Pinterest

Téli Buddha tál brokkolis Croustis-zal

Egy nagy tál egészség és élvezet: helyezzük a frissen sült brokkolis Croustist egy téli buddha tál tetejére, melyben sült fűszeres sütőtök és karfiol, csicseriborsó, quinoa, spenót, valamint kesudió kap helyet. Végül koronázzuk meg az egészet egy gazdag tahinis-citromos öntettel!
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle brokkolis Croustis

1 Bonduelle Vapeur csicseriborsó

½ karfiol

½ kis sütőtök

5 dkg bébispenót

5 dkg kesudió

2 ek. tahini

½ citrom

1 tk. római kömény

1 tk. kurkuma

½ tk. chilipehely

szezámmag

olívaolaj

só, bors

20 dkg főtt quinoa a tálaláshoz
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle brokkolis Croustis

1 Bonduelle Vapeur csicseriborsó

½ karfiol

½ kis sütőtök

5 dkg bébispenót

5 dkg kesudió

2 ek. tahini

½ citrom

1 tk. római kömény

1 tk. kurkuma

½ tk. chilipehely

szezámmag

olívaolaj

só, bors

20 dkg főtt quinoa a tálaláshoz
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. lépés 2
    A karfiolt szedjük rózsáira és tegyük egy tepsire a kockára vágott sütőtökkel együtt. Locsoljuk meg a zöldségeket olívaolajjal, szórjuk meg a római köménnyel, kurkumával és chili pehellyel, illetve sózzuk, borsozzuk. Tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük készre.
  3. lépés 3
    Tegyük a Croustist is tepsibe és süssük meg a csomagoláson megadott módon.
  4. lépés 4
    Közben készítsük el az öntetet: a tahinit keverjük össze egy fél citrom kifacsart levével, sózzuk, borsozzuk, majd adjunk hozzá egy kevés vizet és keverjük krémesre.
  5. lépés 5
    Állítsuk össze a buddha tálat: tegyük a tálba a főtt quinoát, 1 nagy marék spenótot, a megsült karfiolt és sütőtököt, illetve a csicseriborsót. Csurgassunk rá a tahinis öntetből, szórjuk meg szezámmaggal és kesudióval, majd helyezzük a tetejére a megsült brokkolis Croustis-t.