Pinterest

Thai curry húsgolyóval és zöldbabbal

Ízekben gazdag, fűszeres szószban főtt húsgolyók, melyek zöldbabbal tálalva kellemes, izgalmas recept baráti vacsorákra. Különösen jóleső fogás lehet hideg, őszi estéken.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 Bonduelle Vapeur Egész Zöldbab

½ kg darált marhahús

1 nagy (400 ml) konzerv kókusztej

5 cm-es gyömbér darab

1 lime

2 szál újhagyma

1 marék thai bazsalikom

1 ek. piros curry paszta

1 tojás

1 chili

1 gerezd fokhagyma

rizs

napraforgóolaj



bors
hozzávalók 4 személyre
1 Bonduelle Vapeur Egész Zöldbab

½ kg darált marhahús

1 nagy (400 ml) konzerv kókusztej

5 cm-es gyömbér darab

1 lime

2 szál újhagyma

1 marék thai bazsalikom

1 ek. piros curry paszta

1 tojás

1 chili

1 gerezd fokhagyma

rizs

napraforgóolaj



bors
  1. lépés 1
    Helyezzük egy tálba a darálthúst, reszeljük hozzá a fokhagymát és a gyömbér felét, adjuk hozzá az apróra vágott chilit, a tojást, sózzuk és borsozzuk és keverjük jól össze.
  2. lépés 2
    Tegyük fel a rizst főzni.
  3. lépés 3
    Egy serpenyőben hevítsünk olajat és pirítsunk kérget a húsgolyóra, majd vegyük ki egy tányérra.
  4. lépés 4
    Egy kis olajon pirítsuk 1 percig a gyömbér másik felét, amit csíkokra vágtunk, majd adjuk hozzá a curry pasztát, ezt is pirítsuk pár percig. Utána öntsük hozzá a kókusztejet és forraljuk fel. Ezután dobjuk vissza a húsgolyókat és főzzük, ameddig a szósz besűrűsödik.
  5. lépés 5
    Adjuk hozzá a zöldbabot és főzzük még 1-2 percig.
  6. lépés 6
    Tálaljuk a húsgolyókat rizzsel és szórjuk meg a friss thai bazsalikommal és a felkarikázott újhagymával.