóleső fogás lehet hideg, őszi estéken.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 Bonduelle Vapeur Egész Zöldbab
½ kg darált marhahús
1 nagy (400 ml) konzerv kókusztej
5 cm-es gyömbér darab
1 lime
2 szál újhagyma
1 marék thai bazsalikom
1 ek. piros curry paszta
1 tojás
1 chili
1 gerezd fokhagyma
rizs
napraforgóolaj
só
bors
½ kg darált marhahús
1 nagy (400 ml) konzerv kókusztej
5 cm-es gyömbér darab
1 lime
2 szál újhagyma
1 marék thai bazsalikom
1 ek. piros curry paszta
1 tojás
1 chili
1 gerezd fokhagyma
rizs
napraforgóolaj
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 Bonduelle Vapeur Egész Zöldbab
½ kg darált marhahús
1 nagy (400 ml) konzerv kókusztej
5 cm-es gyömbér darab
1 lime
2 szál újhagyma
1 marék thai bazsalikom
1 ek. piros curry paszta
1 tojás
1 chili
1 gerezd fokhagyma
rizs
napraforgóolaj
só
bors
½ kg darált marhahús
1 nagy (400 ml) konzerv kókusztej
5 cm-es gyömbér darab
1 lime
2 szál újhagyma
1 marék thai bazsalikom
1 ek. piros curry paszta
1 tojás
1 chili
1 gerezd fokhagyma
rizs
napraforgóolaj
só
bors
- lépés 1Helyezzük egy tálba a darálthúst, reszeljük hozzá a fokhagymát és a gyömbér felét, adjuk hozzá az apróra vágott chilit, a tojást, sózzuk és borsozzuk és keverjük jól össze.
- lépés 2Tegyük fel a rizst főzni.
- lépés 3Egy serpenyőben hevítsünk olajat és pirítsunk kérget a húsgolyóra, majd vegyük ki egy tányérra.
- lépés 4Egy kis olajon pirítsuk 1 percig a gyömbér másik felét, amit csíkokra vágtunk, majd adjuk hozzá a curry pasztát, ezt is pirítsuk pár percig. Utána öntsük hozzá a kókusztejet és forraljuk fel. Ezután dobjuk vissza a húsgolyókat és főzzük, ameddig a szósz besűrűsödik.
- lépés 5Adjuk hozzá a zöldbabot és főzzük még 1-2 percig.
- lépés 6Tálaljuk a húsgolyókat rizzsel és szórjuk meg a friss thai bazsalikommal és a felkarikázott újhagymával.
Fedezze fel ezt is...