Krémes sütőtökös-zsályás rizottó parmezán chipsszel
Ezt a sütőtökös-zöldséges rizottot zsályával fűszerezzük, így még gazdagabb ízeket kapunk. Emellett ropogós parmezán chipset készíthetünk a további élvezetért.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
30 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle sütőtökös krémleves zöldségkeverék
30 dkg rizottó rizs
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg parmezán
kb. 10 zsályalevél
8 dkg vaj
1 dl fehérbor
8 dl alaplé
olívaolaj
só
bors
30 dkg rizottó rizs
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg parmezán
kb. 10 zsályalevél
8 dkg vaj
1 dl fehérbor
8 dl alaplé
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle sütőtökös krémleves zöldségkeverék
30 dkg rizottó rizs
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg parmezán
kb. 10 zsályalevél
8 dkg vaj
1 dl fehérbor
8 dl alaplé
olívaolaj
só
bors
30 dkg rizottó rizs
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg parmezán
kb. 10 zsályalevél
8 dkg vaj
1 dl fehérbor
8 dl alaplé
olívaolaj
só
bors
- lépés 1Kezdjük a parmezán chipsszel: reszeljünk le kb. 5 dkg-ot a sajtból és sütőpapírral kibélelt tepsire tegyünk kis halmokat, lapítgassuk el kör alakúra. 185 fokon süssük 10 percig. Hagyjuk a tepsin kihűlni.
- lépés 2Vágjuk apróra a hagymát és egy magasfalú, nagyobb serpenyőben dinszteljük meg olívaolajon és a vaj felén. Félidőben adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és 5 apróra vágott zsályalevelet is. Eközben melegítsük fel az alaplevet.
- lépés 3A serpenyőbe szórjuk bele a rizst és kevergessük pár percig, ameddig minden rizsszemet bevon a hagymás alap, majd tegyük magas fokozatra és öntsük bele a fehérbort és kevergessük, ameddig elpárolog az alkohol.
- lépés 4Vegyük kis fokozatra a lángot és kezdjük el adagolni az alaplevet: egy merőkanálnyit merjünk hozzá, majd kevergessük, ameddig a rizs magába szívja a folyadékot. Ismételjük addig, ameddig a rizs megpuhul (de ne főzzük túl!) és krémes állagú lesz.
- lépés 5Keverjük hozzá a Bonduelle sütőtökös zöldségkeveréket, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Melegítsük össze és adjuk hozzá a maradék vajat és parmezánt.
- lépés 6Tálaláskor szórjuk meg a rizottót a maradék, nagyon apróra vágott zsályalevéllel és állítsuk bele a parmezán chipset is.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Csőben sült pulykamell kukoricával
Ha gyors és megfizethető vacsorára vágyunk, a kukoricás-sajtos csőben sült pulykamell nyerő választás. Így még omlósabb és ízesebb lesz a hús, a tetején lévő ropogós sajt pedig tökéletesen megkoronázza a fogást.
Sült csirkemell csíkok pikáns mexikói rizssalátával
A rizs nem csak unalmas köretként funkcionálhat, hideg rizssalátát is készíthetünk belőle. Fűszeres csirkemell csíkokkal 30 perc alatt összedobható recept egy nyári ebédre, de akár vacsorára is.
Őszi rizsleves vörösbabbal
Zöldségekben gazdag, finom rizsleves a hidegebb őszi napokra. Borongós időben igazán jól fog esni ez a melengető recept!
Fedezze fel ezt is...