Pinterest

Ropogós zöldbab parmezánnal

A parmezánnal sült zöldbabot friss vagy fagyasztott zöldségből is elkészíthetjük és 15 perc alatt ropogós snacket varázsolhatunk belőle. Zsírpapírban, angolosan tálaljuk.
Közepes nehézségű
4 személy
10 perc
15 perc
Hozzávalók
4 személyre
500 g zöldbab (friss vagy fagyasztott)

5 ek reszelt parmezán

2 ek olívaolaj

bors

A szószhoz:

4 ek görög joghurt

1 ek pesztó
hozzávalók 4 személyre
500 g zöldbab (friss vagy fagyasztott)

5 ek reszelt parmezán

2 ek olívaolaj

bors

A szószhoz:

4 ek görög joghurt

1 ek pesztó

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur zsenge zöldhüvelyű egész zöldbabVapeur zsenge zöldhüvelyű egész zöldbab
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 200° C-ra. Főzzük a zöldbabot 3 percig forrásban lévő sós vízben. Ügyeljünk rá, hogy ropogós maradjon. Csepegtessük le és alaposan szárítsuk meg.
  2. lépés 2
    Keverjük össze a parmezánt és az olívaolajat egy tepsiben vagy mélyebb sütőtálban. Helyezzük a babot egy rétegben egy sütőpapírral bélelt tepsire. 10 percig süssük 200° C-on.
  3. lépés 3
    Mialatt megsül, keverjük össze a joghurtot és a pesztót. Végül tálaljuk a zöldbabot újságpapírba vagy zsírpapírba tekerve.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Tepsis lazac zöldbabbal

    Tepsis lazac zöldbabbal

    Gyorsan elkészíthető, elegáns recept, amely akár a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. A fokhagymás, citromos vajjal megsütött lazacot friss petrezselyemmel és kaporral szórjuk meg, mellé pedig roppanós, friss zöldhüvelyű zöldbabot tálalunk köretként, ami néhány percig együtt sült a lazaccal.

  • Gnocchi sült zöldségekkel

    Gnocchi sült zöldségekkel

    Vége a nyárnak, de még mindig Olaszországba vágyunk? Szívesen felfedeznénk minden egyes szegletét és ízét? A Bonduelle most megidézi nekünk az ország forró, latin temperamentumát ezzel az ínyenc, sült zöldséges gnocchival.

  • Thai curry húsgolyóval és zöldbabbal

    Thai curry húsgolyóval és zöldbabbal

    Ízekben gazdag, fűszeres szószban főtt húsgolyók, melyek zöldbabbal tálalva kellemes, izgalmas recept baráti vacsorákra. Különösen jóleső fogás lehet hideg, őszi estéken.