1. >Receptek
  2. >Ropogós zöldbab parmezánnal

Ropogós zöldbab parmezánnal

A parmezánnal sült zöldbabot friss vagy fagyasztott zöldségből is elkészíthetjük és 15 perc alatt ropogós snacket varázsolhatunk belőle. Zsírpapírban, angolosan tálaljuk.
Közepes nehézségű
4 személy
10 perc
15 perc
Hozzávalók
4 személyre
500 g zöldbab (friss vagy fagyasztott)

5 ek reszelt parmezán

2 ek olívaolaj

bors

A szószhoz:

4 ek görög joghurt

1 ek pesztó
hozzávalók 4 személyre
500 g zöldbab (friss vagy fagyasztott)

5 ek reszelt parmezán

2 ek olívaolaj

bors

A szószhoz:

4 ek görög joghurt

1 ek pesztó
    Termékajánlatunk a recepthez
  • Vapeur zsenge zöldhüvelyű egész zöldbab
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 200° C-ra. Főzzük a zöldbabot 3 percig forrásban lévő sós vízben. Ügyeljünk rá, hogy ropogós maradjon. Csepegtessük le és alaposan szárítsuk meg.
  2. lépés 2
    Keverjük össze a parmezánt és az olívaolajat egy tepsiben vagy mélyebb sütőtálban. Helyezzük a babot egy rétegben egy sütőpapírral bélelt tepsire. 10 percig süssük 200° C-on.
  3. lépés 3
    Mialatt megsül, keverjük össze a joghurtot és a pesztót. Végül tálaljuk a zöldbabot újságpapírba vagy zsírpapírba tekerve.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Thai curry húsgolyóval és zöldbabbal

    Ízekben gazdag, fűszeres szószban főtt húsgolyók, melyek zöldbabbal tálalva kellemes, izgalmas recept baráti vacsorákra. Különösen jóleső fogás lehet hideg, őszi estéken.

  • Svéd húsgolyók barnamártással és fokhagy...

    Klasszikus svéd recept, amit most otthon is elkészíthetünk! Az egész család szeretni fogja az ízlete...

  • Csirkés pad thai zöldbabbal

    A népszerű ázsiai recept, ezúttal tojásos tésztával, pirított szezámolajos-szójaszószos csirkefalatk...